.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Saturday, December 31, 2011

SEGMEN : JOM SERTAI SENARAI BLOG TERHEBAT 2012 !

Assalamualaikum ...
Annyeong Haseyo ...

okey, budak ini menggedik lagi join segmen .. suka tii ar .. meroonggggg~ :P sambil2 cari idea nak update entry new year, join segmen dulu, relaxkan minda .. hehehe .. nak tau segmen apa ?? scroll down yea .. hehehe

~ segmen by : Ira Arina *klik untuk join ~
hebat ke blog kau Fina ? nak join senarai blog terhebat nie ?? eyh ! mana laa Fina tau .. hebat ke tak .. visitor yang menilai .. kannn ? Fina join just nak bagi senang blogwalking je + cari kawan blogger baru .. bukan nak masuk bakul angkat sendiri .. oke ?? hehehe xD





Fina tag : 

  1. http://schavampdiary.blogspot.com/
  2. http://kittyliciousrawr.blogspot.com/
  3. http://kittymuchuk.blogspot.com/



Friday, December 30, 2011

Segmen | Jom Terjah and Follow



Azam Tahun 2012
Fina nak jadi seorang yang lebih baik dari tahun 2011 ^^ kalau ada rezeki sambung belajar .. Fina nak belajar betul-2 .. taknak main2 macam dulu .. Fina gak nak happy'kan mak ngan ayah .. :') setakat nie, tu je azam Fina .. yang lain bakal mendatang nanti .. maybe .... :)

heh~ tatau nak buat apa, join segmen je .. suka-suka .. boleh blogwalking sekali ^^


nak join ? klik pix kat atas tu yea ... :') tarikh tutup : 15 Jan 2012

Thursday, December 29, 2011

[ CONTEST / GIVEAWAY / BLOGLIST ] PERLUKAH ????

Assalamualaikum ... di entry nie .. Fina nak berkongsi something dengan korang ..

Contest / GA / Bloglist ... Perlukah seorang blogger join semua tu tanpa henti ?? asyik join benda2 tu je .. asal masuk blog dia , mesti nampak entry pasal Contest / GA / Bloglist.


Fina tergerak hati nak buat entry pasal nie sebab waktu Fina blogwalking suatu ketika dulu, Fina jumpa seorang blogger yang buat suatu entry menyatakan bahawa dia geram dengan blogger yang asyik join tiga benda yang Fina sebut kat atas tu. aigooo~ Fina pun tak tau nak komen pe sebenarnya sebab boleh dikatakan Fina pun macam tu, asyik join Contest / Giveaway / Bloglist je. *dulu je ... sekarang tak dah .. sebab takde broadband .. susah nak on9 .. huhu





pendapat Fina .. hummm~ Fina bagi contoh diri sendiri lah senang .. Fina join Contest / GA untuk mencuba nasib .. mana lah tau kowt2 ada rezeki boleh dapat hadiah yang ditawarkan tu kann . huhu~ and Fina join untuk memeriahkan Contest / GA tuu. Fina join Bloglist plak sebab nak cari kawan blogger baru. tu je.



tak salah rasanya kann ? selain dapat kawan baru, mencuba nasib .. basar kemungkinan traffic blog akan naik .. contoh : nama korang ada dalam list peserta .. nama korang menarik, and orang klik and masuk blog korang .. of coz traffic naik kann ? hmmm. kalau agak-2 memang hobi join semua tu .. sampai entry lain pun tenggelam .. buat laa satu blog baru khas untuk tiga benda tu je .. :)



yang visitor masuk blog khas tu plak, jangan laa korang bengang bila masuk blog khas tu sebab blog tu kan memang blog untuk contest / GA / bloglist .. heh~ kalau nak blogwalking, kena tanggung risiko laa blog yang kita masuk tu macam mana . even ada element yang kita tak suka, terima je lah .. kan kita sendiri yang klik untuk masuk blog tu .. jangan mengutuk antara satu sama lain .. dunia blogging tu best, jangan cemarkan dengan benda-2 negatif seperti pergaduhan . oke ??

well, masing-2 ada pendapat sendiri .. renung-2 kan lahh yea :)

Fina bukanlah blogger yang awesome .. Fina just luahkan pendapat .. sorry if ada menyinggung perasaan siapa-2 yea .. :')


~pix credit to Google ~








sejak BB takde, Fina jarang dah join contest / GA / and bloglist nie .. huhuhu .. 

