.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Wednesday, October 30, 2013

[10 Days Challenge] Day 10:: 1 Picture

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo....








DONE ! ^_~



Tuesday, October 29, 2013

[10 Days Challenge] Day 9:: 2 Films

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...


1. Sayang You Can Dance
2. anything





tbh, i'm not really into film. muahahaha. i'm just more to drama. wakakaka ;pp

Monday, October 28, 2013

[10 Days Challenge] Day 8:: 3 Songs

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...



1. Stand By Me (SHINee)
2. Seumur Hidup (Dafi)
3. Banmal Song (YongSeo)





love.......

Sunday, October 27, 2013

[10 Days Challenge] Day 7:: 4 Books

Assalamualaikum....
Annyeong Haseyo....


novel pun buku jugak kan?? kekeke ;p
1. Andai itu takdir-Nya
2. Tak Tahu Antara Dua
3. Bila Blogger jadi Maid
4. photobooks *hahahaha ;pppp




i love reading..... novels. puahahahaha ;ppp

Saturday, October 26, 2013

[10 Days Challenge] Day 6:: 5 Foods

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...


1. everything's made by mom
2. kimbap
3. ddeokbokki
4. ice-cream
5. chocolate




craving for ddeokbokki TuT

Friday, October 25, 2013

[10 Days Challenge] Day 5:: 6 Places

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo....


1. Makkah
2. Korea
3. Paris
4. Kuala Lumpur
5. London
6. beach




i wanna be there.........at least once.........

Thursday, October 24, 2013

[10 Days Challenge] Day 4:: 7 Wants

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...



1. Dean List
2. Driving License
3. DSLR
4. S4 Zoom
5. (Pearl Aqua Blue) Piano 
6. SHINee's Concert
7. be pretty






fight for your dreams. never let other people make you give up........

Wednesday, October 23, 2013

[10 Days Challenge] Day 3:: 8 Fears

Assalamualaikum....
Annyeong Haseyo....



1. Public Speaking
2. Height
3. Failure
4. 50kg
5. Dark
6. Heart Broken
7. Alone
8. mixed feeling





be strong. fighting!

Tuesday, October 22, 2013

[10 Days Challenge] Day 2:: 9 Loves

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...





1. Allah
2. Family
3. D + DFC Family
4. SHINee + SHINee Girls + SHINeeWorld
5. Photography
6. Music
7. CNSD
8.  Beach + Sea
9. ~mine~





i hope they love me like how i love them.....

Monday, October 21, 2013

[10 Days Challenge] Day 1:: 10 Secrets

Assalamualaikum...
Annyeong haseyo...


what secrets? my secrets? ya ! how can i tell my secrets so publicly like this? aigoo >< hahaha. I'll just tell things about me that most people don't know. kekeke

1 I'm a crybaby (kena marah sikit pun~ sikit je....terus nangis. hehehe)
2 I love make-up (but, i'm not good at it)
3 I can't play badminton (damn yes. nak buat cemana. memang tak reti. tskkkk)
4 I still didn't get my driving license!!! T_T (i'm so sad. most of my friends already got it TuT)
5 I love to sing (but.....it is akward to sing infront of my friends..i'm too shy. plus my voice is not that good)
6 I want to learn how to dance (so that i can dance to SHINee's song.....)
7 I fall in love with someone that farrrr away and....he didnt even know my existence.... TuT
8 I love school/university..i love study.. ( i just hate examination~~~ )
9 I want to have my really own photography studio .. (most of my frien didnt know about this. they will know if they read this)
10 My other name is Seo Yong Ki^^ (SEOJuHyun (SNSD) + JungYONGHwa (CNBLUE) + LeeJinKI = SeoYongKi. kekeke. they are my biased. kekeke ;pppp)

okay . thats all. muahahaha. see you tmr for Day 2. heee. oh! the above pic, idek why i put it in this entry. hahahaha. kbye~ ;p





i'm bored :'(

Saturday, October 19, 2013

Cara-Cara Buat Blog jadi Menarik&Unik

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...

benda ni fina nak share lama dah. dari hari tu g. tapi. well well.....malas mungkin? hehehe. nie takde nak buat apa. jalan2 kat draft jumpa ni...edit...and update je lahh . heeee^^ check it out guysss..

