.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Friday, December 31, 2010

Imbasan 2010

Assalamualaikum bintang-bintang yang sedang bersinar di sini ... :) harapnya hari anda indah selalu yea ... ;)


wohooo ! 2010 dah nak melabuhkan tirai ..
apa yang terjadi dekat Fina selama setahun nie eyh ??
macam2 .. huhu~
antaranya ............

PESANAN DARI OWNER BLOG BUAT ANDA SEMUA ..........

korang ...... komputer Fina rosak ..
al-maklum lah .. kom tuu dah 10 tahun berfungsi ..
8 tahun milik pejabat .. 2 tahun milik Fina ...
Fina sedih ...
lappy Fina pon tak sihat .. ada kat kedai .. nak repair .. dah lama dah ..
nak pi ambik, tapi kedai tuu tengah renovate .. 
kira tutup laa .. lappy Fina mcm mana ???
Fina tak tau ! Fina takut lappy tuu burn macam tuh jaa ...
Fina sayang lappy tuh ..
hadiah dari ayah sebab dapat 5A UPSR 2006..
kenangan tuh !! isk3 ... :'(
Fina ada contact number fon yang dyowg tulis ka situ .. tapi tak dapat ..
serius Fina cakap .. memang nak nangis ... :((((((((((((((
hopefully, bila kedai tuu dah siap rnovate, lappy Fina dah siap repair ..
n boleh ambik bawak keluar ..

buat masa sekarang .... 
komputer Fina tak de, Lemsow Fina dah rosak ..
goodbye Lemsow ..
Fina tak de duit nak repair ko .. sory ye ..
my d'BP , Fina harap sangat ko kembali secepat mungkin ..
Fina harap ko selamat ..
Lemsow dah tinggalkan Fina ... Fina tak boleh buat apa2 ..
and Fina harap, d'BP tak kan tingalkan Fina ..
Fina perlukan ko sangat2 !
sekolah dah nak bukak .. form 5 !
banyak folio kena buat .. byk kerja cikgu nak gunakan komputer ..
isk3 ..... sedih !! :'(

d'BP .. sementara tggu ko balik, Fina nak cari lappy baru ..
yg 2nd hand punya.. 
lepas Fina dah sure ko boleh balik ke tangan Fina, Fina jual balik lappy tuu ..
Fina kena cari jgak lappy baru .. untuk temankan my bB ..
bB tuh tiap2 bulan kena bayar ..
rugi laa kalau tak guna ..
nak jual kat orang lain ??
tak kowt ..
bB nie akn terus di tgn Fina walau apa pun yg trjadi ..

kawan-kawan Fina dekat alam maya neyh ..
sekarang Fina tak de komputer dah ..
lappy pun tak de .. 
soooo.....
Fina tak boleh on9 macam selalu dah ...
blog nie pun mungkin terbiar buat semnetara waktu ..
Fina update seminggu sekali je ..
masa pi cc ..
Fina harap, korang tak kan lupakan Fina eyhh ... *ayat sedih*
huhuhu~
daaaaa~
Fina akan kembali secepat mungkin .... 
apa-apa hal .. komen jer kat sini  yea .. thanx .. :)


terima kasih buat semua yang sudi melawat blog nie .. sila tinggalkan jejak anda di ruang komen ..
Fina akan jejak korang kembali, nanti .. ;)
assalamualaikum ....





~kenangan bersama my d'BP [lappy tuu] ~ *thanx to Bhah sebab snap pix nie
p/s : ayat2 dalam entry nie mungkin sedikit pelik .. sorry yee .. perasaan tgh terganggu nie ... huhu~ 
p/s 2 : kepada orang PERLIS yang nak jual lappy terpakai or tahu kat mana nak dapatkan lappy 2nd hand yang murah, tolong gtaw Fina ekk .. pleasee ... tnggalkan komen kat entry nie kk ... thanx .. :)



tak buleh update live Malaysia lawan Indonesia untuk Final Piala Suzuki AFF malam nanti kat blog nie ..isk3 .. tak pe lah, nak buat mcm mana .. hummm~ apa-apa pun, sokongan tetap diteruskan ... ;) berharap sangat sangat2, Malaysia menang .. aminnnn~ [ thanx to Abah sebab beli jersi M'sia for me .. (^^,) lama gler doe tggu jersi nie .. heee~ ]


