.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Sunday, November 28, 2010

16th ASIAN GAMES GUANGZHOU 2010

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia .. 



seperti yang semua sedia maklum, sukan asia ke-16 telah pun menutup tirainya semalam , 27 November 2010 . Malaysia menamatkan saingan di tempat ke-10 daripada 45 negara yang bertanding dengan 41 kutipan pingat [9 EMAS , 18 PERAK dan 14 GANGSA] . :) suatu pencapaian yang agak baik , Fina rasa :)  .. apa-apa pun, Tahniah kotinjen negara ! ;D


BLOG PILIHAN MALAYSIA [BPM 2010]

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia ....      




okey . first of all, i want to ... ops ! ter'speaking plak .. scha laa nieyh ! ajar budak neyh speaking sangat .. kan sampai ke blog bahasa melayu nie pon dah dok t'speaking BI . adoyaii ... okey2 .. back to the topic .. :)

pertama sekali fina nak cakap , "SOKONGLAH BLOGGER MALAYSIA !!" heee~ (^^,) apa kaitan ??? ada kaitannya dengan tajuk di atas . :) apa yang sedang fina cuba untuk buktikan nieyh ?? hummm ... fina malas nak taip panjang2 . korang check it out sendiri yea . ;)


* banyak list blog kat situu untuk dipilih.. pilih yang mana suka .. pi melawat ke situ jap .. heee~ (^^,) lepas tuuu ..................
 

UNDI BLOG PILIHAN ANDA SEKARANG !! ;)

* haaaa .. apa lagi ?? undi lar bagi masok Top 5 ! .. fina dah jadi pengundi .. anda bila lagi ?? [latihan untuk pilihan raya nanti .. muahahahah :P] tempoh undiannya .....

10 malam 26 nov 2010 - 8 pagi 30 nov 2010
 haa .. ada lagi lebih kurang sehari lebih .. jom2 undi ... ;) dan sokong blogger Malaysia .. mana lah taw , masa nie korang dok undi orang lain .. suatu hari nanti, anda plak tercalon dalam BPM neyh . orang plak undi korang kan ? ;) k. lah .. fina stop di sini , yea .. selamat mengundi ...! daaaa~



idea asal :: Azman Roslan

Tuesday, November 23, 2010

Tahniah Pasukan Hoki Malaysia !!! ;)

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia ...



Fina baru lepas tengok perlawanan hoki antara MALAYSIA dan India peringkat separuh akhir . fina setia di depan tv dari pukul 5.30 petang tadi sampai laa habis perlawanan .. penuh debaran ouh !! lepas habis separuh masa kedua .. kedudukan terikat 3-3 . so, perlawanan di bawa ke masa tambahan .. 6 minit kowt .. kalau tak salah laa ... betulkan fina eyh kalau salah .. :) huh ! berdebar gler .. macam nak tercabut jantung ouh ! berdoa sangat-sangat Malaysia boleh masuk final .. sebelum nie Malaysia tak pernah masuk final .. asyik dapat pingat gangsa ja dalam acara hoki sukan asia nieyh ... tunggu punya tunggu ......

wOrk / kerJa / PART TIME JOB !!! =.=

Assalamulaikum dan salam 1Malaysia .......


ops ! work ?? kerja ?? part time job ?? apa tuh ??? hehehehe . sekarang nie , bila dah jadi dewasa remaja yang semakin dewasa ... duit semakin bermakna ... nak beli itu laa , ini laa ... and .. nak simpan jgak untuk masa-masa kecemasan .. so, di masa cuti yang agak panjang nieyh .. fina tergerak hati nak cari part time job .. dulu hari-hari sekolah boleh laa simpan duit .. tak mkan kat sekolah .. simpan duit, balik makan kat rumah .. ada jgak simpanan kan ???? tapi dah cuti nie ... dok depan tb, depan komputer ... ada nak dapat duit ?? huh ! jadi, apa salahnya nak kerja kan ? cari duit .. huhuhu ...

Monday, November 22, 2010

GOOD LUCK, SPM 2010 Candidates ! ;)

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia ......

seperti yang semua tahu .. esok , 23 NOVEMBER 2010 ... SPM 2010 akan membuka tirainya ... wahhhhh ... sempoi ark ayat fina ?? hehehe ... so, di blog fina yang kiut miut tak seberapa nieyh , fina nak ucapkan SEMOGA BERJAYA buat semua calon-calon SPM 2010 kenyit, kakak-kakak and abang-abang fina ... hehehe .. tua setahun jerr pun :P , terutamanya budak2 form 5 SMK Derma Kangar , Perlis dan mereka .................................. ;)

Monday, November 15, 2010

hummm ....

Tuesday, November 9, 2010

habis juga akhirnya .............. ~

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia ......



apa yang habis ?? nak taw ker ??? sila rujuk tulisan paling besar dalam pixca di atas , oke ! ;) hahahahaha . LOL .


