.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Tuesday, April 30, 2013

[Part 3 *last] He Is Simply the best :'))))

Assalamualaikum....
Annyeong Haseyo...

click < PART 1 >
clcik < PART 2 >

*for this part, i'm not telling really A-Z here. just conclusion of what happen on that day.  missY, if u're happen to read this and want the A-Z story,  let me know okay? i'll sent it to you ;)*
2nd Day~ oh! nope! 3rd Day actually. Hari ketiga Dafi kat sini. his 2nd Day kat sini, Fina takdapat jumpa dia pun sebab show dia petang. takda transport nak pergi. sobs2. nasib last day, Dafi perform malam. eheeee. so here the flashback~~^^
i'm ready to goooo~ 
kalau hari 1st Fina macam terlambat sikit, sampai2 je Dafi dah tengah perform. tapi hari last ni, sampai awal kott~ masa sampai tu memang area pentas tak sesak sangat. Sayangnya tempat duduk yang betul2 depan stage dah full. Budak2 duduk. Fina memang yang paling depan, yang paling depan untuk berdiri. Huhuhu. Tak kisah laa, janji stage clear view^^ ada sape ntah yang tengah cakap atas stage tu. Tak kenal pun. Hehehe.

Lepas tu Ajak naik. Ajak perform lagu bari Shiro. Lagu tu best. *thums up* ^^ 


Ajak jemput adik2 tu menari sekali
lepas bagi hadiah…its time for Dafi! Heee. Naik2 terus nyanyi lagu 'Ketahuan'. Duet dengan Ajak. Hoho. Fina excited giless nampak Dafi. Hehehe. Harap maklum. Peace yoo ^_^)v

makcik tu taknak pilih dua2. kekekeke :P
masa part perempuan, Dafi and Ajak suruh penonton nyanyi~~~ camera yang recording untuk screen besar tu fokus dekat penonton. me macam....."OMG OMG!" hahahaha ;p

[scncapFromRec] nampak arrow tu?? thats mee! HAHAHA
lepas habis lagu Ketahuan. tinggal laa Dafi serorang diri di atas pentas. Time Break for Ajak. heh.

Dafi : Woah. Ramainya orang malam ni~ HYE ORANG PERLIS~~~~!
Me + others : Hyeee~~~

next song is 'Salahkah Aku', Dafi's new song. *hah? korang takpernah dengar lagi?? O.o pi dengar kat Youtube sekarang! tgk MV sekali~~ okay?? heee* Lagu baru kan, mostly tak tahu lagu tu. But…me know! Ofc! I’m a Dafinites. Hehehe. Dafi mintak ktaorg semua nyanyi sekali dengan dy part chorus. no worries Dafi~ Fina nyanyi satu lagu full, bukan chorus je. keke. nanyi sambil record.......



Nak dekat habis lagu……….. 

[scncapFromRec] am......i.......dreaminggg???? he spotted mee!
Omg! He wave to meee!! Serious! Fina kan tengah record, Nampak dalam screen phone dy tengok camera fina. Siap lambai2 lagi. Omg. I was almost drop the phone. Terkejut. Lol. Me wave back laa. Hahaha. Smile to ears. Hehehehe. Before show ada tweet2 ngan Yati, patutnya Fina bawak banner bagi Dafi senang nampak Fina sebab memang rasa Dafi still tak cam muka Fina. Tapi…dy memang cam laa! Muehehe :')) *mungkin jugak dy wave kat fans lain....tapi dalam fina punya recording....nampak dy tgk camera fina! ahh. i dont care! he really wave to me ;ppp

okay. done Dafi punya solo performance. enjoyed it so much! xD Ajak is back on the stage yooo! Talk part. Ajak and Dafi tanya next MSAM nak buat kat mana, semua cakap Perlis.

Dafi : ..nak jemput sape??
Me : DAFIII !! *me jerit ni kuat giles okayyy?! >< korang perasan tak dalam [scncapFromRec] yg pic fina tu, sebalah Fina kan de budak laki. time Fina jerit ni, that boy tengok macam.... 'apa kes dy ni?? -_-'
 hahaha. Fina ignore je. maaf ler dik. minat sangat jadi camni lah. kekeke


Dyorg nak bagi hadiah lagi. so dyorg tanya sapa yang nak hadiah, naik pentas. tapi dyorg tak gtau lagi kena buat apa. sorang~~~ dua~~~~ tiba2......"Fina nak hadiah tak?" me geleng kepala ja. Omg! Terkejut lagi! Dafi tetiba tegur. Hahahaha. Adoii. eh! wait! ni maknanya mmg dy wave to Fina laa tadi. kikikikiki. i'm too xcited!!! XDD okok. Teringin nak naik pentas, tapi…kang kena game yang bukan2 japg...keras Fina atas stage tu. kalau dyorg dah gtau game apa, maybe Fina naik je.


dyorg nak buat game Jangan Lupa Lirik. omg! nasib Fina taknaik pentas tadi. Fina tau lagu Dafi je. Lagu2 lain, chorus boleh laa. Tu pun mau penah dengar. hehehehehehe.