MALAYSIA BOLEH !!!


tarikh sebenar entry nie :: 29 Nov 2010

Alhamdulillah .. oh 333 ! ;)

pix credit to abg Edy's blog
Assalamualaikum .. 
adoyaiii .. rindu doe sama ini blog .. isk3 ...    
hummm~
just nak share about hadiah ..
heeee~
sesapa yang btowl2 follow blog nie, mesti taw yang Fina selalu join Contest n beberapa GiveAway yang simple2 kan ?? 
Fina join sekadar suka-suka untuk memeriahkan lagi contest/GA tersebut ..
plus, nak mencuba nasib .. sapa taw, menang kann .. ? :)
n ..... Fina bersyukur ...
sebab .. Fina lucky untuk GA GiveAway EdY : Terbang Jauh-Jauh ..
keputusan dibuat menggunakan random.org ...
Fina peserta ke-333 ..
number tu lah salah satu number yang bertuah utk GA nie ..
thanx ye mr random .. ngeee~
1st time dapat hadiah untuk GA ..
hehehe
Jom tengok hadiah yang Fina dapat ..... :)



 haaa~ comey tak ?? comey kan Fridge Magnet dari Singapore tuh ..
Fina suka ! 
well, Perlis kan sinonim dengan Singa Utara ...
kira sesuai laa hadiah tuu dengan budak perlis nie .. heeeee~ (^^,)



keputusan nie diumumkan pada , 21 Disember 2010 hari tuu ...
hadiah sampai kat Fina kelmarin .. 30 Disember 2010 ..

Alhamdulillah ..
dapat jgak ..
thanx to fyruz sebab tag .. :D
thanx to abg Edy sebab anjurkan GA nie n hadiah tuu ..
lain kali kalau ada lagi GA ke contest ke , jemput Fina k.. :)
thanx to mr random jgak sebab pilih number 333 tuu .. :)
k.lah .. gtg~
daaaaa~
assalamualaikum ...
dan ...
SELAMAT TAHUN BARU 2011 !!

___________________________________________________________


fakta nombor ::
3 - Fina anak ke-3 dalam family + suka number 3
21 - bezday Fina pada 21 sept ..
** special lah number2 tuu ! (^^,)

Thursday, December 30, 2010

Peace Contest by Ezan Idma

di'tag oleh zunah ..
dianjurkan oleh, sis Ezan Idma
Peace Contest
pix yang fina pertaruhkan ......


thanx to iman sebab snap pix nie ..
pix kat kedai makan ..
baru lepas berjalan-jalan pusing kangar bersama Iman dan Sakila ..
penat ouh !  tengok air tu pon cepat habis .. huhu ;P

tag 3 orang ::
Farhirah Pelangi
Scha
Gadis Kampung

Contest Kenangan Terindah 2010

sebelum komputer rosak ..
memang Fina rancang nak join contest nie ..
so, apa jadi pon , fina tetap usaha untuk join .. ;)
contest Kenangan Terindah Terindah 2010 yang dianjurkan oleh 
 Cik Teratai Wangi ..
*klik [ sini ] untuk melihat syarat2nya ..
;)


nie gambar yang Fina pertaruhkan ....



gambar nie d'snap pada 29 November 2010 .
bertempat di Booth Cereka [ Karnival Jomheboh Perlis 2010 ] ..
gambar pertama Fina dengan artis kesayangan Fina .. 
Dafi AF5 ..
lepas 3 tahun support tanpa rasa jemu sikit pun ...
Finally, dapat jgak Fina jumpa dia ..
Dia memang tak sombong ..
lawak plak ..
terhibur gler masa dok dekat situ tgk dia dgn pelakon Hotel Mania yang lain ..