TAG ! ;) [My Minute Survey]

tag from : Adk Hawanis (actual date : 10 Dis 2010)


 starting time : 12:01pm 

name : Edrina
brother(s) : 3 (2 older , 1 younger)
Eye Colour : tengok sendiri kt pix :P
shoe size : 6 or 7
hair : black
piercings : apa neyh ??? O.o 
height : 153cm
what are you wearing right now : blue t-shirt.
where do you live : Malaysia (Perlis State xD)
favourite number : 3 and 9
favourite drink : barli ais & jus tembikai
favourite month : September (9)
favourite breakfast : anything. :)

 HAVE YOU EVER

broken a bone : No 
been in a police car : No
fallen for a friend : Yes * i dont want to remember it !! >.<
fallen for a guy/gurl for a short period : No 
swam in the ocean : No
fallen asleep in school : Yes *tapi tak sellu oke .. hOhO~
broken someone's hearts : rasanya tak .. tapi, ntah laa .. huhu
cried when someone died : Yup :'(
sat by the phone all night waiting for someone to call : sometimes :') 
saved emails : Yes ^^
been cheated on : Yes kot ..

♥ WHAT

your room look like : SHINee Onew. boleh macam tu ? :P macam biasa je lah .. hehe
what is right beside you : my camera
what is the last thing you eat : nasi lemak ayam

♥ WHO

who did you last yell : my younger brother
who was the last person you dance with : my younger brother also ^^ *i cant dance infront of or with someone else other than him. (setakat nie laa .. :))
who last made you smile : my mom


♥ FINAL QUESTIONS 

what are you listening to right now : Banmal Song by YongSeo Couple
what did you do today : tolong mak kat kedai :)
are you the oldest : in family, nope ! *i'm the 3rd .. eh ! the 5th maybe .. hehehe .. in SHINee Girls, yes ! *i'm their hyung .. kekeke 
indoors or outdoors : both . meronggg~ :P


 TODAY DID YOU

talk to someone you like : No
kiss anyone : cat kira anyone tak ? LOL
sing : yup ^^
talk to an ex : No
miss someone : Yes :'(
eat : of course la . hahaha


♥ LAST PERSON 

you talked on the phone : him.
made you cry : him.
went to the movies with : tengok wayang kahh ? Iman Hakimah, Dalilah, Diana ^^ *Nur Kasih
you went to the mall with : my younger brother *again! :P
who cheered you up : him and SHINee Girls and my family of coz .. *dont know who last :P


♥ HAVE YOU

been in mexico : Nope !
been to USA : Nope !


♥ RANDOM

have crush on someone : Yup!
what book are you reading right now : right now ? tak baca apa pun ^^
best feeling in the world : happy lah ! kekeke :P
do you sleep with a stuffed animal : ~ . ~
what's under your bed : VCD lama2 and CD PS2 adik .. 
favourite sport(s) : Berbasikal (Track) n Football * i do love almost all sports i think .. even i do not pro at it, i really like to watch it .. but, these two, the most sports that i like ! ^^
favourite space : my own room <3
who do you really hate : orang yang suka kacau orang lain
Do you have a job : Yes ^^
what time is it now : 12:33pm


with however long it took you to complete this , post as 'My Minute Survey' and tag 15 people ...

this tag is for :

1. 
2. 
3. 
4. 
5. 
6. 
7. 
8. 
9. 
10. 
11.
12. 
13.
14.
15.

ramai sangat lorh .. taktau nak tag sape .. sesiapa  yang nak buat tu, buat laa .. kira Fina tag korang k . :) kalau buat, tinggal link kat komen, Fina pi baca nanti .. ^^ k.. annyeong ~!







lama gilessss kan tag nie ?? Fina baru buat .. hehehe .. sorry ^^ .. buat t/hari tadi, baru publish sekarang .. hehe

Wednesday, December 28, 2011

taggged

tag from fairuz .. 

1. apa benda penting dalam hidup korang ?
camera.lappy.hphone

2. benda terakhir korang beli guna duit sendiri ? 
SHINee diary :) *100% duit Fina sendiri ^^

3. dimana tempat korang nak melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang nanti ?
tempat : KOREA . tema : beach wedding .. wakakaka~! merepek ! :P

4. adakah korang sedang bercinta sekarang ?
ye. *dari kecik lagi bercinta .. dengan Dia .. :')

5. berapa lama korang akan mencintai kekasih korang ?
selamanya. :)


6. dimana korang selalu jumpa kekasih korang ?
pk laa sendiri .. hehh ;)

7.novel/buku/majalah terakhir korang beli ?
YG yang latest . yang ada calendar artis Kpop uwh ^^