Para Peserta 'Jangan Lupa Lirik' versi MSAM2013
Dafi and Ajak suka mengusik. Dyorg mengusik peserta2 tu. Ish3. Tak sempat Fina nak record smpai habis. Battery phone empty. Tsk tsk. Lepas tu tengok je lah gelagat dyorg. Huhu~~~


Elok dah nak habis, Dafi pi kat PA dy tepi pentas. Cakap pe ntah. Pastu macam dok tunjuk2 arah Fina. *dalam hati excitednya, Allah je yang tau* control sehabis baik taknak bg nampak xcited sangat. hehehe. Fina tengok je lah. Pastu, Dafi wave kat Fina. *again!!* Fina wave balik. Huhuhu. Pastu PA Dafi tunjuk isyarat tangan kat Fina, she was like 'g belakang~' Fina pun……omg! Lets goooo!

laju je jalan g backstage. yelah, dah pernah pegi kan...dah tau jalan ..laju laa. kekeke. abg yang amek Fina ngan adik 2hari lepas pun xyah susah2 jalan jauh2, dy kuar sampai pintu backstage tu je. hari tu berhenti kat laluan tengah2 nak g backstage je, hari ni sampai betul2 belakang stage. masa sampai tu, Dafi still atas stage. tengah nanyi lagi, last song. lagu Eng. Fina tak fokus sangat sebab dok tengok phone, nak gtau yati yg fina dah masuk backstage. well, she need to get ready with his phone. keke.... what happen next??? i met him! yes! again! :'))))) ktaorg cakap2~snap2 pics~OTP w/ Yati........and thats it. tak lama sebab Dafi nak balik KL malam tu jugak.

and.....my 1st selca ever w/ him. :'))) tengah2 kalut dengan dia nak balik dah, tak sempat nak bagi phone kat org lain nak snap pic, so....snap sendiri laa jawabnye. ehee

fav selca of the year i think. hehehe
uwaaaa. best moments ever. rasa mcm nak nangis plak :')))) selalu teringin nak g backstage bila fav artist buat show....and.....he make me experienced it. thanks D...  :'))) thanks juga sebab still bg peluang Fina jumpa even korang kena cepat nak balik KL malam tu.

Dafi jangan serik nak mai Perlis lagi tau! Kalau Dafi mai, mesti Fina pi jumpa. heee. hope, boleh jumpa lagi nanti. Fina akan try join show Dafi even bukan kat Perlis kalau Fina ada kesempatan. hoho^^ btw, yg [scncapFromRec] tu fina capture je dari video yg fina record guna phone Fina... nak upload de problem. kikiki

Dafi really make my day. :')) my dream....my dream want to meet him finally become reality. my dream want to talk to him face to face finally become reality. my dream want he know my existence and my dream want him recognize me finally.....become....reality...... :'DD 
THANKYOU, the brightest star in my heart :')))


*conclusion je pon dah panjang. hehehehe. sape yang sudi baca, thanks. :) till then....annyeonggg~!





gonna love him forever :')))





Monday, April 29, 2013

[Part 2] Thankyouuuu DAFI ! :'DDD

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo....

click < click here :: PART 1 >

sambungan dari entry yang lepas (klik link kat atas tu) .

pakai baju SHINee pi jumpa Dafi. hehehe^^
sampai kat sana. dengan hujan renyai2. nasib diorg ada sediakan laluan berbumbung untuk ke dewan tu. kalau tak, basah kuyup laa kami. Fina ikut ja adik ngan kawan kawan dia. oh ! yea. adik angkut geng. LOL. dy bawak kawan 4 orang ~_~ ikut je lah diorg sebab diorg pernah mai. diorg dah tau nak masuk ikut pintu mana, stage kat mana, tempat pameran kat mana....hoho.