memang tak sia-sia laa usaha jalan kaki dengan adik dari rumah ke stadium Utama Kangar .
yang jaraknya lebih kurang 1 km ..
semata-mata nak jumpa dia ..
hehehehe :P
nak buat macam mana .. tak da sapa nak hantar time tu ..
mula-mula Fina dah putus asa taw .. 
dah tak da transport, Fina pun kata tak pa lah ..
tak da rezeki lagi nak jumpa dia ..
but, thanx to my adik kesayangan , Eiman..
dia cakap, "kakak nak pi jumpa Dafi ka ??
Jom adik teman .. kita pi jalan kaki larh ..
bukan jauh sangat pun .. :) "
oh adik ! saaaayang kamoo taw !! ;D
tapi.....hati Fina berat lagi .. kesian kat adik nak kena jalan kaki .. 
semata-mata nak teman kakak dia neyh ..
huhu~
Fina cakap kat kawan-kawan Fina ...
diorg cakap , jgn lepaskn peluang nieyh ..
yup ! Fina memang tak boleh lepaskan peluang nie .. 
1st time Dafi datng Perlis ..
1st time jgak Fina akan jumpa dia ..
thanx to Huzairul n Iman Hakimah .. ;)
sebab bagi semangat kt Fina utk teruskan hasrat nak jumpa Dafi ..
adik pun memang serius nak jalan kaki ..
so, akhirnya ........
wujudlaa gambar kat atas tuu ...
muehehehe ..
memang Kenangan Terindah lah !
paling terindah tahun 2010 nie ..
;)

Tag 2 Orang ::
SchaVamp
Sis Dalia
* sory tak letak link ..





Sunday, December 26, 2010

MALAYSIA vs. Indonesia [AFF Cup]

FULL TIME
  
 MALAYSIA 3 - 0 INDONESIA

* Safee Sali [ Penjaring gol pertama M'sia ]
* Ashaari Shamsuddin [ gol Ke-2 M'sia ]
* Safee Sali [ Gol Ke-3 ]

Alhamdulillah ...
Cayalah ! ;) Malaysia Boleh !!!!!!
Bekalan yang sangat baek .. untuk dibawa ke Indonesia nanti ...
Tahniah skuad Malaysia ... <3

p/s : hope Malaysia menang ... (^^,) 

500 BLOG !



Assalamualaikum ... 
wooots ! budak nieyh pon nak masok jgak dalam list 500 blog tuu .. heeee~
untuk lebih memahami , klik sini >> 500 Blog Bermula ! <<
check it out ! ;)

Saya Blogger Perlis

Assalamualaikum......




wooots ! undian untuk pemilihan Blog Baru (2010) Pilihan yang dianjurkan oleh BPM telah menutup tirainya beberapa hari lepas ... blog manakah yang menjadi blog pilihan ?? kepada yang tak tahu lagi,  tengok sini > Top 10 Blog Baru (2010) Pilihan . Tahniah kepada mereka semua . anda memang terbaeekkkk ! ;) sekarang, BPM sekali lagi mewujudkan satu lagi kategori untuk mengisi ruang Januari hingga Oktober 2011 sebelum undian baru dijalankan pada November dan Disember .. Kategori Sahabat Blogger . Untuk yang pertama, Kategori Sahabat Blogger Mengikut Negeri . Fina nak join ! heeeee~ Jom check it out ! ;)

Thursday, December 23, 2010

Candid Itu Cun Laa..!

Assalamualaikum ...

wooots ! Fina nak join contest lagi nie .. huh ? macam terkena virus jer bdak neyh ... kerja join contest jer .. entry2 kat blog nie pun dah penuh dengan contest laa, GiveAway laa , BlogList laa .. hehehe . banyak kebaikan taw join semua tuu .. korang nak taw apa ?? cari laa sendiri .. hehehe ;D .. Contest yang Fina nak join kali nie, contest yang dianjurkan oleh Kak Dila , iaitu Contest : Candid Itu Cun Laa ! cun ker ?? cun larh !! ;D  .. Thanx to sis jue  sebab tag Fina .. mekaseh yerr kak .. :) okey...jom kita tengok syarat2 untuk join contest nie .. :)

Wednesday, December 22, 2010

Pencarian Blogger Peramah 2011

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia ...    


wooots ! tengah seronok ber'blogwalking di pagi hari .. Fina terjumpa something yang menarik ! ;) ada blogger tgh mencari  blog blogger yang peramah untuk dimuatkan ke dalam bloglist beliau . bloglist yang dibuka oleh Ahsfantasy24.com :: Blog Blogger Peramah [sesi 2011] . hello ? peramah ke budak Edrina neyh ? hanya korang yang boleh jawab soalan tuu .. ;) okey ! jom tengok apa yang Perlu dibuat .. :)