8. apakah nama penuh korang?
Nur Edrina Bt. Zulkafli

9. antara mak dengan ayah,yang mana korang lagi mesra ?
mak. sebab dia sangat memahami dalam semua hal ^^ *ayah faham benda berkaitan pelajaran je .. heh :)

10. namakan orang yang betul2 korang nak jumpa dalam hidup ?
Nabi Muhammad .. :) tapi , memang mustahil dah .. hmmm. so, sekarang, Dafi and SHINee Member [ONEW, Jjong, Key, Minho, Taemin]

11. adakah korang basuh baju sendiri ?
tak. mesin yang tolong basuhkan xD

12. dimanakah tempat yang korang betul2 nak pergi ?
Mekah :')

13. pilih salah satu, peluk atau cium?
takmau dua-2 ! meronggggg~ :P

14. beritahu 3 perkara tentang orang yang tag korang ?
- kakak angkat waktu sekolah rendah
- baik
- cantik ^^

15. 5 benda yang korang sayang sangat dalam hidup korang ?
*benda kan ? bukan orang ? heh :D
-camera
- lappy
- hphone
- duit
- hadiah yang orang bagi :')

16. 5 lagu korang suka dan selalu dengar ?
- Seumur Hidup*Dafi
- Euphoria*Dafi
- Stand By Me*SHINee
- A-yo*SHINee
- Kiss Kiss Kiss*SHINee
*Fina memang suka banyak lagu and suka semua lgu Dafi and SHINee .. tapi 5 nie Fina selalu play .. ^^

17. bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut besday tahun lepas ?
21 September . tahun lepas ? kat KFC Kangar

18. 6 orang blogger yg korang nk tag?
jarang blogwalking sekarang .. taktau nak tag sape .. huhu .. sape2 yang teringin nak jawab soalan kat atas tu, buat laa . tingal komen, nanti Fina pi baca ^^

19. cerita sikit pasal blogger pertama korang tag ?
-----








tag nie dah lama .. tahun lepas kot .. tahun nie pun nak habis, baru nak buat .. hehe ... sorry~ :D

Friday, December 23, 2011

Dafi ada gf ??? O.o

Assalamualaikum ...
Annyeong Haseyo ...

wahhhh~ tajuk !! :P Fina tak menyatakan oke .. Fina tanya je .. jangan dok salah faham .. kang tak pasal2 Fina kenal penumbuk sesuka hati buat statement macam tu .. heh~ sekali lagi, tajuk tu, Fina tanya je oke, tanda soal sampai 3 tu .. nak kepastian .. ;) heee~

ceritanya ~~~~ beberapa hari lepas, sebelum masuk kerja, Fina jalan-jalan dulu dengan adik kat Kangar neh .. jumpa kedai buku, Fina tengok2 laa kot-2 ada E-pop chinese , Fina nak beli .. lain yang dicari .. lain yang Fina pegang .. LOL :P Fina tengok majalah Mangga, tengok bahagian tengah ja, kot ada poster Dafi ke .... kalendar gambar Dafi ke, poskad Dafi ke .... sekali tengok, takde .. Fina letak terus ! and blah macam tu je ... kwang2~ :P (taktau kot Fina salah tengok .. hehehe )

lepas tu jumpa satu lagi kedai buku .. sekali lagi, Fina menggedik pegang Mangga tu .. and, yes . ADA Dafi lorh .. tadi tak perasan .. haishhh~ hahaha .. ada 2 page je kot .. satu pin-up, satu lagi berita nya ..

Fina buat kerja berani mati , snap pix kat kedai buku tu jgak ... tak beli pun .. adik-2, jangan tiru sikap saye yerrr~  salah tuu ! beli and balik snap pix kat rumah takpe ...

~pin-up~

akak tu dok tengok jer Fina .. terus tak clear pix tu sebab snap laju2 takot kena marah :P dalam takut tu jgak .. pix kedua berjaya diambil dengan jayanya ^^ tajuk artikel tu mengejutkan Fina .. huhuhuhu

~ tgk, ada majalah lain jgak  :P ~
terbaik lah pengakuan Dafi .. :')  kawan je yer ??? suka ti .. asalkan bahagia .. and if jadi, jangan sembunyi-2 dari Dafinites oke ? ;) Dafinites boleh terima kot .. kalau Fina, Fina oke je .. kalau keluar berita Dafi nak kawen pun takpe, takde lah sampai nak menangis 7 hari 7 malam or nak bunuh diri segala bagai .. hehe ..  sebab Fina kan peminat setia .. nak Dafi bahagia .. ^^ asalkan, girl tu baik and boleh terima your family + your fans.. oke, Dafi ?? jangan sembunyi and no 'no komen' oke ... suatu penipuan akan buat Dafinites lebih kecewa .. faham ??? kekekeke :P 

btw, i've ask Dafi about this at twitter ..