mula2 salah tempat. ish. malu >< HAHAHA. masuk je kat dalam dewan tu *dewan kah ? dewan laa. lol* ya Allah. ramainya orang O.O Fina nak cari stage je. LOL. x)


adik : kakak !! dengar macam suara Dafi !!
me : tu laa ! mana-mana ??!!

waktu Fina jalan masuk mencari2 pentas. Dafi baru nak perform lagu Bila Terasa Rindu (BTR) . Dafi dah start nyanyi, dengar suara je lah. muka tak nampak lagi. :3 dari jauh....ku pohon maaf... *opsss :P* dari jauh nampak Dafi kat skrin besar. omg omg. mood excited dah menjelma. trolololol.

jauh giless fina dari stage . tskkk T_T
panjangkan leher tinggi kan kepala nak tengok real Dafi yang tengah nyanyi atas stage tu. Fina sempat record sikit. gigih angkat tangan tinggi2 nak record vid neyh. hehehe. guna phone murah jea so....tak HD laa videonya T_T sokay. at least ada kenangan :'))


yati pun gigih tolong fina nak gtau Dafi, Fina nak jumpa Dafi. tq dear :')

diorg buat xtvt berlakon. untung mereka leh berlakon dengan Dafi. huhu
*berlakon mcm pasangan. Dafi jd husband. yang penonton jadi wife. konon2 si wife ajak husband pegi MSAM. dalam cara berbeza. antaranya, marah and seram(?) tak igt dah :P *

dari belakang bergerak menyelit ke depan :3 menyelit dan terus menyelit. and...............................

FINA DI TEPI PENTAS !! XD
even tak depan pentas. tepi pon jadi laa.. leh nampak Dafi clear. heee xD berharap Dafi pusing tengok belah Fina. sebab if takleh jumpa dia, jadi laa ada pic dy dari jauh tak berapa nak jauh ni. LOL. hehehehe. Fina cuba menyelit lagi~ tapi takleh dah. org depan taknak bergerak dah T_T and... tiba2.....lepas bagi hadiah untuk pemenang berlakon tu.......dushhh ! Dafi rehat ! dy turun stage !! Dafi................ :'(((

spam Dafi's mention 
menunggu Dafi reply. jalan pi sana jalan pi sini cari kawan adik. sebab waktu Fina dok tengok Dafi, kami berpecah. kawan2 adik pi mana tatau. adik dok ngan Fina. hehehe^^ and...............................


omg omg omg!!! *nak pengsan* tunjuk tweet tu kat adik. :')) p/s: 1st time Dafi tulis 'Fina' ! hehehe

adik: adik tau Maybank kat mana ! ada tadi !!
me: okay2. jom pi sana.

dalam hati : mesti tunggu dekat dengan pintu backstage. so senang Dafi nak keluar. menyelit lagi sebab lalu kot depan stage. orang memang penuh tengah tengok Adira. Maybank tu belakang stage.

*berdebar2 sampai typo. depan jadi depat ~_~
adik : belah nu pon ada maybank jugak.
me : yaka ??? O.o tunggu je lah sini. *fina nampak satu pintu yg macam ke arah backstage. tunggu sambil tengok pintu tu. berharap Dafi muncul kot situ. LOL #gila*
adik : jom laa try pi yang belah nuu tengok.
me : hmm. jom dok tepi dinding tu je lah. senang dia nak nampak, orang sikit. kalau dy takmai jugak, kita pi belah nuu

elok nak gerak pi duduk kat kerusi tu. someone approach Fina. tiba2 muncul tengah orang ramai tu....

him : nak jumpa Dafi ke ?
me : *mata bersinar-2 sambil angguk*
him : jom.
me : *dalam hati: omg omg. dugeun dugeun dugeun*

adik tengah pegang hadiah yang Fina nak bagi kat Dafi tu. hadiah tu dok dalam paper bag. and paper bag dok dalam satu lagi plastik besar. hohohoho. masa tengah jalan ikut abang tu, adik buang paper bag tu dari plastik and dy bagi paper bag tu suruh Fina bawak. bagus betul adik aq nieyh. Fina takleh pk apa dah. hahaha :P

him: minat Dafi ?
me: yeap. hehehehehehe *memang laa minat. lama dah uihh. *_*
him: kenapa nak jumpa Dafi ??
me: *speechles. so, angkat ja paper bag tu tunjuk kat dia* :))
him: :) *macam memahami maksud Fina, dia senyum ja*

sampai kat pintu backstage. ada tulis kat situ dilarang masuk. seriously nak pi backstage ?? nak msuk ni ?? *still tak percaya* abang tu macam bagi isyarat suruh Fina masuk. masuk je lah. kiri kanan ada jalan. dalam hati nak pi belah mana ni ?? pi belah kanan. ok salah. HAHAHA. malu jea :$ abang tu lead ktaorg p jalan belah kiri tu.