Monday, December 20, 2010

First GA Kelip-KelipKehidupan : Mari Mengira Bintang!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia .......



woooo ! tengah seronok dok ber'blogwalking ptg kelmarin .. Fina ada terjumpa ada orang buat giveaway berkaitan bintang . blog Kelip-Kelip Kehidupan telah melancarkan GA nya yang pertama . Fina yang obses dengan bintang nie, tanpa berlengah lagi, terus buat keputusan untuk join GA nie .. okey ! let's check it out ! ;)

Kontest Blog Terkemas

Assalamualaikum .....


Fina dah ditag oleh budakbaik untuk join contest nie .. so, join laa, mencuba nasib .. walaupun blog nie tak sekemas mana pun .. heee~ (^^,) ... contest nie dianjurkan oleh Sis Hana dan Fyza ..
meyh2 sini .. tengok apa yang perlu dibuat untuk join contest nie ... :)
  1. Follow blog hana and Fyza . tak follow pun takpe but make sure korang salu update dengan blog kitorang ok :D [ dah follow dah :) ]
  2. make sure korang ada blog tau! no blog . no contest, no present ! hahah . [ hahaha . nie laa blog nya .. :) kemas tak ?? hehehe ]
  3. buat satu entry dengan tajuk Kontest Blog Terkemas . amek banner tu sekali and make sure link kan terus ke blog hana atau link entry kontest ni . [ tengah dok buat laa nie .. heee~ humm .. okey .. banner dah letak, dah link'kan ke sana .. ;) ]
  4. bila dah buat, bagi link entry korang dekat ruangan komen hana ok . submit link entry dekat blog hana je tau . senang sikit . kang tercicir habis kena pelengkung ngan korang . haha . [ nanti Fina letak link entry nie di sana bila entry nie siap d'publish :) ]
  5. kontest ni terbuka kepada semua warganegara malaysia tak kira umur dan jantina. [ okey ! ;) ]
  6. tag 3orang blogger ok :) [ Fina TAG mereka yang blognya Fina rasa kemas :: schaVAMP, Aleeza, YiedPozi ]
  7. 3 orang pemenang je akan dipilih . kalau nak tambah nanti kitorang gitau . haha [ harap2, Fina salah sorang dari 3 tuh .. hee~ berangan sajja ! ;P ]
  8. update : sebab takut ramai sangat, limit untuk join 1000 orang sahaja . kalau nak tambah hana bagitau :) [ dah sampai 1000 belum ?? harap2 belum laa yee .. Fina nak join nieyh .. hehehe ]
TARIKH TAMAT : 1 FEBRUARY 2011
*akan diberitahu jika nak dicepatkan ..

okey . semua dah buat dah .. harap penyertaan nie diterima laa yea .. hee~ thanx .. :)) sesapa yang nak join .. sila klik banner di atas yea :)) daaaa~


Sunday, December 19, 2010

Award :)

   Assalamualaikum dan selamat malam .. Fina dapat award lagi dari Umar ..
terima kasih yer , Umar .. :))

Anda Happy Berblogging

Assalamualaikum dan selamat petang :) .......  


pes time singgah belog akak Lydia Miza .. cantik, menarik .. da'bomb uh !! hee~ terus Fina tertarik untuk join segmen yang beliau buat .. :) segmen "Anda Happy Berblogging ?" okey ! jom check it out ! ;)

Saturday, December 18, 2010

GiveAway EdY : Terbang Jauh-Jauh

http://3.bp.blogspot.com/_b7Pg9Ecbo2I/TQIBUYSPRRI/AAAAAAAAC1s/PCRzON7U9OA/s1600/giveaway+terbang+jauh-jauh.jpg
  
Assalamualaikum semua .. Fina nak join GA lagi neyh .. kali nie GA dari brother Edy .. thanx ye fairuz ROGX bcoz tag saya .. :) *tertanya2 dalam hati .. kes balas dendam ke ape neyh .. sebab Fina selalu tag dia .. hehehehe .. ;P hummm .. Fina plak .. like always, mangsa tag Fina, 

schaVAMP

hehe . dear, kamoo always on9 time midnyte kan ?? sampai ke pagi ?? so, silaa laa join GA nie yea .. senang jer, follow blog penganjur . letak banner tuu kat dalam entry yang bertajuk macam yang fy tulis tuu .. pastu tag sorang blogger lagi .. then, letak link entry tuu dekat komen box > sini .

okey ! done ! ;)

hey ! dalam banyak2 hadiah tuu .. Fina tertarik dengan ::
Beg Sulam
   Fridge Magnet dari Singapore
comey doe ! sapa2 yang teringin nak join GA nie, sila klik banner di atas yea . :)

Aku Budak Baru laa .....

