.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Wednesday, December 31, 2014

BYE 2014, HYE 2015

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...


hye. okay. ni entry last untuk tahun ni. 2014 memories..?? of course ada sweet memories and few sad memories.. hmm. mula-mula nak buat flashback.. tapi macam sedikit malas nak selongkar segala gambar2. hahaha. ;p flashback gitu2 udah lah ye..kekeke

antara yang sweetnya... jumpa Dafi, 3 kali XD.. and dapat attend concert CNBLUE lagi. hehe^^.. and berjaya sikit bangunkan balik blog ni.. wahh gituu. hahaha. oh! dapat niece baru. my veryyy own niece..anak the alongss. heheh. love her to the max. ^^ and dapat kakak ipar baru.. angah got married ;) my turn next! kbye. hahaha. lagi.. hmm.. meet one of the Malaysia SHINee World...^^

yang tak sweetnya...hmm.. final exam sem lepas T__T ; and takdapat attend fanmeet Running Man :( keke

hmm.. apa lagi eh?? ada yang Fina tak sebut. biarlah rahsia. kekeke. ada yang bulan Jun dan ke atas fina ada upload kat Insta.. kalau nak tau, sila stalk inta okay? bhahaha. yang January to May..? hmm. nothing much rasanya... ada pun takde gambar sebab phone takda time tu. heheh. *gedik bajet macam ada orang nak bebetul p tengok insta tu. hahaha

azam...? ada yang tercapai. ada yang kecundang. akan ditingkatkan usaha untuk tahun 2015 ni. azam 2015?? nak grad on time! hehehe. and.. ofcoz nak jadi yang lebih baik...and...nak jaga blog ni sebaik mungkin^^

so.... byebye 2014.. gonna miss all the sweet memories. yang tak sweet tu pengajaran and hope tak jadi lagi next year.. hye 2015...please be good to me. semoga segalanya bertambah baik dan berjalan lancar tahun ni. another doa untuk tahun ni.. semoga Malaysia dijauhi bencana alam dan perkara tak diingini. Ya Allah...lindungi lah kami.. amin..

 

Sunday, December 28, 2014

Liebster Award by Aina

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...


- Mention the person who nominated with link
- Answer the questions
- Create your questions
- Notify your nominate

Di'Tag Oleh Aina . Thanks tag :)

1. Kalau ditakdirkan menjadi perdana menteri, anda nak ubah apa dekat negara Malaysia yang tercinta ni?
- lemme think bila dah jadi nanti. hahaha. ;p jk. maybe...satukan semua orang. banned pergaduhan..? entahlaa. hehehe


2. Describe aku (hohoho) in 3 words.
- orang yang tag..? hmm. interior designer to be..? ^^ 4 words. boleh laa. keke


3. Bagi 2 fobia yang anda alami.. nak tahu jugak korang ni fobia apa..
- fobia tinggi

- fobia cakap kat depan orang ramai

4. Suami hensem tapi miskin ke suami hodoh tapi kaya? Kenapa?
- hodoh tapi kaya. kaya kan..? boleh pi buat rawatan kecantikan bagi hensem plus boleh tumpang buat rawatan kecantikan sekali since dia banyak duit. hahahahaha ;p


5. Anda balik dari kerja dan mendapati seorang lelaki hensem sedang menunggu anda dengan sejambak bunga ros di tangan. Anda terima atau lempar jejauh?
- terima. sebab I love roses to the max. then tanya sapa dia dan kenapa bagi bunga tu..LOL


6. How's life?
- you wont see a rainbow w/o rain... ;)


7. Main game anime? RPG? Kalau main.. game apa?
- nope. main game Super Star SMTOWN je. keke

8. Apa anda rasa bila anda terjatuh dari menara tinggi tapi tak mati lagi? (Liat beno nak matinya)
- Alhamdulillah (bersyukur) .. perbaiki diri ke arah lebih baik. :)


9. Berdiri. Belok kanan. Jalan 5 kali ke hadapan, pusing kiri. Then jalan 10 kali ke hadapan. Lompat ke belakang 6 kali. Pusing kiri dan jalan 2 kali ke hadapan. Anda jumpa apa?
- sampai belok kanan dah takleh jalan sebab jumpa sofa. hahahah

10. Sanggup tak jadi cannibal dengan makan kawan sendiri setelah 20 hari tak makan dan kat situ memang takde makanan langsung pun. Haa jawab-jawab.
- nope. biarlah mati kelaparan. andai itu takdirnya....heh ;p


11. Apa peristiwa paling memalukan? e w e
- kena ignore :(

sorry nak langgar rules. tengah tak rajin nak buat soalan baru. guna jelah soalan yang hari tu. sesapa nak jawab pun boleh ;)) 

sini < Liebster Award 1 >

till next entry...byebye! :*

 

Saturday, December 27, 2014

Segmen : New Year Blogwalking Januari by Sulyanie Ghazali

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...