belok kanan. lorong baru plak. tenenene. and guess what ??!!! XDDD Dafi tengah jalan ke arah ktaorg. omg omg omg !! dari jauh dia senyum. omg. his smile !! *melting*

Dafi : Hyeee! :D
Me : Hyeeee~! :D
Dafi : Adik eh? :)
Me : yeap. adik :)
Dafi : Lama sampai?
Me : errr. pukul 8, 8:15 macam tu. hehehee :)
Dafi : oh! sempat laa dengar Dafi nyanyi dua lagu ? ^^
Me : *dushh ! dua kah ?? dengaq BTR ja ! sobsss T_T lagu apa satu lagi?*
Me: Dafi naik stage balik eh japg ?
Dafi: Yeap. :)
Me: oh. ok2. :)

Fina blur dah tatau nak cakap apa. :3

Dafi : selalu kat twitter instagram je. sekarang Keek. hahaha. finally jumpa jugak  :) *gtau kat abg tadi tu*
Me : :))) *senyum ja*

Me : Nahh. Hadiah from me and Yati ^_^ *bagi paper beg tu*
Dafi : oh? thankyou :D *bawak keluar hadiah dari paper beg tu* wahh. cantikk. :D
Me : hehehehehe ^^ jaga baek2 tau :)
Dafi : :))

bagi camera SGY (phone) kat adik nak snap pic ^_^

our 1st pic. heee^^
me : hmmm. nak request something untuk Yati.
Dafi : yea. apa dia ?
me : video. hehehe. :)
Dafi : ouh. okay :))

so, here it is. special video for Yati from Dafi. record by me. heeee^^

baek kan Dafi ?? ;) hehehehe ^^ p/s: dia sebut 'Edrina' instead of 'Fina' . heeeee x) eksaitedddd :'DDD

me: okay. thankyou :)
me: eh. Dafi, nak snap pic lagi. hehehe
Dafi: hahaha. okay-2. snap banyak2. bukan senang nak jumpa ^^

Dafi: Dafi baru 1st time datang Perlis.
me: tak ! dah 2 kali laa. *jeling kat Dafi. dushhh! nak kena Dafi nie. hahahaha. jk*
Dafi: yeke? bila eh?
me: yeap. Jomheboh. Hotel Mania.
Dafi : ohh. tu bukan Perak ke ??
me: takk~ Perlis. *dushhh! toek Dafi ni. maybe Dafi pernah pi Perak. tapi...yang mai perlis tu, mmg Dafi pernah mai laa dulu. ish3. Dafi nieyh. hahahaha*

*Fina snap pic sikit je :'(*

my fav pic . heee^^
i love that pic. hehehe xD

Dafi: okay ? :)
me: :))
Dafi: okayy. nanti upload kat instagram k. link dengan twitter k.
me: hehehe.. okayy :D

Dafi: nak duduk jap ahh. *ada kerusi kat situ*
me: hmmm...Dafi......
Dafi: yea ? *angkat kening. omg. i cant. when dy buat mcm tu. heee x) mcm mana ? sila play Keek di atas and tengok masa dy tanya "Dah?" tu. hoho*
me: nak... *pegang beg...slow nak bukak pon. segan nak mintak sebenaqnya. lol* sign..hehehehe.... 
Dafi: okay :))

3 cd Fina bawak untuk Dafi autograf. tenenenenene x) siap bawak marker lagi okies ?? terbaek kann ??hehehehe.  ^^

sign untuk Fina ^_^
p/s : taksempat snap pic paper bag tu, sebab beli masa otw and terus bagi at Dafi. tengok2, ada dalam pic kat atas tu. okay laa. ada gak :')

tiba2 Nicky datang.

Dafi: Nicky. kenal kann ?? *cakap kat Fina*
me: aah. kenal :)
Dafi: Ni laa Edrina kat twitter tu. :) *cakap kat Nicky*
Dafi: Hadiah bday last year. custom made. ^^ *tunjuk that bantal kat Nicky*

p/s: masa Dafi nak bawak keluar bantal tu dari paper bag tu, paper bag tu jatuh. hahaha. excited eh Dafi ?? hehehehe.