Assalamualaikum dan selamat petang .....    


wooots ! baru 1st time nieyh Fina join segmen abg ben ashaari . selama nie intai kot luaq je .. huhu~ segmen nie untuk blogger baru .. segmen nie kena cerita pasal tempat pelancongan yang menarik pernah dikunjungi dan sebabnya .. humm .. Fina nie tak selalu sangat pun melancong ke mana-mana .. pernah laa keluar Perlis ... tapi rasa macam bukan melancong jer .. maksud Fina lebih kepada lawatan .. lawatan dengan melancong lain ker ??? yup ! lain dari segi ejaan dan sebutan .. maksudnya sama ke lain ?? ntah laa .. Fina pun tak tau .. sekarang neyh .. meyh sini, baca story Fina pasal tempat menarik tuu .. hehehe .. ;D

Friday, December 17, 2010

Ezloveycraft 1st Giveaway

Assalamualaikum dan selamat petang .. :)


woots ! hari neyh .. Fina nak join GA lagikk ! heeee~ GA ke-2 yang Fina join .. weweeee~ GA kali nie dianjurkan oleh akak Ez dan abg Y dari blog ezloveycraft .. blog nie cantiiikkk ! ;) okey, let's check it out the GA ! ;)

oh 21 !! ;)


Assalamualaikum dan selamat petang .....


seperti yang semua tahu, undian untuk kategori Blog Baru (2010) Pilihan, Peringkat Pertama telah ditutup tepat pukul 7 pagi tadi .. Fina dah taw, Fina memang tak masuk ke peringkat ke-2 .. huhu~ nak tau tak sape yang masuk peringkat ke-2 ??

JOM JADI FOLLOWER GADIS KAMPUNG

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia ..... 

hey ! budak kecik ini maw join contest lagi ! budak kecik ?? soooo perasan !! hehehe . lantak arh .. ;P okey ! stop ! okey , lets begin ..... haaa ! contes nie dianjurkan oleh ...... akak Gadis Kampung ... :))

Thursday, December 16, 2010

Soalan SPM 2011 . xD

Assalamualaikum dan selamat petang ...

bhahax .. taon 2010 pun tak abes lagi .. dah kecoh sal 2011 .. amek kaw ! haha . gempak tak tajuk entry kali neyh ?? hehehe ;P peace yaaa ! ngeeee~ sebenarnya, fina kena tag jer pun .. kena tag kan kena jawab soalan .. hehehe . alah ! sekali sekala guna title yang tebabooom gituu, tak salah kan ?? hihihihi . okey, jom tengok apa soalannya .. :)
Fina d'tag oleh seorang vampire, schaVAMP .. :)

Q1: sepatu hijau di mata saya
jawapan:

Tuesday, December 14, 2010

Epy 16th Bezday, Iman Hakimah ! ;D

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia ....  
   
 hey, beliebers ! hepy bezday yaa !
nie, dafinites nak bagi ucapan neyh ..
meyh baca cepat ! heee~ xD

HAPPY BIRTHDAY, GADAFFI ISMAIL SABRI !! (^^,)

Assalamualaikum dan selamat tengah malam .. ngeeee~ xD      


14 DISEMBER 2010
12:00:00 AM

********tettttttttttttttt*********
(bunyi jam macam kat berita kul 8 mlm tuh .. hehe)


  
 Happy birthday to you , 
Happy birthday to you ,
Happy birthday to DAFI !!
Happy birthday to you !!

hey, Mr. Gadaffi ! Hepy 22nd Bezday yaa !! ;)
nie ada ucapan untuk Dafi ::

Monday, December 13, 2010

JOM UNDI :: 35 , 35, 35 !!! ::

Assalamualaikum dan selamat pagi ! :)   



 hye kawan-kawan . Fina just nak bagi tahu korang yang undian untuk kategori Blog Baru (2010) Pilihan peringkat pertama dah bermula .
so, sila undi blog pilihan korang sekarang .
kalau blog nie [iamFyna] menjadi blog baru pilihan korang,
undi no.35 yea .. thanx ... :))



untuk mengundi , sila klik SINI ..