Monday, November 8, 2010

sekOlah, sEkolah, sekoLah !! ;)

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia .



hari nie, 8 November 2010 ... sekolah dibuka semula selepas banjir beberapa hari lepas . huhue~ pi sekolah pagi2 tadi , OMG~! baunya...yang 'harum' sajja ! kotor tahap gela babun itu sekolah . macam sekolah yang dah lama tak beroperasi ouh ! adoyaii . nasib baek kelas saia di tingkat atas . huhue~ pe2 pun, fina hepy doe...bcoz dapat jumpa kengkawan . weeee~ (^^,)


Friday, November 5, 2010

selepas banjir ......... :D

Assalamualaikum dan salam 1malaysia ...

weweeee~ air banjir dah surut... Alhamdulillah . tapi kan .. fina jgak bersyukur dengan banjir kali nie.. sebab ?? sebabnya, fina dapat 1 family baru . mak cik, pak cik, kakak-kakak, abang-abang, adik-adik ... heeee~




Thursday, November 4, 2010

Banjir :: Perlis 2010 [Part 3]

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia ...


posting terakhir pasal banjir . heeeee~ xda story pun . just pixca yang d'snap oleh my abg long n my abg ngah . :) tak mau tengok ?? tak payah klik read more oke ! ;)  


~ dkat hospital ~

Wednesday, November 3, 2010

Banjir :: Perlis 2010 [Part 2]

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia .......
hayuu2~! ngeee~ hari nie story sal banjir lagi . huks , bangun2 tidur tadi, tengok, air dah tak banyak dah dlm rumah . kurang sikit dari semalam . syukur, Alhamdulillah . air dah surut . dan paling penting .... dalam bilik fina..kat meja komputer.. air sikit pun tak kena . bersyukur sangat2 . heee~ (^^,) okie dokie, sekarang fina nak story sal aktiviti fina hari nie ... ;) [[klik read more]]

Tuesday, November 2, 2010

Banjir :: Perlis 2010 [Part 1]

 Assalamualaikum dan salam 1Malaysia ..

sekarang neyh , seperti pengetahuan semua...Perlis sedang dilanda banjir .. banjir yang disebabkan oleh hujan lebat tanpa henti selama lebih kurang 48 jam. banyak kawasan dah dinaiki air. pagi tadi fina tak pi sekolah pun. sekolah fina dah dinaiki air. huhue~ dan kebanyakan jalan2 utama dah ditutup. abang long pun balik kerja awal sebab pejabat dia masuk air. humm...nak pi tengok keadaan kat sekolah. tapi mak tak bagi. boring siot dok kat rumah + ada keinginan nak pi tengok banjir tu. hehehe. so, lepas makan t/hari, fina ajak mak dengan adik keluar. diorang setuju. so, kami pun pi lar jalan2 kat luar.. ( masa nak keluar tu .. lebih kurang pukul 1petang, fina ternampak air longkang depan rumah hampir penuh. belakang pun sama. OMG~! risau ! yelah, tak penah lagi rumah fina masuk air masa banjir. huhue~ risau, risau jugak. keluar, tetap keluar...hehe ) . nie antara gambar yang sempat fina snap masa keluar jalan-jalan pi tengok banjir di sekitar rumah fina ................

BANJIR di Perlis ~ Tahun 2005 ....

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia ....



Kalau korang baca posting fina sebelum nie, mesti korang tau yang Perlis sekarang sudah dilanda banjir . dan sekarang, banjir tuu agak teruk laa . empangan pun dah dibukak ... humm ... teringat masa banjir Disember 2005 dulu .......... nie antara foto yang d'snap oleh my mOm masa banjir tu ......

Monday, November 1, 2010

Hujan a.k.a Rain

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia ......



011110

6 am : bangun pagi :: Ya Allah ! hujan tak berhenti lagi ?? (hujan dari kelmarin lagi).. lebatnya ...jap g exam neyh .. macam mana nak pi sekolah , amek exam ?? hummm.... sedih

6.10 am : bangun jugak..p mandy + siap2 nak pi sekolah walupun taw hujan lebat . masa mandi.....sejuk !!! biru habis mulut... adoyaii... dah siap semua dengan sembahyang sekali .. p dok depan pintu tgk hujan yang lebat tuu...

6.45 am : ayah :: nak p sekolah ka ??
                 fina :: nak p...exam sains hari nie ..
               ayah :: ++ diam ++


011110 : NEW Header and new Background

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia ....
~sekadar gambar hiasan ~

weeeee~ akhirnya, my blog dah ada header ! walaupun header tuu tak secantik mana pun, fina rasa okey je kan untuk permulaaN ??? senyum header 100% buatan sendiri ! oh ! nope ! 98% jaa . lagi 2%, Scha Dalena Salvatore punya kerja (pix dengan dafi tuu, hasil kerja tangan dia . dia yang tlong edit . heee~ (",) ) . dah hampir 2tahun di dunia blogging, nie baru 1st time buat header sengihnampakgigi . uiks ?? 2 tahun ?? bukan sebulan ker ?? nope ! i've been here for 1 year 10 month , uke ! hehehe . tak percaya, tengok cini >> entry pertama yang fina tulis - 15 Dis 08 .. masa form 2 time tuh . huhue~ haa ~ percaya tak ?? baik cakap percaya ! kalau tak kena tembak ! tembak hahaha .. humm .. dulu aktif laa jugak . tapi since my d'BP dihantar ke kedai .. dah xboleh on9 .. and x boleh update blog .. tapi dengan adanya my Lemsow and my bB sekarang neyh , fina boleh on9 and update blog selalu . heee~ (^^,) . okie dokie . back to the topic ...............
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...