Nicky: Kenapa tak join event DFC?
me: jauh. mak tak bagi pi sorang2 :(
Dafi: mak tak bagi eh ?
me: aah. sebab sorang2.
me: hadiah tu hari tu post kat office. tapi post office hantar balik.
Dafi: aah. office Dafi selalu de masalah. ni pun nak pindah plak.
me: aah. tau. :) igt nak post kat Nad, tapi ni dah jumpa. bagi terus :)\
Dafi: bagi sendiri lagi best :))
me: yeap. hehehe :)

Dafi: nie semua cd Edrina kan ? kang tulis nama Edrina. tengok2 cd orang lain. hahaha
me: yeap. cd Fina. yang Seumur Hidup 1 tu dapat hadiah yang contest Ramadhan kat DFC dulu tu.
Dafi: oh..yea ? :))

sembang punya sembang. Dafi dah siap sign 3-3 cd Fina.. :)

me: Hmmmm. Yati nak jugak sign. tapi camne eh ? paper takdak. 
Dafi: hmm. cemana eh. takde paper ape2 ke ?? *tanya kat abg tadi tu*
Dafi: alaa. paper takde.
Dafi: hmmm. macam nie la. sign kat cd dulu. nanti korang jumpa, exchange k?? boleh ??
me: hmmm. okayy :)

Dafi pon sign laa kat cd untuk Yati. :))


me: thankyou :) eh. 1 lagi pic. Dafi sorang. err.. dengan bantal tu :D

finally ! hadiah from me and yati sampai kat tangan Dafi jugakk x))
me: okay. thankyou Dafi :)
Dafi: okay :) k.lah Dafi nak standby nak naik stage balik ni
me: okay okay. :)
Dafi: eh. esok dafi ptg tau. pukul 4 kot.
me: oh. yeke ? sampai pukul berapa ?
Dafi: taktau lagi. nanti Dafi update.
me: okay okay :))
Dafi: okay. thanks tau datang ^^
me: okay. bye. thankyou Dafi :))

rasa macam kejap je. sobs T______T  after that .....



lepas jumpa Dafi. terus keluar. sebab kawan2 adik dok kat luar dah. pakat nak balik. ayoyoyo. tak sempat tengok Dafi naik stage lagi. apa2 pun.. still happy. Dapat jumpa Dafi :') suka sangat. dulu jumpa sekali, Dafi still tak kenal " Edrina " masa tu. jumpa kali nie, memang dy tau nama " Edrina " tu.... and... Fina berharap Dafi cam muka Fina. tu jea. Fina nak jadi Dafinites aktif. sekarang aktif kat web je. insyaAllah..ada rezeki, boleh aktif dengan event2 DFC plak. aminnn. :'))


my CDs ! ^^ yang "u rock" tu takleh tahannn.. rock kahh ?  kekekeke

kena jumpa yati nak tukar. hohohoh
THANK YOU SOOOO MUCH , DAFI :'))
coming soon :: last part. PART 3






omg. panjang gilesss entry. memang cerita dari A~Z. O.O Fina nak ingat kenangan ni :')) plus, Yati pon nak tau dari A~Z. so, yati ! baca k! tak baca......fina dush dushhh yati nanti. hahahaha :P

lambat publish. banyak teknikal problem. ~_~

Thursday, April 25, 2013

[Part 1] I really want to meet Dafi ! :'(

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...




orang dok cerita pasal MSAM, ramai artis mai laa apa laa. Fina dengar gitu-gitu je. takde terasa nak pi. ntah. maybe sebab letih kot. pagi2 bangun awal pi jual nasi. malam blogwalking tido lambat... tu tak cukup tidur and letih. and terasa malas nak pi mana2. hahahaha :PP sekali petang 23 April 2013, tengok tengok ~~~



tweet from Yati! terkejut giless. terus check tweet Dafi.........


omg omg omg !!!! Dafi will come ??? *pengsan 2-3 saat* LOL. serius. terkejut + excited. tapi still tggu confirmation dari Dafi. and.............



okay! confirm ! pengsan sekali lagi. LOL. :P


haaa ! amek kauuu ! Dafi nak mai untuk MSAM ! terus search pasal MSAM . LOL.