1. URL BLOG YANG MUDAH INGAT
*edrina-dafinites94.blogspot.com (panjang nya URL ~_~ fina tak rasa URL blog fina ni okay. sobs sobs. maybe patot tukar nanti? huhu)


2. Background yang sedap mata memandang


kalau nak buat header, buat yang sesuai. jangan pelik-pelik sampai orang takleh paham. header menunjukkan identiti blog kita. dan......jangan guna font yang bersambung-sambung nanti payah orang dok mengeja. guna font yang simple and orang senang nak baca. serta....warna font yang contra. tapi tak terlalu terang sampai sakit mana orang memandang dan tak terlalu pudar sampai orang tak boleh baca pulak.

*header fina setakat nie semua orang lain yang tolong buatkan. eheeee. x)

3. Hadir Event


"berkongsi event yang telah kita pergi juga menyumbang kepada traffic ke blog kita. pastikan pengolahan kita itu menarik agar mereka terpukau untuk membaca entri kita lagi, lagi dan lagi sampai habis.."

*fina pernah join event dulu ! XDD klik link ni >> < 1st Gathering Blogger Make Me Smile > kalau nak baca entry tu k. komen sekali. hehehehe ;pc

4. Luaskan Pergaulan

"jangan pilih bulu jangan pilih darjat..
jangan jangan jangan!!!
bergaul mesra dengan blogger yang lain..
tegur mereka di fb or berchat saja dengan dia bertanya khabar..
tak salah pun dan cara ini membuatkan kawan kita bertambah ramai.
siapa tak nak dapat kawan kan??
boleh tukar-tukar pendapat."


5. BlogWalking

"korang buat tak ni?
selalu tak bw blogger2 yang lain?
dengan berblogwalking juga kita dapat menaikkan traffic blog kita.
tinggalkan la komen dekat entri blogger lain. Ingat!! beri komen yang power gitu biar
owner blog tu terpukau dan dengan automatiknya dia akan bw kita balik utnuk lihat siapa yang
telah beri komen yang POWER gitu.huhu
selain itu, korang pun tinggalkan la mesej dekat cbox/shoutbox yang dorang telah sediakan tu,
senang sikit dorang nak g blog korang balik tapi jangan tinggalkan link iklan sudah la.
memang buat orang sakit hati."

6. Be Yourself !

jangan tipu identiti such as letak gambar orang lain yang gojes2 dan mengaku tu kita. eyyyy. tak perlu laa nak tipu kann? orang tak pandang rupa paras bagi nak jadi follower plus letak gambar sendiri lag bagus, nanti kalau jumpa kat luar tak laa confius. ;) lepas tu cara penulisan jangan nak cover ayu dalam setiap post , biar menarik dan selamba macam perbulan kita yang biasa. 



   7. Tunjuk Bakat

share apa yang kita boleh buat pada orang lain. mana laa tau pembaca berminat dengan apa yang kita hasilkan tu. antaranya.....bakat menjahit, mengedit blog, melukis doodle dan banyak lagi.

*setakat ni, fina tak jumpa lagi bakat fina. heh. nanti-nanti mungkin. lol


8. Spreading the Story

"laman facebook merupakan laman sosial yang majoritinya dimiliki oleh setiap orang.
sekarang ni nak sebar sesuatu perkara banyak dilakukan di facebook dan mudah bagi orang baca.
so lepas je korang publish entri korang tu jangan lah lupa share dekat fb sekali.
lagi senang bagi yang ada fan page dan korang pun boleh share dekat group yang korang join.
selain tu pun korang boleh share dekat twitter , instagram dan banyak lagi laman sosial yang boleh korang kongsikan.
dengan cara begini dapat menambahkan lagi jumlah pengunjung dan pembaca blog korang."

9. Kesesuaian Gambar



"gambar mana satu yang buat korang rasa lebih tertarik nak makan? mestilah gambar yang jelas dan terang tu kan kan? aa..kalau korang nak share gamba tu, biarlah gambar tu jelas dan jangan yang blurr ok..nanti pembaca pun tak tertarik dengan apa yang kita share..baru lah ada feel kan..ye dok?? sekaang kan dah ada pelbagai application boleh guna..
manfaatkan ok.."

okay. thats all! ^^ actually..isinya ni fina ambil dari blog Cik Yaya .. and...cara2 ni semua dikongsi oleh Cik Epal. heeee. Fina ambil isinya ja tau. type sendiri. no kopi pasta 100% (yg Fina copy paste fina letak dalam "...."). hehehe. saja laa nak banding2 isinya tu dengan blog fina. well, yes. fina buat blog untuk share apa yang fina minat...so....of course fina nak ada pembaca kan? so...thats why fina check cara2 tu. and....tak salah fina post kat sini kann? hope korang baca and....bagi komen pasal blog fina ni...or...bg laa pendapat apa2..fina terima. eceyhh. ayat. hehehe. till then....annyeong!


muchloves,




taktau laa bila blog ni jadi menarik. fina tak kreatif nak buat entry menarik TuT

Friday, October 18, 2013

131013 SHINee in Malaysian Newspaper [Harian Metro]

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...


