.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Monday, January 23, 2017

Day #19: Gambar Tulisan Jawi

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 

Wow. Task hari ni lain dari lain. Heeee. Suka tulisan jawi, tapi maap laa, tak cantik sangat. Tulisan Fina memang yang biasa pun tak berapa nak cantik. Tapi takdelah cakar ayam. Heheh. So, nah...


 

Sunday, January 22, 2017

Day #18: Kenangan Manis

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 

Kenangan Manis? Hmm. Apa eh? *fikir sejenak* Okay. Decided. Kenangan manis Fina is dapat apa yang Fina nak. Is that okay? Tak okay pun, okay kan jugak! Sila baca sampai habis. Eh..Paksa plak. Hahahah. Sorry2 πŸ˜ƒ

Let's start. Lepas UPSR, Fina nak masuk one of the best high school dekat Perlis, Sekolah Menengah Kebangsaan Derma. Tak tahu? Sila Google. Hahaha. Nak sangat masuk to the point Fina tak mohon sekolah lain. Nak masuk SMKD, kena lepas ujian dulu. Alhamdulillah, Fina lepas. First batch. Bersyukur sangat. Sebab nak sangat SMKD? Hmm. Ntah. Maybe sebab Fina tak suka asrama.. So, takdapat masuk sekolah asrama penuh pun, masuk sekolah yang kedua terbaik kat Perlis pun okay. mindset masa tu. heheheh.

Lepas tu, masa menengah atas, Fina pilih Accounting. Nak ICT sebenarnya. Tapi disebabkan kena hadap Physic and Chemis, Fina lupakan je ICT. Well, tahu limit diri sendiri. Fina tahu Fina takboleh bawak subjek Sains Tulen. Lagipu,minat kira-kira, so why not amek accounting? Like that, I became a 'budak account'. Heheh.

Sebab tu, lepas SPM, Fina mohon course Accounting dekat Matrik and course Business Studies kat UiTM. Akaun and business takbanyak lari kan. hehehe. Alhamdulillah, dapat tawaran from both side. Tapi, of course kena pilih salah satu. Kalau baca entry fina sebelum-2 ni, mesti dah tau Fina pilih apa kan? Hehehe. Yes, Diploma in Business Studies @ UiTM menjadi pilihan hati. Again, sebab tahu limit diri sendiri. Kalau matrik tempoh dia sekejap je, Fina sedar diri, a bit slow learner, takut terbabas, once again, let go. Business Studies was my first choice anyway. so why not? ^_^ Alhamdulillah, dah grad pun.

And currently, tengah struggle nak habiskan degree life. Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Majlis. Again, my first choice. Kawan-kawan DBS lain pilih Financing, Marketing, IB....but here I am, with Event. nak Finance, tapi again and again, Fina tahu limit diri sendiri. Plus, masa tu, dah start fall in love dengan event. So, I chose Event Management. And I'm happy with my decision. :)

Tu lah, kenangan manis, dapat semua my first choice. Besides, I learned to take challenge, go for my dream, learned to let go.... 😊


Friday, January 20, 2017

Giveaway New Year 2017 by www.aerillhassan.com

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...


Giveaway New Year 2017 by www.aerillhassan.com bermula pada jam 12.00 malam 17 Januari 2017 hingga 11.59 malam 31 Januari 2017Menawarkan pelbagai hadiah menarik untuk dimenangi oleh para peserta. Senarai hadiah ada di SINI...


Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat - syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor


2. Wajib Like Fanpage Sponsor

3. Wajib Follow Instagram Sponsor

4. Tambah Google Plus Sponsor
 | AerillHassan | Belogs JM |


5. Buat entri bertajuk Giveaway New Year 2017 by www.aerillhassan.com


6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.


7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI


9 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada
2 Februari 2017
Good Luck !!

