.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Thursday, October 28, 2010

Contest Review Blog Dauspozi.com

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia......

hari nie fina nak join contest blog Dauspozi.com . heeee~ (^^,) budak fieyna nie ...... nak join contest plak dia . layak ke ?? huhue~ hummm . tak pe lah eh tak layak pun . yang tak layak tu laa nak buat bagi layak . kenyit sebab utama fina join contest nie sebab nak biasakan diri join contest-contest yang blogger buat . sebab lain ?? mesti laa nak menang hadiah . hehehe . walaupun tahu peluang nak menang tu tipis, atau mungkin, tak ada langsung . domain percuma ! sape tak nak ? huhu~ apa2 pun , pasrah je . kalah menang kan adat pertandingan . senyum ok, nie kali ke-3 fina join contest dekat internet, kali ke-2 contest di dunia blogging dan .......... kali PERTAMA review blog orang senyumkenyit . tak pernah menang pun dlm contest sebelum nie . dan tak pernah pun buat kerja review2 nie . takut tersalah cakap . tapi tak pe .. saia cuba yea... huhue~ baeklah, review tersebut bermula di sini sengihnampakgigi..............


INFO :: DAUSPOZI [dot] COM
haaa ~ nie laa blog hijau Dauspozi.com . kehijauan je kan ?? mestila.....sebab pemiliknya, si budak hijau, Daus, sangat meminati warna hijau.. dengan warna hijau nie lah dia terkenal di kalangan blogger sekarang . haaa~ tagline untuk blog hijau nie :: Ingat Hijau, Ingat Daus ! sesuai sunnguh dengan tema warnanya senyum. . hummm . blogger yang dah lama dalam dunia blogging nie, mesti dah sangat kenal dengan tagline tu kan? . kan, kan , kan ?? betul tak ?? hehehe . okey .. nie ad sedikit info pasal blog hijau tersebut ::
Dauspozi.com merupakan laman blog peribadi milik Dauspozi. Dibina pada 27 Januari 2009 menggunakan domain Dauslife.blogspot.com dan dijenamakan semula menggunakan domain Dauspozi.com pada 28 Mac 2010. Domain Dauspozi.com ditaja seorang blogger popular iaitu bro A, terima kasih banyak² kepada bro A atas kesudian menaja domain blog hijau ni.
wow ! dah ada penaja . hebat ! hah! untuk pengetahuan korang, pemilik blog hijau yang bernama Daus tu, baru berumur 16 tahun . sama dengan fina ! dia dah maju jauh lorh . kalau tengok blog hijaunya tu, tak nampak macam budak 16 thn yang uruskan . cayalah , Daus ! tepuktangan

HEADER ::

serius cakap ! fina suka sangat dengan header yang ala2 kayangan neyh . smart lar . agak jelez laa , sebab blog fina tak de header yang smart . fina tak pandai nak buat header cantik-cantik2 . huhue~ okey2 .. b'balik ke topik . hehe . smart kan header tu ?? ton warna dia pun nampak elok je . 5 star star !

CONTENT ::
okey . content a.k.a kandungan dekat blog hijau nie sangat memuaskan para pelawatnya . semuanya disusun rapi . dalam blog tu juga tak ada benda yang bukan-bukan . maksud fina, segala kandungan dalam blog hijau tersebut , semuanya berkaitan dengan blog sahaja , tak ada benda tak berkaitan yang boleh menyebabkan blog tersebut jadi 'berat' , lambat nak loading . tak macam blog fina nie, macam-macam ada . semuanya fina nak sumbat . hehe sengihnampakgigi

posting2 di blog hijau nie plak lebih kepada perkongsian . macam- macam Daus kongsi . tengokla kat atas tu :) .. sebab tu agaknya, ramai orang selalu melawat blog hijau tersebut . posting-postingnya berguna . bahasa yang digunakan kat dalam posting juga bahasa yang mudah difahami . fina tengok semua blogger yang berjaya tulis posting dalam bahasa melayu yang macam tu . fina pun dah start tulis macam tu , tak ada banyak singkatan perkataan dah . biar semuanya faham . heee~ (^^,) tapi, fina tak guna bahasa baku sepenuhnya lah, cuma kurangkan singkatan saje . hehehe~senyumkenyit

FOLLOWERS :: GENG BLOG HIJAU nie laa followers blog hijau tu yang digelar, Geng Blog Hijau . wahhh~ ramainya GBH ! fina salah seorang daripadanya . heeee~ dah lama dah follow blog hijau nie . dari fina guna blog ++ Welcome To My World ++ lagi . fina tak ingat, bila fina mula-mula masuk blog hijau itu . huhue~ dah lama lorh senyumkenyit ..

KONKLUSI :: blog hijau milik Dauspozi yang menggunakan domain Dauspozi.com dengan b'tagline'kan "Ingat Hijau , Ingat Daus" memang superb ! i like ! dan yang paling fina suka dengan blog nie adalah, kelaju
an ! blog nie sungguh ringan . tak payah nak tunggu loading lama-lama . best ! (^^,) Semoga blog ini terus jadi blog hijau yang terbaek . heeee~ good luck, Daus ! tepuktangan senyum

* tiada kritikan kerana budak fina nie tak pandai nak kritik orang . blog dia pun ntah apa2 lagi , nak kritik yang orang pulak . huhue~ nanti blog fina dah superb, boleh la nak kowt kritik orang lain . hehehe (^^,)

sampai sini sahaja review saia, terima kasih .
nak join jugak ??? ada masa lagi ! klik sini .

~ THE END ~.


Contest Review Blog Dauspozi.com ini ditaja oleh Ihosterz, Yanmie, Mantra, Che Noorazma, Noridah, Fareed Sairi dan Yiedpozi.
_____________________________________________________________



  1. Alhamdulillah, blog ini masih aktif . (^^,)
  2. Blog ini dibina pada 21 september 2010 . lebih sebulan dah kan ?? *harap2, penyertaan nie diterima .
  3. yup ! saia warganegara Malaysia, berusia 16 thn 1 bulan lbeyh . heee~



! D O N E !

* berharap penyertaan nie diterima . kalau tak diterima, posting ini sedia d'remove . senyum *





:puppyeyes:* Ingat Bintang, Ingat Fieyna . hahax
* nak guna domain sendiri ! huhue~
* join contest sangat menyeronokkan ! ;)
* penyertaan last minutes . hehehe

0 Stars Talking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...