SHINee feature futuristic elements

Good news for SHINee's fans, this popular K-pop group is back with new music video entitled Everybody which is included in the 5th mini album. Through upbeat and energetic melodies, Everybody, SHINee is not disappoint when come up with an interesting choreography. The touch of veteran choreographer, Tony Testa who previously collaborated with SHINee through the songs Sherlock and Dream Girl makes Taemin, Key, Jonghyun, Onew and Minho as some of the best dancer in Korean art (music) arena. Futuristic element as the background, those five young man appear handsome in the modern army outfits. SHINee performed that song for the first time in a special event in Gangnam before performing it at  M!Countdown stage on the last Thursday. The mini album will hit the market beginning tomorrow.

Translated by me ( nurEdrina )
errr. sorry if there are grammar mistake. my English is not very good. TuT





this newspaper dated 2013, Oct 13 .. i just got my broadband back. so, can only share this now. huhu

Sunday, October 13, 2013

[Videos: 1080p HD] SHINee Comeback Stage (131010~131013)

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...



The list for the videos link of SHINee Comeback Stage this week (2013, Oct 10 until 2013, Oct 13)

2013, Oct 10 [M!COUNTDOWN]

2013, Oct 11 [MUSIC BANK]

2013, Oct 12 [MUSIC CORE]

2013, Oct 13 [INKIGAYO]
- SHINee Special MC_Top10 (this one not HD. didn't found the HD one TuT )





cr to the right owners. i just share the links :)

Friday, October 4, 2013

SHINee 5th Mini Album - 'Everybody' [Teaser Image]

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo..

Hey ! I'm excited ! SHINee will make a comeback again ! wohoooo! XD ahhhh~ I'm sad too. money eobseo right now. ㅠㅠ mianhae oppars~ i'll be late getting the album. tskkk ㅠㅠ gwaenchana, i'll still buy it even late. oh2! lets check it out the teaser's pic that had been released ;))




Taemin look sooo hawt yoo~ hoho. soooo manly~~~ whatever it is, oppa~ you are still the maknae okay?! SHINee baby. hihihi ;P





Onew. leader-nim! omg oppa~ ur gaze +_+ those eyeliner >_< ermm....that piercing O.o...just for a while right? just for this cb right? i hope so~~~ ahhhh~ you make my heart dugeun-dugeun you know? why so smart?? T_T oh! your hair! kyaaaaaa! XDD i love it ! since the 1st time i saw it. jeongmalyo ^_~ hehehe 





Key oppa! neol~~ look sooo cool. ^^





Minho oppa~ yaaa. this froggie forever handsome. :D




Jonghyun oppa... +_+ aishhh. this guy is almost ruined my bias list +_+ Onew oppa~ help me. why this Dino so hot? i'm gonna fall for him seriously. 하하하 ;p Jjong oppa~ neol~ ahhh. i'm speechless. lol.

and~~~ here come the group image! XDD


woahhh. my SHINee oppadeul look soooo cool + handsome + smart + hot ~~ i'm gonna faint like this :3 for now, really love the concept. hope, it will be another SHINee's great comback :)) really can't wait for their comeback ! ^^

Sources ::
- SHINee Official Website
- SHINee fansite






actually i'm in a down-mood rn. about my final exam. tskkk. ㅠㅠ SHINee cheer me up :')

Tuesday, September 24, 2013

Final Exam Semester 3

Assalamualaikum....
Annyeong Haseyo....



hye. hehehe. esok, 25 September 2013. Fina start final exam untuk semester 3 nie. wish me luck eh. 2 sem lepas tak berjaya masukkan diri ke dalam Dean List. pointer atas pagar je. tskkkk. T_T sapa tak teringin DL kann? kena usaha lebih. untuk carry mark sem ni.....macam sem lepas jugak lebih kurang. so, mau takmau kena usaha double triple lebih untuk final. berharap sangat pointer sem meningkat. aminnnn~

goodluck untuk semua students yang nak final tu^^ jom buat yang terbaik. insyaAllah ;))







i won't forget about it. so, don't worry~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...