::: Undi Blog IamFyna ::

Blog Baru (2010) Pilihan - 1
No. 35




undian dibuka sehingga ::  17 Disember 2010 (jumaat) pada jam 7 pagi

 

Survey Dari Blog Mah@Mahu

Assalamualaikum dan selamat petang ...

~pinjam pixca dari tuan punya survey . hehe :D~

ini sekadar survey .
oleh :: mah@mahu
cuma jawab beberapa soalan jer .
senang ! ;)
check it out ! 

Award :: Follower ;D

   
salam semua . :) weee~ award follower lagi .. 
award nie, dari yumi .. dia bagi kat semua follower dia .
ucapan untuk yumi :: 

Sunday, December 12, 2010

Dafi Baekkkk Punyerrr ! xD

Assalamualaikum .....     

wooots ! hye readers ! humm ... baru jer Fina post sal my 2nd D [Daus]... tadi jejalan kat FB .. Fina tgk, my 1st D [Dafi] ada tulis something kat status dia ... topic dia sama jer dgn apa yang Fina tulis sal Daus hari tuu . mesti ada peminat dia yang tak puas hati dekat dia neyh .. peminat tuu still tak kenal Dafi cm ner lagi kowt .. ish3 .. nak taw apa benda tuh ?? read more yarhh .. ;)

Saturday, December 11, 2010

Blog Baru [2010] Pilihan :: Undi, Undi, Undi !! ::

Assalamualaikum dan selamat malam ....  

 

Tak de pe pun Fina nak gtaw kat sini .. Fina just nak cakap ... tempoh undian untuk mengundi blog pilihan anda (peringkat pertama) dah ditentukan .. sekarang ?? eyh ! bukan lar .. tengok kat bawah nie .......

Jam 7 pagi 13 disember (isnin) - jam 7 pagi 17 disember (jumaat)


ada lebih kurang 4 hari untuk mengundi .. pilihlah dengan bijak yea .. :)) kalau korang suka blog nie, nak undi blog nie, nanti, korang cari blog yang bernombor 35  dalam list kumpulan 1 yea .. tu pun kalau korang sudi laa .. hehe .. blog nie tak sehebat mana pun .. :) so, kalau yang undi untuk blog IamFyna neyh, memang Fina hargai snagat-sanagt ... and ... tQ ! ;)

p/s : blogwalking sekarang nie slow sikit .. sebab line berukband Fina neyh buat hal lagi .. =="

Friday, December 10, 2010

Blog Baru [2010] Pilihan :: Senarai Penuh ::

Assalamualaikum dan selamat malam ......    


okey . cerita pasal BPM lagi . ;) sekarang, Senarai Penuh untuk pencalonan Blog Baru (2010) Pilihan dah keluar .. sebanyak 384 Blog dicalonkan . Blog-blog tersebut dibahagikan kepada 10 kumpulan .. Alhamdulillah, blog ini tercalon juga .. blog IamFyna berada dalam Kumpulan Pertama [ Senarai Blog Baru (2010) Pilihan - 1 ] , number 35 . :))

Award :: Follower ;D

Assalamualaikum dan selamat malam ...


award dari lil sis, Hajar .. blog dia dah mencapai 100 follower [termasuk Fina] . congrats , dik ! heee~ okey, setiap award mesti ada soalan yang perlu dijawab, kan ?? okey .. nie Q&A nya ... :))

Ape pendapat kamu tentang tema blog Hajar ?
>> Pelangi ?? of coz laa cantik kan .. ;D plus, menarik ! warna warni gituuu~ sedap mata memandang ..

