.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Friday, May 31, 2013

Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...

hye guys ! fina tengah berjalan2 kat dashboard tadi....and....jumpa pasal GA nie. omg. *_* check it out !
________________________________________________________


Samsung Camera Digital Giveaway by Nabeel Fikree


Korang tau ke Nabeel Fikree sekarang tengah mencari pemenang untuk Samsung Camera Digital Giveaway dia tu? Kalau korang tak tau, haaa mari sini saya kasi tau. Sebelum tu, saya nak bagitau korang syarat nak join giveaway ni pun senang je.


Giveaway ni dibuat sebagai tanda terima kasih kepada pembaca blog nabeelstories katanye. Saya malas nak cakap panjang lagi, terus je bagi korang baca syaratnya :

  1. Follow blog NabeelStories.com
  2. Buat satu entri bertajuk Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree
  3. Sila copy code yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry
  4. Tinggalkan link penyertaan pada ENTRY INI sahaja

Macam mana? Senang je kan? Saya join ni pun sekadar ingin mencuba nasib. Manalah tau kot2 terpilih dapat jugak posing depan kamera baru hari2. Hehee..






Segmen Top Up by Siti Aisyah Khalil

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...


< click here to join >
simple jugak ;) jom join ramai2.
tamat : 2 Jun 2013

Duo Big Giveaway!

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...

"Duo Big Giveaway!

Due Date 8 Jun 2012
Click Banner!



Big Thanks To :

Nabila Medan, Shafawi, Mizna Online Shop, Zuwairish Shophouse Page, Easy Boutique, Fizgraphic, Faizah Wahab, Norbai'ah, Addin Aisyah, Mahirah, Dyba, Salamah Qalish


SEGMEN TOPUP 48 JAM BY DEDEQ [PART 1]

Assalamualaikum....
Annyeong Haseyo...



syarat sangat simple. sila < klik sini > untuk join ;))






join je mana yang sempat. nak kejar entry ke-300 a.s.a.p. hoho 

Wednesday, May 29, 2013

1st BIGGEST GIEAWAY BY OSM

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...


< klik untuk join >
tamat :: 31 May 2013

Tag ::
http://aynasyafiqah.blogspot.com/
http://munauwaratul.blogspot.com/
http://dieyashweetheartt.blogspot.com/
http://whymustshazwani.blogspot.com/

DONE follow the rules :)







Tuesday, May 28, 2013

RM50 Untuk Top Referrel

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...

tengah blogwalking. terjumpa belog pinkishh milik akak nyamuk. eh ! sorry..hehehe. akak atiqah yang comels. baru betull.. heeee. pemilik blog sedang mencari top referral. RM50 cash hadiahnya. ^^



haaaa. tu header belognya. cute bukann? comels jea. heeee. macam Fina cakap tadi...belog pinkishh. entry-entry nya pun menarik untuk dibaca :D *bagi fina* nak tau lagi?? sila terjahh ! klik < blog si nyamuk >





berterima kasih kepada mereka yang sudi tolong Fina. Allah saja yang boleh membalasnya :')))

Monday, May 27, 2013

First Giveaway by Iyraa Cariyno

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...

haluuu. 2nd GA for today. kekeke. taktau nak update apa. join GA laa. hehehehehe. check this out ;))


Tamat :: 5 JUN 2013

okay. thats all. dah follow semua syarat. insyaAllah xda yg miss. heee. till then. annyeong~~~ ^^





Pilih, Klik dan Menang (1st Giveaway by Mahirah Muhamad)

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...


