.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Monday, July 30, 2012

Minggu Pertama Ramadan :')

Assalamualaikum ...
Annyeong Haseyo ....

Day 1



haluu~ selamat berpuasa guys ! ;) humm. hari pertama puasa .. syok ! dapat bersahur and berbuka kat rumah. heee~ petang sebelum berbuka tu, pi bazaar Ramadan dengan along angah and adik +my roomate, Qira. Fina selalu hepy kalau kami 4beradik keluar sekali <3 waktu pi tu dah lewat..banyak makanan dah habis. huu~ beli kuih2 je. :)

Day 2

still sahur and berbuka di rumah. ^_^ lepas berbuka, time to balik Kolej! well, 1st time nie.. nak sahur and berbuka tanpa family. huu~ sedih laa jugak. tak biasa. bulan puasa nie tiap2 minggu arr nak balik, boleh ?? hee ^_^



Day 3

you know what ?? Fina tak bangun sahur ! Fina dah kunci jam..tapi tak bunyi rasanya. pelik laa. aishh~ Fina jaga pukul 7:30.. sahur kemana. subuh kemana >.< .. takpernah lagi Fina bangun lewat macam ni sepanjang 1bulan lebih Fina kat UiTM neyh.. aigoo. if jam tak bunyi pon, kalau roomates bukak lampu, Fina automatik terjaga. hari nie tak ! Fina tidur tak sedar mana2. pelik arr kenapa Fina tak jaga. tidur takde lah lewat sngat, pukul 12..hari tu tidur pukul 2.30pg senang je bangun.


hmm... Fiqa cakap dia bangun. tapi Qira gtau dia Fina tak makan sahur. so, dia tak gerak Fina. aigoo. Qira salah faham rasanya. dia takleh puasa, waktu 2nd day dia kat rumah Fina, Fina tengok dia nyenyak je tidur, malas nak kacau. Fina bangun jelah sahur dengan adik. lepas subuh. tidur balik. mesti bila Qira bangun, dia tengok Fina dok tidur..dia ingat Fina takbangun sahur. aishh~ sokay. salah Fina jugak. hahaha

korang tau tak, Fina makan waktu berbuka kelmarin je. malam tu balik kolej memang tak makan apa langsung. berharap Fina boleh tahan untuk puasa hari nie.. if tak puasa pun bukannya nak makan banyak sangat pon..setakat minum air je. baek puasa kan?? takmau arr tinggal puasa macam tu je. rugi! selagi fina boleh bangun berjalan, boleh buat kerja...if TERlepas sahur pun, insyaAllah..Fina akan puasa jugak :')

1st time berbuka tanpa family disisi. huuuu~ sedih. but, fina kuat :') berbuka with roomates, Fiqa and Qira .. :)

Alhamdulillah.. tak letih sangat. berjaya puasa untuk hari ke-3. :D


Day 4



weheee~ tak terlepas sahur dah ! *buat syok xD makan biskut je pun. muehehehe.
`
dugaan hari ke-4..hujan turun lebat gilesss masa tengah mencari makanan untuk berbuka. guna payung with Wafaa. tapi..kepala je yang tak basah.. seluar memang basa teruk arr macam berajalan dalam hujan tanpa payung. hujan lebat + angin sekali kan. ofcoz laa basah. Fina ingat nak beli nasi ayam.. tapi last-2 beli je nasi macam Nir and Wafaa . nasi dengan ayam masak merah. tak sempat dah nak pi beli nasi ayam tu. huhue. sokay. at least de nasi.

berbuka with Fiqa and Qira lagi :))


Day 5





like always. huu. bangun pagi . pegi kelas . bukak puasa . huhu



Day 6



share duit beli lauk dengan my roomates. jimat ouh buat cegini. wehee~ kena buat camni selalu. hoho. well, sharing is caring right ?? muehehe


Day 7



berbuka di rumah ! xD Fina balik pukul 5:30. so, bila sampai rumah..memang lauk semua dah siap dah mak masak. Fina tengok kat bawah tudug saji de ikan kembong goreng. happy gilesss. my fav ! xD

hmm. tu je kot nak story. kekeke. annyeong~! 

Alhamdulillah ..... 7hari dah ^_^


*ALL pics cr to Google


selalu termenung waktu sahur. teringat kat mak. selalu bangun sahur, nampak mak dok masak and makannan dah siap sedia. dok sini...buat sendiri..makan biskut je...huuu

0 Stars Talking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...