*klik banner untuk join.

♥ Tarikh tutup : Taktau lagi hahaha. Nanti sul bagitau.
♥ Tujuan segmen nie untuk memudahkan sul dan peserta-peseta blogwalking dan follow blog-blog peserta yang lain.
♥ Senarai peserta akan diupdate setiap hari sabtu.
♥ Rajin-rajin kan diri jenguk + follow blog peserta yee. Dapat tambah follower jugak :)

Syarat dia simple jee. Hope segmen nie dapat sambutan. Jom join ramai-ramai :)

 

Thursday, December 25, 2014

2014.12.24 Kangar ----> Jitra *naik bas UwU

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...

haluuu~ kekeke. kelmarin Fina and Adik +kawan dia having one day trip to Jitra. another one day trip for me. hahaha. nak pi jumpa Shawol (SHINee's fan)^^ dah takde orang nak tolong bawak, decided nak pi sendiri. naik bas. bagus laa ada pengangkutan awam ni. heee.

bangun pagi tu agak risau laa sebab hujan. tapi masa fina keluar dari rumah hujan renyai2. Alhamdulillah tak lebat. kalau lebat,mak takbagi pi.

first time naik bas untuk ke destinasi dekat2 ni. sebelum ni dok naik bas ekspres ke KL je. pengalaman baru. bhahahaha.

ktaorg naik bas pukul 9.30..ni ha tiket

sampai Jitra around 11.40 macam tu. hujan lagi.. so berpayung laa dari Station Bas Jitra ke Jitra Mall. hahaha. station bas dengan mall dekat je. jalan kaki dah, takpayah risau nak teksi bagai. heh. sampai Jitra Mall, cari makan duluuuuuu >>>

Nasi Ayam Berempah 
 dalam pukul 1++ macam tu. meet adik comel lilfreak-shawol kita ni. ^^

Ain
before this plan nak tengok wayang. so...jumpa2, terus pi beli tiket. hahaha. my adik nak tengok Night At The Museum. tapi availble malam je. memang idok ler. at last, decided nak tengok The Hobbit. review nanti okay ;p

lepas habis wayang, ktaorg balik terus. our mvp-lilfreak wayang date end there. sobs. oh. yea. I knew her through the internet. ni 1st time meet up. and its awesome. dear Ain, thanks for the day^^ hope to meet you again soon. lagi lama dari kelmarin. kelmarin macam sat sangat kann. keke.

and I hope to meet other Shawols too...someday..... :')


  

Wednesday, December 24, 2014

Year End Giveaway By ftintsha

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 

KLIK BANNER UNTUK JOIN
 

Tuesday, December 23, 2014

별, 그대 < Star, You > by Jung Yong Hwa

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 


Thanks for another great song, Jung Yong Hwa :') I'm super duper love this song. Futhermore, it is the song that devoted for fans. aww. so sweet , CNBLUE Leader :')) Let's listen to it, guys! XD


even the special stage was sooo special . I can't :')))) oh. here the English translation for the lyrics. I'm touched really . hehehe.
< Star, You>
You are the stars, gathered together
Shining on me, lighting me up
You are the stars, gathered together
When you're surrounding me, I sparkle

Quietly giving your hands to my heart,
To the one who cannot shine alone
Your small hands gently caressed mine

Do you know? 
The only little star in my heart
I will always gaze upon you, only you
Do you know? 
How much brighter are the moments that we are shared together?

No matter how much time passes,
Please stay by my side
You're my love
I Love You

I'm actually afraid
Will you leave me? Will I lose you?
Without you I couldn't be
You are reason I am here

Quietly giving your hands to my heart,
To the one who cannot shine alone
Your small hands gently caressed mine

Do you know? 
The only little star in my heart
I will always gaze upon you, only you
Do you know? 
How much brighter are the moments that we are shared together?

No matter how much time passes,
Please stay by my side
You're my love

Do you know? 
The only little star in my heart
I will always gaze upon you, only you
Do you know? 
How much brighter are the moments that we are shared together?
No matter how much time passes,
Please stay by my side
You're my love
I Love You.

Isn't it sweet? ^^ hehehe. lovee
We'll always stay by your side..and CNBLUE.. We love you too. 