 

Day #16: My Nicknames

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 

List Nama Samaran. Ahhaa! Ni cheq suka ni. Hahaha. Kalau korang baca Siapa Edrina? Mesti korang dah tahu my nicknames kan? Dalam entry first day untuk challenge ni, Fina ada cakap, dari nicknames ni, Fina dapat tahu dari mana orang start kenal diri ini. Eceh.. So, dalam entry ni, Fina state nicknames sekali siapa yang panggil nick tu. check it out! ;)


  • Edrina (mostly untuk urusan formal like; lecturers plus some of my friends and customers)
  • Dina (schoolmates)
  • Fyna (UiTM classmates, online friends, and rakan-rakan bloggers)
  • Ed (Classmates time dip yang takdapat terima perubahan Edrina jadi Fina. HAHAHA)
  • Kakak (family)
  • Dinew (some of friends in the fandom)
  • Kak Cik/Adik Ina (cousins)

Dalam banyak2 nama samaran, Fina paling suka orang panggil my real name. Susah nak dengar, bila dengar orang panggil Edrina, jadi excited. hehehe. And oh!! Don't call me 'Rina' please! like seriously...please...DON'T! Ntah kenapa, even it is part of my name, rasa macam weird. Hahaha. Kalau, nak bunyi Rina tu, please panggil Edrina terus or kalau nak ringkas sangat, you can call me Ina...not Rina please. Well yeah, lagi prefer Ed dari Rina. Hehehe. settle Day #16. yeay! XD


 

Thursday, January 19, 2017

Day #15: Wallpapers

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 

Wallpaper phone @ laptop. Salah satu ek? Haih la, geram dengan diri sendiri dengan task simple pun susah nak faham. Hahaha. Letak je lah dua-2 ye

Wallpapers Laptop
my family
Yonghwa Seohyun

Wallpapers Phone
SHINee

Fangirl t'serlah? Heheheh. Wallpapers ni tukar ikut mood. Tapi SHINee tu dah lama, sebab suka gambar tu. and I'm so inlove with YongSeo, my laptop wallpaper+phone lock screen both their pics. Siapa layan Kpop, kenal lah diorang ni^^ SHINee, CNBLUE, Girls Generation.
And a pic with my family during my diploma convocation day. Letak as lock screen laptop sebab setiap kali nak bukak laptop, nampak muka diorang dulu, my ultimate semangat. Ingat balik hari convo diploma, and feeling motivated untuk terus sado menempuh hari-hari degree ni. Too bad dalam gambar ni takde kaklong and anak sedara fina sorang lagi :( hope all of my family members will be there on my 2nd convocation....


Wednesday, January 18, 2017

Wordless Wednesday #15

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 

Moga terhibur malam2 rabu ni. ahahahahah XD

Day #14: Media Sosial Saya

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 

Dalam banyak-banyak task, yang ni paling senang rasanya. Takperlu fikiran yang banyak. ahahaha. check it out! Add as friend or Follow or Like lah yer kalau sudi. Kekeke

Instagram - @nuredrina 

Facebook - Nur Edrina Zulkafli

FB Page - iamFyna | Blogspot

Twitter - @nurEdrina
Ada sesetengah time, I do fangirling a lot on my social media. Hehe. So, follow at your own risk ye. Hahaha. Kalau follow ig/twitter, please mention me okay? :) annyeong!

Tuesday, January 17, 2017

Day #13: 10 Perkara Disukai dan Tidak

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 

10 Perkara Disukai
- Photography
- Events
- Music
- Masak kimbap (Korean rice roll)
- Blogging
- Cycling
- Running Man
- K-pop / K-drama
- Handphone with Internet access 😜
- Makan

10 Perkara Tidak Disukai
- Buat orang tunggu
- Idea ditolak mentah-mentah
- Kena marah depan orang ramai
- "No Service" (line phone.hahaha)
- Snap pic orang cantik, orang snap pic kita mcm πŸ’© ..hahahaha
- Dipaksa
- Budget lari LOL
- Being ignored
- Lambat
- Low wifi connection

Malas nak ulas panjang-panjang, kang korang takbaca plak. hahaha. So, listkan je. Peace yaw. Done task day #13! wohooo. Buat awal sebab nak gi meeting plak ni. phew. Oh! Task Day #12 hold kejap buat sementara waktu. cheq taktau nak cerita apa since as for now, takpernah ada pengalaman seram, mintak simpang malaikat 44. Hmm. Thats all! Jumpa esok~ bye!^^


 

Planner & Calendar Giveaway

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 

Menariknya planner tu. Another GA yang due date 23 January 2017. Siapa nak cuba nasib besides support GA rakan blogger, sila klik banner di atas yea. Syaratnya sangat simple. All the best! :)

 

Make It Yours Giveaway by Luqman Zakaria

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 

I'm trying to make it (one of the gift) mine. hahahaha. Jom meriahkan GA ni guys! Klik banner di atas ye kalau nak join. Goodluck ;)

Hadiah menarik:
Wah Chan Pearl Bracelet (1x Pemenang)
Glass Water Bottle + RM5 Topup (2x Pemenang)
RM10 Topup (4x Pemenang)

Due date:
23/01/2017
 

Sunday, January 15, 2017

Day #11: Love Story

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...