Section A : bookmark
Section B : topup

Tag ::
- http://blogazra.blogspot.com
- http://alyiafarzana.blogspot.com
- http://nineteencapri.blogspot.com/

tamat esok. 28 May 2013. hahaha. cepat joinnn ! ;)) 





terasa seperti diri ini d'ignore T_T

Friday, May 24, 2013

11 Question from Roos Marlina

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...

hype! kekeke. dah lama tak di'tag camni. heh. fina di'tag oleh dik Ros. thankyou sebab tag :) lets check it out~~~
The rules :
  • You must post these rules. Each person must post 11 thing about themselves in their journal.
  • Answer the question the tagger set for you their post. And create eleven new questions for people you tagged to answer.
  • You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
  • Go to their page and tell them you have tagged him/her.
  • No tag back.No stuff in the tagging section about "You are tagged if you are reading this" You legitimately have tagged 11 people.

hmmm. nak lari sikit dari rules tu boleh dak ? kekeke. jk jk jk ;ppp okiess. lets start. ;)

11things About Me::
  1. real name: Nur Edrinapopular as Fieyna Girang. *perasan to the max. kahkahkah*
  2. 19 tahun
  3. budak DBS (DiplomaBusinessStudies) UiTM Arau
  4. pure Perlis, Malaysian. hehehehe ^_~
  5. sangat mudah menangis. kuat merajuk. hehehe
  6. hardcore fan of Dafi + SHINee + YongSeo (CNBLUE/SNSD)
  7. suka Korean food
  8. bercita-2 nak jadi seorang photographer. nak ada camera sendiri. studio sendiri.
  9. teringin gilaaa nak belajar main piano + ada piano sendiri warna pearl aqua. insyaAllah one day :')
  10. mempunyai impian untuk fasih bahasa Korea 
  11. hmm....i want.....to be...in DeanList.... need to study smart study hard :')) wish me luck

11 Question from Ros (+ my answer)
1. Siapa nama penuh awak?
sila rujuk di bahagian About Me. kekeke ;p

2. Apa yang awak minat?
photography.music.internet :3

3. Awak ni orang yang macam mana?
pendiam?? hmm. yelah kot. tak reti nak approach orang. selalu awkward T__T

4. Apa yang awak nak sangat-sangat?
DSLR camera :') + piano ^^ extra: jumpa Dafi ; SHINee ; CNSD. kekeke ;p

5. Nanti kalau dah khawin tempat honeymoon mana yang awak akan pilih?
Paris..or....Korea?? ntah. masih jauh ;p

6. Cita-cita awak?
Photographer :))

7. Sejak bila awak mula terjebak dengan blog?
2008 :3

8. Ada Big Bos tak ? Kalau ada kenapa awak sayang dia?
tak kerja lg. takda Bos. kekeke ;p

9. Apa yang awak suka lakukan bila bosan?
scroll TL twitter :3

10. Awak suka tengok wayang?
suka. tapi tak selalu pergi cinema. haha

11. Awak suka layan movie yang jenis macam mana ?
apa pun boleh. asal jalan cerita awesome and tak merepek. hoho

11 New Questions from me
  1. Satu perkataan untuk menggambarkan diri awak?
  2. Siapakah idola awak? 
  3. Apa warna kesukaan awak?
  4. Suka Running Man tak? hehehe ^_^
  5. Pernah melancong ke luar negara tak? ke mana?
  6. Barang/perkara apa yang awak suka sangat sangat?
  7. Mood awak terganggu bila ......... ? *isi tempat kosong. hehe*
  8. Dah berapa lama jadi blogger?
  9. Awak pernah join mana2 blogger gathering tak? best? :)
  10. Apa pendapat awak tentang blog iamFyna ni?
  11. Awak suka tak game tagging2 macam ni? Fina suka ! x) if awak tak suka, maaf fina tag awak. hehe. peace ;)) /hug/ keke
11 mangsa tag
  1. http://liyaabloggies.blogspot.com
  2. http://cyntaaabadies7296.blogspot.com/
  3. http://everybloghavetheirownstory.blogspot.com/
  4. http://miszfarahanis.blogspot.com/
  5. http://farahdeenafisal.blogspot.com/
  6. http://ikajohans.blogspot.com/
  7. http://gadis-hijau.blogspot.com/
  8. http://aynasyafiqah.blogspot.com/
  9. http://st0ryab0utprincess.blogspot.com/
  10. http://missikushi.blogspot.com/
  11. http://angellovesoldier.blogspot.com/
woahh. finally done! semput buat. pening pk nak buat soalan apa >< hahahaha. just kidding ! ;p soalan tu fina main buat jea. heeee. hope korang yang fina tag sudi jawab. hehehe. orang lain kalau nak jawab pon boleh. no problemo ;) 

if dah buat entry pasal soalan tu, tinggalkan link entry tu kat komen ea. heee. thankyouuu :* till then, annyeong ! 