-soompi

 

DAFI FAN CLUB OFFICIAL INSTAGRAM ACCOUNT ;))

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 
calling out all Dafinites! and bloggers~~ ;) let's follow Dafi Fan Club's Official Intagram account. yeap. it is official and approved by Dafi himself ^^ Akaun Instagram ni akan update news related to Dafi and will update kalau ada apa2 event. nak join event, meet other Dafinites? follow @officialdafifc okay?? so that takkan terlepas the update ;)

 - EXTRA - ;)
WEBPAGE
FACEBOOK
TWITTER

Saturday, December 20, 2014

Blogging Hiatus

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 
Blogging Hiatus.
Blogging Hiatus?
whattt?
Blogging Hiatus....???? O.O

dulu kemain cakap nak aktif berblogging balik lah apa lah. sekarang tetiba nak hiatus plak? adakah semangat itu sudah hilang? O.O dah hampir seminggu blog ni macam slow je. blogwalking pun dah macam jarang2. so....betul ke  nak hiatus ni...?

haahahahaha. saja buat drama pagi XD takde lah sampai nak hiatus. kekeke. minggu2 lepas macam busy sikit. ditambah pula takda idea nak buat auto-publish entry. tu yag blog ni macam krik2 je. hahaha

ni tengah cuti 2minggu ..boleh laa mengupdate and blogwalking^^ hehehe/ yang masih melawat and klik tabung bintang kita..thankyou sooo much k. :* till next entry...byebye!

 

Sunday, December 14, 2014

Segment Let's Inspire Others!! by Kyna

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 

tagged by Sofie and Mia

follower #43

Inspirational picture
pic of a girl photogrpaher /camera
salah satu impian Fina is nak jadi fotografer. ramai orang kata, "Perempuan takleh laa jadi pro photographer" .. ..so bila Fina tengok pic girl photographer..fina akan rasa "Aku boleh" ..jangan pikir sangat kata orang ;)

Inspirational quotes
"Dare To Dream"
impian yang dibina..jika terus diusahakan..cepat atau lambat...impian tersebut akan menjadi realiti. I have lots of dreamss. and few of it have came true. Alhamdulillah. :') so...I'll keep being a dreamer and always "Dare To Dream" ^^

Inspirational book
all time favorite novel. hehehe. yeap. it does give inspiration. remind me untuk terima takdir-Nya. mengajar me untuk, walau banyak mana pun dugaan yang mendatang, kita mesti kuat menghadapinya. Dia takkan bagi dugaan di luar kemampuan kita. and sampai masa....kebahagian tu akan jadi milik kita. Just believe in Him, the best planner :) thats the reminder.

mangsa tag ::
 

Thursday, December 11, 2014

Semester 6. Semester Terakhir. Semester Paling Mencabar.

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 
Jadual kelas sem ni. 6 Subjek untuk Semester 6... yeap. sangat mencabar for me. berdoa agar segalanya berjalan lancar. Semester terakhir?? InsyaAllah.. nak grad on time dengan kawan-kawan yang lain. believe in yourself, Edrina. You can do it!

cantik and smart tengok orang pakai Jubah convo. envyyy okayyy. hahaha. sokay2... my turn is next! 1 Year from now. insyaAllah.. fighting, Edrina!^^ wish me luck guyss :*

Wednesday, December 10, 2014

Wordless Wednesday #2

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 
be nice to each other. respect each other. don't act like you're seriously want something when you're actually not. have a nice day ;)

Tuesday, December 9, 2014

[ Jom Shopping ! ] The Goddess Bawal Saree (Custom Made)

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo...

hye  guys ! 2nd Batch of Goddess Bawal Saree finally here!! XD lebih banyak pilihan. take a look and place your order now! kali ni from dua material .. 1 Cotton Silk and 1 lagi from songket. check it out !!


GODDESS BAWAL SAREE
CUSTOM MADE
COTTON SILK
BIDANG 45"
SENANG BENTUK
RM 25 (tidak termasuk postage)
Postage : SM - RM5 ; SS - RM10
also open for WHOLESALE 


CS 1
CS 2 
CS 3
CS 4
CS 5
CS 6
CS 7
CS 8
CS 9
CS 10
CS 11
CS 12
CS 13
CS 14 
CS 15
CS 16
CS 17

* * *


GODDESS BAWAL SAREE
CUSTOM MADE
SONGKET
BIDANG 45"
SENANG BENTUK
RM 25 (tidak termasuk postage)
Postage : SM - RM5 ; SS - RM10
also open for WHOLESALE

S 01

S 02

S 03
S 04
whatsapp/text/telegram me to place your order / for more details ;)
whatsapp/text/telegram (Edrina) - 014 2468392

Jom Shopping! serious bawal saree ni senang bentuk. and it will look good on you! serious talk! ;) so girlss~ boleh beli untuk diri sendiri, kakak, adik, your mom, your aunt, bestfriend. ^^ and boys~~ you guys pun boleh beli as a present for your beloved girl/sister/mom ;)  so apa tunggu lagi~ grab yours now!! pilih your favourite Bawal Saree and whatsapp/text/telegram me untuk order. ;)) 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...