macam Fina cakap dalam < entry ni > Fina memang nak pi.. tapi....no transport. huwaaa. mak cakap angah busy malam. macam payah sikit. ayoyoo.. acanerrr ? tskkk T____T macam dah giveup dah. pi jual nasi pagi tu pun dah tak betul. tambah2 bila Dafi update Keek otw ke Perlis tu. :3

balik dari jual nasi. kemas2 rumah semua. dok tunggu update dari Dafi. dia cakap hari ni (kelmarin -- 24 April 2013) pon dia perform gak. :3 ahhhh. NAK PIIIII ! T_____T

pukul 3. pukul 4. pukul 5 ....... pukul 6.... tunggu angah balik. nak call tak berani sebab angah tengah kerja. lambat plak angah balik hari ni. huhu. pi siap2 baju and tundung yang nak pakai. even tak confirm lagi boleh pi :3 lepas siap semua, before mandi, call jgak angah nak confirm betul betul dia boleh hantar ke tak. angah cakap boleh, dia pun nak balik dah. wahhh ! Alhamdulillah. suka suka :DD

suruh adik siap semua. Fina pun siap. lepas sembahyang magrib. bertolak ke Dewan 2020. dugeun dugeun dugeun dugeun. berdebar okeyh ?? HAHAHA. singgah Yen Gallery dulu, beli paper beg nak letak hadiah Dafi. muehehe ^^

dapatkah Fina jumpa Dafi ?? hadiah apa kah Fina nak bagi ??

to be continued.................................

update: [PART 2]





PART 2 patutnya dah boleh publish. tapi ntah kenapa entry tu tiba2 hilang ! anehhh ! ~_~ nak type balik ni. :3  finally siap jugak Part 2 x)

Segmen Blogwalking Aisyah Humaira

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...


CLICK BANNER

*update* tamat : 1 Mei 2013




nak blogwalking. broadband reached limit lagi. tak larat nak topup quota dah. tggu renew lusa laa jawabnya :3 boleh berblogwalking dah. heeee^^

Wednesday, April 24, 2013

Dafi datang ke Perlis untuk MSAM 2013 !!! :'D

Assalamualaikum....
Annyeong Haseyo...

sebelum ni nak sangat Dafi datang datang Perlis. sebab Fina susah nak join event DFC kat area2 KL nuhh. tskkk T__T and.....finally !! he will come !! :'D




have a safe journey, Dafi and friends. :') semoga selamat sampai. amin.

25 & 26 April 2013
berharap sangat2 dapat jumpa Dafi. well, Fina kan Dafinites. giless nak buat taktau je bila Dafi datang tempat Fina ?? dah laa susah nak jumpa Dafi. pernah jumpa sekali je. beberapa tahun lepas :3 so, akan usaha untuk pegi . hoho.

 lagipun, hadiah bday yang Fina post hari tu, pejabat post pulangkan balik sebab tak dituntut. tskk. so, alang2 Dafi mai sini, takyah post dah. bagi je terus. wish me luck guyss.... memang nangis kalau tak dapat jumpa dia :3 (risau sebab takda transport T_T)

*Minggu Saham Amanah Malaysia (MSAM)

Dafinites yang akan pergi, sila tinggal komen kat sini ea ;)

update!!!!!!!!!!!

hari ni pon !!!






hopefully Fina boleh jumpa, cakap, snap pix and bagi hadiah kat Dafi. amin2....

Segmen Hey ! Blogger asal mana ??

Assalamualaikum ...
Annyeong Haseyo ....


asal ~ dari kampung !! XD huahuahua~
Fina asal dari PERLIS
anda dari mana ??? 





Dafi dah otw ke sini !! omg omg ! XDD tapiii..............tak confirm lagi Fina boleh pegi tengok dia. no transport T____T

Mini Giveaway By NurulFHMT

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...

di'tag oleh mizzkeyna. :)


nak join ? click banner ;) or < click sini >

tag ::
-1-
-2-
-3-

tamat :: 23 Mei 2013





taktau nak tag sape. tskk. T_T tag je random dari dashboard. :3

Tuesday, April 23, 2013

Cara View Hidden Files ( for Windows 7 )

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...

haluuuu~ Fina here ! muehehehe. :P nak bagi tuto neyh. tuto simple je. maybe korang dah tau. kalau dah tau, ignore saja entry nie wokey ?? ;)) lets begin~~~

pernah jadi macam nie ??


folder empty katanya. tapi bila tengok memory, tak kosong pon. macam ada file dalam tu. file korang mungkin ter'hidden.


so.....cara view nya .............




1. Klik "Organize"
2. Klik "Folder and Search Options"
3. Klik tab (View) --- then, mark dekat "Show hidden files, folders and drives"

okay ! tadaaaaaa! file nya dah muncul. heeee x)))






dengar kata Dafi nak mai Perlis for MSAM. betul kahhh ???? O.O
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...