.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Tuesday, November 23, 2010

wOrk / kerJa / PART TIME JOB !!! =.=

Assalamulaikum dan salam 1Malaysia .......


ops ! work ?? kerja ?? part time job ?? apa tuh ??? hehehehe . sekarang nie , bila dah jadi dewasa remaja yang semakin dewasa ... duit semakin bermakna ... nak beli itu laa , ini laa ... and .. nak simpan jgak untuk masa-masa kecemasan .. so, di masa cuti yang agak panjang nieyh .. fina tergerak hati nak cari part time job .. dulu hari-hari sekolah boleh laa simpan duit .. tak mkan kat sekolah .. simpan duit, balik makan kat rumah .. ada jgak simpanan kan ???? tapi dah cuti nie ... dok depan tb, depan komputer ... ada nak dapat duit ?? huh ! jadi, apa salahnya nak kerja kan ? cari duit .. huhuhu ...




semalam, fina cakap kat mak n abah .. nak kerja jap cuti nie .. nak duit .. nak simpan .. abah tanya nak kerja apa ?? fina tak taw nak jawab apa .. fina saja-saja je cakap "nak kerja kat tempat parking moto tuh .. abah buat part time job kat situ, anak pun buat part time job kat situ jgak .. kan bagus tuu .." OMG ~! seorang gadis kerja kat tempat parking moto berbayar tuh ?? gila ke apa budak EDRINA nieyh ?? hahahahaha :P just bergurau dengan abah jer okey ... ;) abah geleng-geleng kepala jer dengar anak perempuan dia cakap cam tuh . hahax :P . dah abah tak bagi respon , pi laa kat mak plak .. nasib baik abah tak bagi respon apa-apa .. maw abah cakap , "ya , Boleh . jom laa ..." mampus !! hahahaha . 


mak plak tanya betul ke ?? fina cakap betul laa nak kerja sambilan .. nak duit .. kerja yang sehari dpt gaji RM5 pun cukup laa .. bila kumpul, jd banyak .. kalau tak guna, boleh simpan ... mak diam jer .. tak kata apa-apa . fina dah putus asa dah .. mak fina nie, nak luluskan fina keluar rumah dengan kawan-kawan  pun susah .. nie kan plak nak pi kerja .. huhu~ hati cakap, tak pe lah .. nak buat macam mana ... tiba-tiba mak bersuara ..... "kakak kemas rumah bagi lebih kemas dari tadi, mak balik dari kedai, mak bagi RM5 sehari start esok.." oh ! I LIKE ! duit mashukkk ! hehehe . setakat nak sapu sampah, basuh pinggan, basuh baju, sidai kain, lipat kain ... alar !! dah pro tuu ! hehehehe ..



okey laa tuu kan .. penat pun tak teruk sangat, dapat RM5 .. maw sebulan dah RM100 lebih .. berbaloi-baloi ! selamat plak tuu, dalam rumah sendiri .. memang dah biasa dah buat kerja-kerja rumah tuh ..  tak de masalah laa ... di samping tuh , mak boleh laa berehat jer bila balik dari kedai . heeeee~ (^^,) so, fina pun setuju . abah senyum jer tengok anak dara dy happy dapat kerja .. hehehehe . thanx , mom !



:)) mesej dari posting nie :: kengkawan (under 18) yang tengah cari part time job tuh .. cari kerja elok-elok eyh .. tengok kelebihannya dulu ... GOOD LUCK !! ;)


* tergerak hati nak buat posting nie sebab tengok ramai budak form 4 tengah usaha nak cari kerja sambilan masa cuti neyh ... hummm ....


1 Stars Talking:

yatiemn said...

mmg betul, nak safe, dok kat umah je.. yg best tu leh wat duit lagi..

cuba baca kisah sebenar & panduan buat duit pantas & mudah oleh usahawan yg tlh 10 thn jana 4-5 angka sebulan walaupun bekerja sepenuh masa. Baca kat http://bit.ly/kerja-sambilan-makan-gaji. Moga bermanfaat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...