Pengalaman bercinta? Amboi task. Dasyat jugak ek πŸ’¦πŸ’¦ Kita tak kahwin lagi, macam mana nak cerita pengalaman bercinta? Cinta monyet? Hmm. Malas lah nak ingat. 'Monyet' tu pun dah bahagia dengan orang lain. Hahahaha. Hmm. Okay. Untuk selesaikan jugak task Day #11 ni,...Let me tell you my love story with other people, not a person called 'special boyfriend'πŸ˜„

Family. My ultimate lovess, Mak, Abah, Along, Angah, Adik, Kaklong, Kakngah plus my babiess, NAB, MZ and CEM (and all my coming soon nieces/nephews). The love for them make me strong in every way, at all time. Rasa cinta kat diorang, buat Fina kuat untuk terus berjuang. Setiap kali 'jatuh', setiap kali rasa susah, Fina bangun balik, demi diorang. Diorang semangat Fina. Adanya diorang, bertahannya Fina kat mana Fina ada sekarang. Sebab rasa cinta dekat diorang, adanya seorang Edrina di tahap ni. Cinta yang takkan pernah berkurang. Cinta yang buat Fina selalu bersyukur. Cinta yang diharapkan kekal selamanya. Pengalaman bercinta terindah, selamanya. :')

Goodnight~πŸ’—


 

Saturday, January 14, 2017

Day #10: Single vs. Married

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...


Single atau berkahwin? Biar gambar berbicara. Hahaha. Kalau dah kahwin, of course laa letak gambar nikah or gambar dengan husband kan? Kalau dah letak gambar sesorang tu maknanya masih sensorang laa. Hahah. Masih mengejar impian as stated < here > . Doakan Fina dipertemukan jodoh yang baik-baik ye. toodles~~^^


Friday, January 13, 2017

Day #9: Seseorang yang membanggakan

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 

Ada ramai yang buat Fina bangga. My inspiration; my parents of course. my siblings and my onlythem. Tapi, untuk task yang ni, Fina pilih untuk cerita seorang. Siapa?

A photo posted by #F1N4_jnfc283~☆ (@nuredrina) on

Dia. Yang muka serious dalam gambar kat atas tu. heheh. Siapa dia? My ultimate boyfriend dari my first day lahir kat dunia niπŸ˜‡ My abang. Ni lah abang sulung Fina yang kekadang Fina panggil Abang, kadang-kadang Along. Kenapa membanggakan? Sebab dia awesome. Bangga dengan cara dia jaga mak abah, adik-adik and family dia. Dia susah nak cakap dia sayang, tapi kita tau dia sayang melalui perbuatan dia. As for now, apa yang Fina mintak, Fina dapat. Time mintak, dia diam je or cakap "nak buat apa?", tapi tau2 esok ke few days lepas tu, benda tu ada depan mata.

Lepas tu, bangga dengan semangat dia kerja. Along and Angah kebanggaan Fina sebenarnya and semangat. Even tak sambung belajar sampai uni, diorang dapat kerja yang best and takpernah give up cari kerja lepas satu-satu kontrak habis. I'm so proud of them. Moga along angah dapat kerja tetap nanti. (cakap ni mewakili masa dulu before diorang kahwin, sekarang dah kahwin ofcourse kena ada kerja)

Hmm. Ada lagi.... tapi tak tahu macam mana nak cakap. Can you feel me? That feeling? Susah nak describe but I feel it. Hehehe. Sampai sini je lah. bye!^^

p/s: abang handsome kalau senyum. kekekeke

 

Thursday, January 12, 2017

Day #8: Gambar Makanan Yang Sedang Dimakan

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...

Task hari ke-8 minta gambar makanan yang sedang dimakan. Sebenarnya Fina terlupa pasal tajuk challenge hari ni. Hahaha. So, tadi lepas paper, terus balik bilik, malas nak singgah cafe, taklapar sangat pun. Pastu ingat nak makan apa yang ada kat bilik je. Sambil 'memasak' makanan yang nak dimakan tu, scroll FB JDT Blogger nak blogwalking, pastu terperasan tajuk task hari ni. Terus was like "alamak!".. Hahahaha. So.......