Apakah tema blog anda ?
>> STAR a.k.a Bintang xD

Beri ucapan pada si pemberi award 
>> mekaseh dik ... lain kali bagi lagi . bhahax .. just kidding .. ;) humm .. tahniah yer, dah ada seratus lebeyh follower . teruskan b'blogging yea .. semoga Hajar dapat jadi blogger yang dapat berbakti kepada negara nanti . (cehh ! ayat patritik gler ...! muehehehe) . i'm sorry ! ;D

sekali lagi .. tahniah buat Hajar .. :))

p/s : menanti bintang ke-100 di sini .. siapalah orang tuu yea .. hummmmm~ wait n see ! ;)

Thursday, December 9, 2010

Hotel Mania DiGi / URTV

Assalamualaikum dan selamat malam ......

weee~ happynya hari neyh ! heppy sesangat ! muehehehe xD . nak tau sebab apa ?? hari neyh .. Fina dapat something ... boleh dikatakan, hadiah lar .. hehehe .. agak teruja laa sikit .. Alhamdulillah .. akhirnya, apa yang diingini, dapat juga .. :)) nak taw apa ?? scroll down yea ....

Me & My Teddy Contest

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia .......


woots ! weeeee~ Fina nak join contest lagi !! heeee~ seperti yang korang boleh nampak dalam pixca di atas tuh, nama contest nie, Me & My Teddy Contest . Contest nie dianjurkan oleh zunah . Fina suka teddy bear .. sebab tuh Fina join contest nie . (^^,) okey, lets check it out !

Wednesday, December 8, 2010

nak menangis + teyak + cry boleh tak ??? T_______________T

Assalamualaikum dan selamat petang semua ...

~ smart gler pixca nie ! <3 xD [credit to :: DFC] ~
Fina nak menangis bagi banjir blog nieyh boleh tak ??? korang nampak banner di atas tuh ?? Fina rasa nie laa banner yang akan digunakan untuk event terbaru Dafi Fan Club, 14 Disember nanti .. pe kes Fina nak menangis plak ?? baca sampai habis k ...

Award Again ! ;)

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia ....... 
 

weeee~ dapat award lagi .. Fyruz ROGX yang bagi .. thanx dear ! ;)
~berikan satu nickname~

>> honeySTAR *SchaSomerhalder yang bagi nick nie .. keh3 .. :P

~ucapan untuk pemberi award ini~ 

>> mekaseh ye fairuzROGX . lain kali bagi lagi . muehehehe .

~enam feveret artis / band~ 
(i choose by randomly )

>> DAFI
>> Daus AF8
>> Wali Band
>> 6ixth Sense
>> Yuna
>> Maher Zain


~bagi award ini kepada 10 orang kawan kawan blog atau followers anda yang cantik lawa gedik manis masam pahit tu~
>> malas laa nak tag . toink2 . ;P hehehe . sapa nak amek, amek lar . ;)


p/s : berukband a.k.a myBb neyh dah semakin slow ! susah doe nak bw ! hummm~ CC !! wait for me ! i'll make blogwalking there ! hahahaha ;P
p/s 2 : banyak posting dalam draft akan d'publish a.s.a.p . ;)

Tuesday, December 7, 2010

Mistik Alam Hitam - "Ku Seru Jin"

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia ....    



wahhh .. buat pertama kalinya, budak Edrina neyh nak story sal citer hantu .. muehehe ;D . kalau Fina tengok iklan Mistik Alam Hitam yang kat astro Ria tuh .. rasa macam seram siot .. sekali Fina dapat taw, Dafi ada berlakon dalam cter tuh .. usaha laa memberanikan diri jgak nak tengok cerita tuh .. nyiahahaha ;) .. semalam laa episod yang ada Dafi tuh .. episod yang bertajuk

Monday, December 6, 2010

Edit Foto Contest

Assalamualaikum dan selamat petang ....   


hye starz ! hari nie, Fina nak join satu lagi contest .. muehehehe ;) contest yang dianjurkan oleh sis Dalia (girl comey dalam pixca di atas) . Edit Photo Contest . dah 2 hari kowt, Fina dok usha contest nie tapi tak berani join .. sebab Fina nie tak pro laa nak edit pix .. minat jer lebih .. hehehe . dalam proses pembelajaran lagi yea .. :) tadi, tengah dok buat blogwalking, ternampak ada orang tag Fina untuk contest nie .. so, rasa bersemangat sikit laa nak mencuba nasib . mekaseh yer dik yiedpozi . ;) okey , lets check it out !

