Monday, January 23, 2017

Day #19: Gambar Tulisan Jawi

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 

Wow. Task hari ni lain dari lain. Heeee. Suka tulisan jawi, tapi maap laa, tak cantik sangat. Tulisan Fina memang yang biasa pun tak berapa nak cantik. Tapi takdelah cakar ayam. Heheh. So, nah...


 

Sunday, January 22, 2017

Day #18: Kenangan Manis

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 

Kenangan Manis? Hmm. Apa eh? *fikir sejenak* Okay. Decided. Kenangan manis Fina is dapat apa yang Fina nak. Is that okay? Tak okay pun, okay kan jugak! Sila baca sampai habis. Eh..Paksa plak. Hahahah. Sorry2 πŸ˜ƒ

Let's start. Lepas UPSR, Fina nak masuk one of the best high school dekat Perlis, Sekolah Menengah Kebangsaan Derma. Tak tahu? Sila Google. Hahaha. Nak sangat masuk to the point Fina tak mohon sekolah lain. Nak masuk SMKD, kena lepas ujian dulu. Alhamdulillah, Fina lepas. First batch. Bersyukur sangat. Sebab nak sangat SMKD? Hmm. Ntah. Maybe sebab Fina tak suka asrama.. So, takdapat masuk sekolah asrama penuh pun, masuk sekolah yang kedua terbaik kat Perlis pun okay. mindset masa tu. heheheh.

Lepas tu, masa menengah atas, Fina pilih Accounting. Nak ICT sebenarnya. Tapi disebabkan kena hadap Physic and Chemis, Fina lupakan je ICT. Well, tahu limit diri sendiri. Fina tahu Fina takboleh bawak subjek Sains Tulen. Lagipu,minat kira-kira, so why not amek accounting? Like that, I became a 'budak account'. Heheh.

Sebab tu, lepas SPM, Fina mohon course Accounting dekat Matrik and course Business Studies kat UiTM. Akaun and business takbanyak lari kan. hehehe. Alhamdulillah, dapat tawaran from both side. Tapi, of course kena pilih salah satu. Kalau baca entry fina sebelum-2 ni, mesti dah tau Fina pilih apa kan? Hehehe. Yes, Diploma in Business Studies @ UiTM menjadi pilihan hati. Again, sebab tahu limit diri sendiri. Kalau matrik tempoh dia sekejap je, Fina sedar diri, a bit slow learner, takut terbabas, once again, let go. Business Studies was my first choice anyway. so why not? ^_^ Alhamdulillah, dah grad pun.

And currently, tengah struggle nak habiskan degree life. Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Majlis. Again, my first choice. Kawan-kawan DBS lain pilih Financing, Marketing, IB....but here I am, with Event. nak Finance, tapi again and again, Fina tahu limit diri sendiri. Plus, masa tu, dah start fall in love dengan event. So, I chose Event Management. And I'm happy with my decision. :)

Tu lah, kenangan manis, dapat semua my first choice. Besides, I learned to take challenge, go for my dream, learned to let go.... 😊


Friday, January 20, 2017

Giveaway New Year 2017 by www.aerillhassan.com

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...


Giveaway New Year 2017 by www.aerillhassan.com bermula pada jam 12.00 malam 17 Januari 2017 hingga 11.59 malam 31 Januari 2017Menawarkan pelbagai hadiah menarik untuk dimenangi oleh para peserta. Senarai hadiah ada di SINI...


Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat - syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor


2. Wajib Like Fanpage Sponsor

3. Wajib Follow Instagram Sponsor

4. Tambah Google Plus Sponsor
 | AerillHassan | Belogs JM |


5. Buat entri bertajuk Giveaway New Year 2017 by www.aerillhassan.com


6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.


7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI


9 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada
2 Februari 2017
Good Luck !!

 

Day #16: My Nicknames

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 

List Nama Samaran. Ahhaa! Ni cheq suka ni. Hahaha. Kalau korang baca Siapa Edrina? Mesti korang dah tahu my nicknames kan? Dalam entry first day untuk challenge ni, Fina ada cakap, dari nicknames ni, Fina dapat tahu dari mana orang start kenal diri ini. Eceh.. So, dalam entry ni, Fina state nicknames sekali siapa yang panggil nick tu. check it out! ;)


  • Edrina (mostly untuk urusan formal like; lecturers plus some of my friends and customers)
  • Dina (schoolmates)
  • Fyna (UiTM classmates, online friends, and rakan-rakan bloggers)
  • Ed (Classmates time dip yang takdapat terima perubahan Edrina jadi Fina. HAHAHA)
  • Kakak (family)
  • Dinew (some of friends in the fandom)
  • Kak Cik/Adik Ina (cousins)

Dalam banyak2 nama samaran, Fina paling suka orang panggil my real name. Susah nak dengar, bila dengar orang panggil Edrina, jadi excited. hehehe. And oh!! Don't call me 'Rina' please! like seriously...please...DON'T! Ntah kenapa, even it is part of my name, rasa macam weird. Hahaha. Kalau, nak bunyi Rina tu, please panggil Edrina terus or kalau nak ringkas sangat, you can call me Ina...not Rina please. Well yeah, lagi prefer Ed dari Rina. Hehehe. settle Day #16. yeay! XD


 

Thursday, January 19, 2017

Day #15: Wallpapers

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 

Wallpaper phone @ laptop. Salah satu ek? Haih la, geram dengan diri sendiri dengan task simple pun susah nak faham. Hahaha. Letak je lah dua-2 ye

Wallpapers Laptop
my family
Yonghwa Seohyun

Wallpapers Phone
SHINee

Fangirl t'serlah? Heheheh. Wallpapers ni tukar ikut mood. Tapi SHINee tu dah lama, sebab suka gambar tu. and I'm so inlove with YongSeo, my laptop wallpaper+phone lock screen both their pics. Siapa layan Kpop, kenal lah diorang ni^^ SHINee, CNBLUE, Girls Generation.
And a pic with my family during my diploma convocation day. Letak as lock screen laptop sebab setiap kali nak bukak laptop, nampak muka diorang dulu, my ultimate semangat. Ingat balik hari convo diploma, and feeling motivated untuk terus sado menempuh hari-hari degree ni. Too bad dalam gambar ni takde kaklong and anak sedara fina sorang lagi :( hope all of my family members will be there on my 2nd convocation....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...