 

Ini je lah yang hado untuk task hari ni. Sebab tak sure nak turun cafe tak lagi petang and malam ni. So, post je lah terus. hahahah. It's Mamee Chef Laksa Kari yaww! Fina memang suka semua perisa Mamee Chef ni. my most fav megi laa kiranya. heheheh. Paling suka tomyam, tapi takde stok sekarang. Hmm. Sebab apa suka Mamee Chef? Sebab dia mi segera yang bukan just mi-perencah-air (megi student yg stay kolej, takde dapur).. Dia ada sayur-sayur macam kita masak kat rumah. fefeeling like makan megi kat rumah, thats why suka. tomyam ada udang kering, walaupun kecik, sodappp wey! 

ni bungkusan dy. cr: pokcik google
Itulah makanan yang sedang dimakan. megi sajo. tapi sodappp. Heheh. Musim exam makan megi? Alahh...bukan tetiap hari pun. ikut mood laπŸ˜‡ okay, settle task hari ni. annyeong!^^


Wednesday, January 11, 2017

Official Lyric Video:: GIRL - Dafi Ismail Sabri (OST "Sayang Papa Saya Tak")

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...

Hye guys. Malam ni nak share lagu lagi, single terbaru Dafi. Lagu bertajuk GIRL yang merupakan OST drama Sayang Papa Saya Tak? yang sedang ditayangkan di Astro Ria, Isnin-Khamis, 10:00 Malam. Fina suka lagu ni dari masa Dafi upload preview dia masa recording lagi. Bila dah dengar full song, fall in loveeee!! Heheh. Check out the Official Lyric Video kat bawah ni ye ^_^ Yang nak tengok drama onlin, Fina letak link kat bawah, klik je gambarnya ;)



Singer : Dafi
Composer : Hael / Ezra Kong / Omar K 
Lyricist : Hael / Ezra Kong / Omar K 

Download GIRL
iTunes/Apple Music: http://bit.ly/dafigirlitunes


Dah dengar? How? Best tak? Share pandangan korang kat ruang komen okay? ;) Again, doakan Fina boleh jawab exam esok. Paper English for Report Writing yaw. Nervous. heheheh. Goodnight~

TONTON SAYANG PAPA SAYA TAK? ONLINE. KLIK SINI


Give Away by ASTraveler - 6 Jan 2017- 6 Feb 2017

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 


Wanna stand a chance to win topup and support our blogger friend? Let's join this GA! πŸ˜„ Simple steps need to be followed, trust me. Click the banner above okay? All the best! πŸ’•

Pencarian Bloglist Januari & Februari 2017 by Aerill Hassan

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 

Mencuba nasib di sini plakπŸ˜‡ Aerill Hassan sedang mencari 15 blogger untuk dimasukkan ke dalam senarai bloglistnya. Pencarian akan tamat pada esok hari 12 Januari 2017. Jom join cepattt! Ada masa lagi. Klik banner di atas tu ya :D Salam Magrib

  

Day #7: Aktiviti Saat Ini

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 

Sedar tak sedar, dah masuk hari ke-7, 31 Days Challenge by JDT Blogger ni. Dah seminggu, cepatnya masa berlalu. So, task hari ni, "Sekarang sedang buat apa?" ..Sekarang? Like right now? μ§€κΈˆ? Hahah. Sekarang, 5:14 PM, Fina tengah type entry ni untuk menyiapkan task hari ke-7 ✌ Sambil memikirkan Final Year Project yang perlu dilaksanakan bulan May nanti. Dan jugak sedang memikirkan final exam yang berbaki 3 paper lagi, paper esok + lusa and ahad ni. Boleh ke maintain 3 pointer...? Hopefully. Amin. Yang baca entry ni, tolong doakan Fina dapat maintain 3 pointer ek semester ni. Thankyou :)

Okay tu je yang Fina tengah buat sekarang. Generalnya, fikir masa depan. heheh. See you tmr lepas paper guys untuk task hari ke-8. πŸ˜‡

Wordless Wednesday #14

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 


 Direct 3 papers dari hari ni sampai 13hb..and last paper, 15hb. 3 papers to go! hwaiting!!   

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...