--check this outt! ^^--







fina rasa macam fina tag blogger awesome. fina amek random jea. jangan marah ea. hihi

Wednesday, May 22, 2013

Special Giveaway by Syazlia & Diana

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...

_drama pendek. hehe ^^_

ponnn!! pinnn! tepi sikit tepi sikit. kenderaan berat nak lalu~~~ ishh. budak2 ni. main tengah jalan. apalah. -_- ehem. hye ladies and gentlemen~~ tukang kayu dan tukang simen~~ kekekeke. mari sini mari sini. fina ada satu barang mau jual. aiskrem Uda dan Dara  sangat sesuai di makan sewaktu cuaca panas. satu lori fina bawak mari....sapa nak?? bagi duit....jalan~~ ;))

*krik krik krik*

alaa. takda sapa mau beli?? takpelah. fina pegi jual lain tempat nanti   hmmm. jom rehat sebentar bersama pizzasss.    nyummeyhhh ~~ eh !! apa tu ?? O.O >>> pinkish banner~~ alaa. dok sini tak nampak. jom pi dekat sikit   
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.se....
.
.
.
.
.pe......
.
.
.
.sh........
.
.

click if nak join

oh?? special Giveaway?? O.O boleh pilih hadiah sendiri?? omg ! lebih 25 pilihan hadiah untuk dipilih??  woahhh. menarik !!    awak ! yes, awak ! yelah awak ! JOM JOIN !!  


2 hadiah pilihan hati Fina. hehehe ^^ ::
long necklace by Miss Firaa
topup RM10 by Mysara

harap2 dapat laa.  aiskrem fina takda orang beli. sedih kan? so, takde duit masyukk untuk fina guna beli long necklace / topup tu. *buat sedihh* kalau menang ni.....woahhh. syukur Alhamdulillah ! :'))

okay ah. fina nak pegi sambung jual aiskrem nieyh. eh. before that, nak tinggalkan mesej untuk Syazlia and FD >>




kekekeke. tu je . hihi . annyeong ! :*







notakakitangankepala: 'drama pendek' di atas tiada kaitan dengan yg hidup atau yang mati. :3 maaf kalau merapu. tulis sesuka hati sesedap rasa je. hehehe. till then....byebye


Tuesday, May 21, 2013

Segmen: Blogwalking sambil "like"

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...


click utk join

Friday, May 17, 2013

7 Cara Menghilangkan Bau Badan

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...

gambar hiasan tajaan google ahjusshi :P

Untuk mencegah bau badan, ada beberapa cara yang boleh anda lakukan seperti minum air putih yang banyak dan ambil makanan yang mengandungi serat dan buah-buahan.

Berikut adalah tujuh jenis makanan yang harus dielak untuk mencegah bau badan dan mulut:

1. Rempah Ratus
Rempah memang mempunyai aroma yang sangat kuat, ketika di kunyah dan makan, rempah akan menghasilkan gas sulfur yang diserap oleh darah dan akan melalui paru-paru dan liang pori kulit manusia. ini akan meyebabkan bau badan dan mulut yang sangat kuat. Contoh makanan itu seperti bawang putih, bawang merah dan kari.

2. Daging Merah
Daging merah memerlukan masa yang lama untuk mencerna dan ketika makanan tidak tercerna, racun dan gas berbau busuk dilepaskan yang akan menyebabkan kepada bau keringat. Satu kajian dibuat menyatakan bahawa bahan kimia yang terkumpul akan membuatkan badan manusia berba dan ini sering terjadi kepada wanita berbanding kaum lelaki.