Award ! ;)

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia .....     


woots ! ada award lagi :) beautiful blog ! beautiful ker blog nie ?? hehe . never mind . hah ! terima kasih kepada zatee yang bagi award neyh .. ;D okey, jom tengok soalan2 yang perlu dijawab .. :)

tukar dari Maxis ke DiGi ! awwwww~ (^^,)

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia ......

   


korang ! tadi kann .. Fina dapat satu phone call dari KL . dari DiGi agaknya . kakak tu cakap, Fina dah menang satu contest yang Fina join .. Betul ker ?? ntah laa .. huhu~ dia call sebab nak confirm kan alamat yang Fina tulis kat borang penyertaan tuu betul ke tidak .. n dia nak confirmkan yang kat rumah tuu ada orang bcoz diorg nak hantar hadiah .. Fina bagi laa ap yang dia mintak tuh .. huhu~ lepas beberapa minit .. talian diputuskan .. hummm~ Fina masih terpinga-pinga .. dah lama kot contest DiGi yang Fina join tuh .. tiba-tiba hari nie ada orang col, cakap nak pos hadiah ... wooo! hepy uols ! heeee~ (^^,) tapi..tapi...tapi.. Fina tak berharap sangat pun .. kang yo yo or seronok, sampaii ke sudah tak dapat hadiah tuh , baru padan muka .. so, cool je keyh ! just wait n see .. and .. kalau betul laa Fina dapat hadiah tuh nanti, Fina mungkin akan beralih arah .. dari Maxis ke DiGi . (^^,)


DAUS AF8 so teebbaaaabbooooommmm !!! xD

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia .......

~pic :: credit to Daus Fan Club [FB] ~

pon2 ! hari neyh, Fina nak story mory pasal my 2nd D , Daus AF8 . heeee~ tadi, Fina jejalan kat FB .. boring doe ! huh ! Fina klik situu .. klik sini... then, klik home troz .. tgk perkembangan kawan-kawan *kononnya :P*. huhuhu~ and .... kat atas sekali, kira yang paling latest laa .... ada

Sunday, December 5, 2010

Tag ! (^^,)

Assalamualaikum dan selamat malam ..


~sekadar gambar hiasan~


tengah dok syok2 buat blogwalking .. tetiba ternampak seekor seorang vampire meninggalkan pesanan untuk saya mengambil award di rumahnya . ouh ! thanx, schaVAMP ! *smbil melambai2 tangan ala-ala miss universe .. wakaka :P . award ! yeay3 .. sambil menari2 .. hahaha ! ntah pe2 jer bdak nieyh .. hehe . PEACE yaaa~ (^^,) okey2 .. back to the topic .. award apa yang Fina dapat nieyh ?? hummm .. award apa hah ?? nak tau award apa .. macam biasa, baca sampai habis ! ;D

AWARD ! :D

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia .....



thanx too my new friend dalam dunia blogging neyh , Aleeza sebab bagi award nie :) .. award nie memerlukan anda menyatakan 10 hal tentang diri anda .. rasanya laa .. humm … okey .. teruskan … ;)
10 facts about me .
1 – satu-satunya NUR EDRINA BT ZULKAFLI ;)
2 – cinta sama fotografi
3 - peminat setia DAFI
4 - minat dengan sukan walaupun tak aktif bersukan
5 – suka orang yang berterus terang
6 – mudah tersentuh (cepat merajuk + senang menangis )
7 – menyimpan angan2 utk memiliki camera DSLR
8 – tak suka keluar rumah .. kecuali dengan mak atau ada event2 penting dengan kawan-kawan . heeeee~ (^^,)
9 – dilahirkan pada bulan September
10 – I’m not single :P

Update, Update, Update ! xD

Assalamualaikum dan salam 1Malysia .......


 toink3 . hayuuu3 !! fina kembali !! hahahaha *gelak jahat* peace no war ! huhue~ dah lama blog nie tak d'update kan ?... ops ! tak .. bukan dah lama tak update .. blog nie d'update setiap masa . tapi posting tu fina simpan buat pekasam sementara waktu dalam draft . tak publish pun ... heee~ (^^,) sebab apa ?? nak tahu ke sebab apa ??? sebabnya ...................

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...