.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Saturday, April 15, 2017

I Love Blogging With Sis Hawa & Her Sponsors

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 
click banner to join
Apa yang menyebabkan saya saya berasa seronok untuk terus menulis blog?

Apa ya sebabnya yang membuatkan seorang 'Blogger Chipsmore' (kejap ada, kejap hilang) ini terus bertahan di sini? Walaupun kadang-kadang hiatus kejap, tapi in the end, masih kembali ke sini. Since 2009 and counting......

Sebabnya, I love this blog soooo much! I keep my memories here. Seronok untuk terus menulis sebab kalau simpan memory dekat sini, at least, taklupa terus. So, bila terasa rindu, boleh scroll-scroll buat throwback memory yang tak mungkin berulang kembali. ecehh. heheh. Sebab lain diri ini masih seronok untuk menulis blog adalah kerana rasa happy bila share something I love with other people. Lagi happy bila dapat feedback dari readers. Tu membuatkan diri ni semangat lagi untuk publish next entry. Walaupun entry blog ni majority ke arah personal, tapi, I'm trying to improve cara penulisan. Besides, dapat kenal kawan-kawan blogger lain yang super friendly.

Extra! Lagi seronok nak menulis bila tengok nuffnang meningkat dari hari ke hari. Hahah. tu bonus. Okay, sampai sini je lah dulu. kang panjang sangat, bosan plak. Hehehe. byebye~

Eh one more! I love blogging with sis hawa and her sponsors. walapun baru jumpa blog sis hawa sebab ga ni, but already feel the love. gitewww πŸ’— hehe. k, bye for realπŸ˜„


last minute gila join. hope masih diterima penyertaan ini. toodless~~
 

Mini Giveaway By Wawa

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 


DUE : 30 APRIL 2017
Jom ramai-ramai join! banyak masa g. heheheh^^

Monday, January 23, 2017

Day #19: Gambar Tulisan Jawi

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 

Wow. Task hari ni lain dari lain. Heeee. Suka tulisan jawi, tapi maap laa, tak cantik sangat. Tulisan Fina memang yang biasa pun tak berapa nak cantik. Tapi takdelah cakar ayam. Heheh. So, nah...


 

Sunday, January 22, 2017

Day #18: Kenangan Manis

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 

Kenangan Manis? Hmm. Apa eh? *fikir sejenak* Okay. Decided. Kenangan manis Fina is dapat apa yang Fina nak. Is that okay? Tak okay pun, okay kan jugak! Sila baca sampai habis. Eh..Paksa plak. Hahahah. Sorry2 πŸ˜ƒ

Let's start. Lepas UPSR, Fina nak masuk one of the best high school dekat Perlis, Sekolah Menengah Kebangsaan Derma. Tak tahu? Sila Google. Hahaha. Nak sangat masuk to the point Fina tak mohon sekolah lain. Nak masuk SMKD, kena lepas ujian dulu. Alhamdulillah, Fina lepas. First batch. Bersyukur sangat. Sebab nak sangat SMKD? Hmm. Ntah. Maybe sebab Fina tak suka asrama.. So, takdapat masuk sekolah asrama penuh pun, masuk sekolah yang kedua terbaik kat Perlis pun okay. mindset masa tu. heheheh.

Lepas tu, masa menengah atas, Fina pilih Accounting. Nak ICT sebenarnya. Tapi disebabkan kena hadap Physic and Chemis, Fina lupakan je ICT. Well, tahu limit diri sendiri. Fina tahu Fina takboleh bawak subjek Sains Tulen. Lagipu,minat kira-kira, so why not amek accounting? Like that, I became a 'budak account'. Heheh.

Sebab tu, lepas SPM, Fina mohon course Accounting dekat Matrik and course Business Studies kat UiTM. Akaun and business takbanyak lari kan. hehehe. Alhamdulillah, dapat tawaran from both side. Tapi, of course kena pilih salah satu. Kalau baca entry fina sebelum-2 ni, mesti dah tau Fina pilih apa kan? Hehehe. Yes, Diploma in Business Studies @ UiTM menjadi pilihan hati. Again, sebab tahu limit diri sendiri. Kalau matrik tempoh dia sekejap je, Fina sedar diri, a bit slow learner, takut terbabas, once again, let go. Business Studies was my first choice anyway. so why not? ^_^ Alhamdulillah, dah grad pun.

And currently, tengah struggle nak habiskan degree life. Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Majlis. Again, my first choice. Kawan-kawan DBS lain pilih Financing, Marketing, IB....but here I am, with Event. nak Finance, tapi again and again, Fina tahu limit diri sendiri. Plus, masa tu, dah start fall in love dengan event. So, I chose Event Management. And I'm happy with my decision. :)

Tu lah, kenangan manis, dapat semua my first choice. Besides, I learned to take challenge, go for my dream, learned to let go.... 😊


Friday, January 20, 2017

Giveaway New Year 2017 by www.aerillhassan.com

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...


Giveaway New Year 2017 by www.aerillhassan.com bermula pada jam 12.00 malam 17 Januari 2017 hingga 11.59 malam 31 Januari 2017Menawarkan pelbagai hadiah menarik untuk dimenangi oleh para peserta. Senarai hadiah ada di SINI...


Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat - syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor


2. Wajib Like Fanpage Sponsor

3. Wajib Follow Instagram Sponsor

4. Tambah Google Plus Sponsor
 | AerillHassan | Belogs JM |


5. Buat entri bertajuk Giveaway New Year 2017 by www.aerillhassan.com


6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.


7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI


9 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada
2 Februari 2017
Good Luck !!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...