he doesn't reply .. the 1st tweet, i know, he not read it .. the 2nd tweet, i'm really sure that he read it .. but, he doesn't reply .. okey, Dafi .. its okay .. as #DafinitesYangBaik, i will not ask it again .. :') i'll wait for the announcement .. kekekeke :P Semoga Dafi berbahagia and dapat memiliki orang yang Dafi suka .. :) Dafinites will pray for your happiness .. :') 

hummm~ should i be #DafinitesYangNakal and make the 3rd tweet about the same issue to the same person ?? humm~ i'll think about it .. bhahahx :P *yati and manja , wanna be #DafinitesYangNakal with me ?? LOL xD hehehe :P







 i miss #cbDFC very muchhh !!! :'( the vid, the cmod, the other Dafinites ............... :(

Friday, December 16, 2011

hang out 15122011 ..

Assalamualaikum ...
Annyeong Haseyo ...



hyep~!  ;) kelmarin , 15122011 .. Fina hang out dengan [ SHINee Girls ] ; schaJJONG, neaMINHO, aTAEMIN .. without KEYla sebab dia dok kat Langkawi sekarang , takleh balik ... :(


mula-2 kami pi sekolah , ambik markah kOkO (untuk isi UPU) .. markah Fina 7.43 [B] .. haishhhh~ punya laa aktif, kem sana sini .. tak dapat A pon .. huhuhu~ takpelah .. nak buat macam mana .. terima je lah .. huhuhu ..



snap2 dulu sebelum chow ... ;)





lepas sekolah, kami pi Perlis Bowl , main boling ,, Fina tak pernah strike selama nie .. even sekali .. tapi kelmarin .. Fina dapat strike sekali .. syokk ohh ~!! hehehehe .... Strike tu lepas Ateen cakap nak bagi ayam .. (taktau kot Fina salah dengar :P ) .. apakah ??? nak strike, kena sebut ayam dulu ?? Onew virus ?? kekekeke xD














Fina target dapat 100 ... tapi dapat 99 ja .. dah laa dok Lane 9 .. dapat 99 .. memang number Fina kot .. heeee xD ..humm~ our maknae wins the game .. daebak~! :)




lepas tu, kami pi KFC .. motif utama, nak bukak #SHINeeTHEFIRST yang baru sampai ke tangan Ateen .. ;) kotak dia menarik ouh .. :)





~cd n dvd~

~photobook~

xD

~calendar~

~play button~


lepas tengok segala isi dalam #SHINeeTHEFIRST tu, kami pi photoshoot dekat taman permainan .. Fina banyak snap pix kat sini, guna DSLR yang Nea bawak .. Fina snap sesuka hati je, tu jadi banyak :P .. even Fina tak pro sangat guna DSLR, tetap gigih nak snap pix .. heeee .. minat kan ??? xD nie gambarnya >>>



~our nea ~~~~~~









~buy it ! ~



~minoya !! what are you doing to our maknae ?? ~




~ emo pix xD

i love this pix ;)



~this pix also ! :D




~ photographer yang dah merenx .. hahahaha~



~last pix .. annyeong~!! <3 ~
masa tengah seronok snap pix sesuka hati .... Fina dapat call dari DFC .. diorg nak tau sama ada Fina memang confirm ke nak cancel tempahan tempat yang Fina buat untuk event birthday party Dafi tu atau tak .. berat mulut Fina nak cakap "Ya .." .. serius, sebak .. and, yes .. i'm crying .. :'( nasib ada Scha, Nea and Ateen .. Fina boleh control sikit .. kalau laa Fina dapat call tu masa Fina dok sorang-sorang, memang lama laa Fina nangis .. iskkk T.T Fina just anggap, bukan rezeki Fina lagi untuk ke event tu .. maybe nanti ... hummm~ balik rumah Fina dengar lagu Onew yang cheer up tu .. kurang laa sikit sedihnya .. :)

hummm~ tu je lah kot pasal hang out kami kelmarin ..
Scha, Nea, Ateen ..gomawoyo for the daebak day ,.. nanti Kiela balik , kita hang out lagi nahh .. mesti lagi gempak ;) annyeong~! <3








malam nie event SING OUT LOUD – DAFI Turned 23” .. good luck DFC & LOLE ~! i'll wait for the update of the event ... (^^,)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...