3. Alkohol dan kafein
Cuba elakkan dari mengambil minuman yang mempunyai kafein tinggi seperti kopi, teh dan coklat. Ini untuk mengatasi masalah bau mulut yang kuat dan badan akan terasa lebih segar dan tidak menimbulkan bau yang kurang enak.

iamFyna: erk? bukan minum kopi lagi segar ke ? O.o okay. sekarang tengah cakap pasal bau. bukan kesegaran :P

4. Makanan Segera
Makanan ini mengandungi terlalu banyak garam, gula, tepung dn minyak. Apanila makan akan mengeluarkan bau nafas yang kurang menyenangkan seterusnya badan akan berbau apabila berpeluh.

iamFyna: dok kolej selalu laa makan makanan segera O.O

5. Produk Susu
Produk susu mengandungi protein yang banyak dan menghasilkan hidrogen sulfida dan metil yang boleh mengeluarkan bau busuk kepada badan manusia.

iamFyna: omgg ! favourite kottt! ><

6. Makanan Goreng
lemak dan minyak dalam makanan yang digoreng akan mengeluarkan  bau badan yang tengik kepada seseorang yang bertubuh besar terutama apabila makanan itu tidak dicerna dengan betul.

iamFyna: yeke ?? O.O baru tau~

7. Tembakau
Asap rokok akan mengeluarkan bau yang kurang enak kemudian akan melekat pada badan atau baju sesorang. Mulut mereka akan mudah berbau asap, sebab itu kita mudah untuk syak sama ada seseorang merokok atau pun tidak.

iamFyna: yang nie memang dok tau dah. so, jangan merokok ! *kempen plak :P

perasan tak tajuk dengan content macam lari sikit ? alarhh. sikit ja. still berkait. ;) heh.  okay lah.. tu je nak share tengah malam ni. heee. try laa elakkan apa yang ptot ea. tengok laa berbau ke tak. selamat mencuba ! 

cr: Harian Metro _ 17 Mei 2013





terasa macam badan nie berbau :( but....tanya kawan2...diorg cakap tak. hmmmm. 

Saturday, May 11, 2013

Simple Giveaway by Nabeel Fikree

Assalamualaikum....
Annyeong Haseyo...

___________________________________________________

Assalamualaikum.

Terima kasih bebanyak kepada mereka semua yang dah sudi jadi sponsor untuk Simple Giveaway by Nabeel Fikree untuk kali ni. Giveaway kali ni dinamakan sebagai Simple Giveaway sebab hadiahnya simple je. Tak lah banyak mana meletop vavavoom pon hehe. Harap mendapat sambutan dari korang sebab senang je nak join. Guna cara kopi dan pasta je!

Simple Giveaway by Nabeel Fikree


Harap giveaway ni akan mendapat sambutan dari korang. Alang2 kan, bila dah baca tu teruslah join hihi. 


SYARAT-SYARAT :

  1. Follow blog NabeelStories.Com dan jangan lupa follow blog sponsor jugak!
  2. Buat satu entri bertajuk Simple Giveaway by Nabeel Fikree
  3. Sila copy kod yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry.
  4. Tinggalkan link pada ENTRY INI sahaja!




NAK TAHU SENARAI HADIAH?
NAK JOIN? JOM KLIK SINI !






mood terganggu hari ni :'(

Simple Giveaway By Nina dan Hani

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...
__________________________________________________

Assalamualaikum , Alhamdulillah akhirnya terlaksana juga nak adakan Giveaway yang simple tetapi hadiah yang lumayan . Semoga GA ini berjalan dengan lancar dan semua dijemput untuk join . GA kali ini 2 blogger berkolabrasi bersama . Diyana Hani dan Mazelina Zaini .


Syarat-syarat :
  1. Follow Blog Mazelina , Diyana Hani  &  Sponsor (diperiksa)
  2. Buat Entry bertajuk Simple Giveaway By Nina dan Hani
  3. Copy coding entry yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML & publish
  4. Like -->
  5. Letakkan URL Entry GA di ruangan komen Diyana Hani sahaja*
  6. Like page INI dan like INI jugak!

credit: Kak Mia Liana


Hadiah yang bakal dimenangi ialah :





  1. 3 Top Referral daripada blog MAZELINA & 3 Top Referral dari blog Diyana Hani - TSHIRT Running Man
  2. Seorang Pemenang bertuah dengan blog yang Cantik , Kemas , Menarik akan memenangi 1 Blouse Tribal & 1 Button
  3. 24 Orang Pemenang Cabutan Bertuah akan memenangi Tshirt Running Man
  4. Hadiah Saguhati kepada 4 orang blogger 

Jumlah hadiah : 34 Hadiah ^^

Syarat yang senang kan ? Jom Promote dan menjadi Top Referral . Hadiah tentu akan menjadi milik anda !

Pastekan URL GA hanya di entry Diyana Hani !





nak baju RM tu :3 hihihihi

Friday, May 10, 2013

My Miracle by CN Blue



such a great song right ?? i LOVE it ! x)

again ...... my goguma heart ........ huuuu.... it will great if YongHwa Oppa write this song for SeoHyun Unnie. it will be great if it is true that the lyric that YongHwa Oppa write is to express his feeling towards SeoHyun Unnie... omoo~ what have YongSeo done to me ?? i really want to see they be a real couple..... jeballl~ 

i want to see they continue their love memory,...........









i hope for a miracle . 

Entry baru kesukaan Incik Anon sayangg~ -.-'

Assalamualaikum....
Annyeong Haseyo....

dulu fina pernah buat entry.... < Kenapa dengan Incik Anon nie ??? > click ea untuk baca entry tu. hmmmm. hari tu senyap kejap. kini Incik Anonss kembali. spam comment kat entry lain plak. -_-


dulu diorg spam kat entry ni < Pencarian Blogger Peramah 2011 > . kini geng2 anonsss dah kembali ke blog Fina and spam di entry baru 'kesukaan' mereka , < Review Blog : Blogwalking Petang 160413 > -__-" nasib laa comment tu fina buat awaiting moderation. kalau tak, jenuhh nak delete satu2. brrrr ~_~ saborrr jelah.





salam magrib ^^ 

May Giveaway By Amer Corner

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...

click
tamat: 8 JUNE 2013 Midnight






result final exam sem 2 dah keluar. Alhamdulillah. terima seadanya. :')

Wednesday, May 1, 2013

[Drama] Kisah Chenta Cornetto Uda Dan Dara

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...

Hye guys ! just a quick post to tell everyone about this new drama Kisah Chenta Dafi dan Dara. eh ! salah. HEHEHE. maaf ! xP

Kisah Chenta Uda Dan Dara . baru betul. hehe ;)) 
setiap hari Rabu, *bermuala malam ini (1 Mei 2013)* ,
  9 Malam di 
Astro Ria (saluran 104)
. jangan lupa tengok k ! ;)

kosmo
cr: Tupai @Yahoo
cr: Instagram @dafiismailsabri ^_^
Dibintangi oleh Dafi dan ChaCha Maembong 
dan turut dibarisi oleh Shafiqah Fauzi, Alif Hadi, Jen Shukri, Anwar Mukles , Radhi Khalid, Mustapha Kamal, Namron, Yasmin Hani, Azhar Sulaiman, Shaq, Alam dan Normah Damanhuri. 
Kisah Chenta Cornetto Uda & Dara merupakan sebuah drama bersiri yang dipersembahkan oleh Cornetto dan Astro.Kisah Chenta Cornetto Uda & Dara mengisahkan tiga pasangan anak muda yang melalui perjalanan hidup penuh dugaan dan cabaran dalam mencari identiti sehingga memperoleh kejayaan masing-masing. Tiga pasangan Uda dan Dara Malaysia. Satu perjalanan K-Pop. Satu kisah kesungguhan,ketekunan dan naluri kasih sayang.Sertailah Dafi,Chacha Maembong dan Alif Hadi untuk treler yang bakal disiarkan melalui Astro Ria(Saluran 104) mulai 1 Mei setiap Rabu, pukul 9 malam.Siaran ulangannya pula ialah pada hari Sabtu, pukul 5 petang.


Kisah Chenta Cornetto Uda & Dara akan menjadi drama yang terhangat tahun ini jadi jangan ketinggalan! - Queenpink

credit : Kosmo + Yahoo + blogger ( Queenpink & AsyikMaiburogu )

cr: Instagram @cikmanggis
#kisahchentaudadandara ^_^





excited nak tengok Dafi berlakon lagi. weweeeee x)))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...