.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Sunday, November 28, 2010

16th ASIAN GAMES GUANGZHOU 2010

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia .. 



seperti yang semua sedia maklum, sukan asia ke-16 telah pun menutup tirainya semalam , 27 November 2010 . Malaysia menamatkan saingan di tempat ke-10 daripada 45 negara yang bertanding dengan 41 kutipan pingat [9 EMAS , 18 PERAK dan 14 GANGSA] . :) suatu pencapaian yang agak baik , Fina rasa :)  .. apa-apa pun, Tahniah kotinjen negara ! ;D




~malam penutup~

:) well, kalau siapa yang berkawan dengan Fina kat facebook ... memang selalu nampak Fina update status pasal sukan asia nie kan ?? heeee~ (^^,) okey, Fina memang tak aktif bersukan . kat sekolah, Fina susah nak pi bagi taw cikgu yang Fina nak mewakili sekolah dalam apa-apa acara sukan . mungkin Fina tak cukup tenaga + kemahiran untuk menjadi seorang atlit . tapi, tapi .... Fina nie memang minat sukan  . dan Fina merupakan salah seorang, penyokong setia team Malaysia . tak kira laa dalam sukan apa sekali pun . Fina akan usaha tengok sukan tu kalau Fina free time tu . sukan yang memang Fina akan tengok , Badminton , Berbasikal [trek] and Bola Sepak . (^^,)

Dengan menonton Siaran Langsung Sukan Asia kat tb tuu, Fina dapat hilangkan bosan .. dan ada beberapa sukan yang dah menarik minat Fina , yang Fina tak pernah taw macam mana nak main sebelum nieyh, Fina dapat taw melalui siaran langsung tuu.. :))

okey .. untuk sukan asia kali nie, yang paling Fina puas hati n happy sangat--sangat, atlit favourite Fina, Azizulhasni Awang [Berbasikal (Trek)] dapat sumbangkan pingat Emas ke-2 negara dalam acara favourite dia , Keirin .. kira dia dah buktikan laa yang dia memang layak dapat pingat tuu .. dia dapat tebus balik kekecewaan dia masa sukan komenwel hari tuh (kemenangan dibatalkan ..) . Congrats , Pocket Rocketman !!! i'm really proud of you ! ♥

~ nampak sangat kan dia hepy gler .. (^^,) ~


~ Josiah Ng & Azizulhasni Awang~


Haa~ ada sorang lagi nie yang Fina minat . baru minat jer .. Norshahruddin Mad Ghani ... atlit sepak takraw Malysia, regu ke-2 .. best siot tgk dia maen . walaupun kalah . i don't care okey ! because Fina nampak dia dah usaha sungguh-sungguh dengan kawan2 yg lain . mungkin tak ada rezeki kita lagi kn ?? huhu~ okey2 .. back to the topic .. :)

u know what ?? tengah syok2 dok tengok dia main dalam tb hari tu .. angah mai cakap, "hah ! sharuddin tuu ! bdak UNIMAP uwh . " OMG~! UNIMAP ??? nak pi cari boleh tak ? nyiahahaha . Edrina ! kaw jangan dok over sangat , okey ! sorry2 .. exited sikit jer .. hehehe . :P okey2 .. look at the picture ...........

~ yg no 11 tuh ! Shahruddin . (^^,) ~
~team Sepak Takraw Malaysia~

itu pemain yang Fina baru minat . yang nie plak , sukan yang Fina baru taw nak maen mcm mana ... Cricket ! ouh ! agak suka laa untuk menonton .. hari tuu astro arena siarkan siaran langsung perlawan cricket nie .. well, dah Malaysia lawan kan , Fina tunggu tengok jer laa ... dari awal sampai habis ! lama ouh ! dari tak tau apa-apa pasal sukan cricket nieyh , akhirnya , jadi taw .. heeee~ i LIKE !!

~aksi membaling~

~aksi memukul~

~team cricket Malaysia~


okey dokie ! last but not least .. Fina nak cakap, Fina bangga dengan team Hoki [L] Malaysia . yang dah berjaya buat satu rekod . berjaya masuk Final buat pertama kalinya .. Fina tengok perlawan diorg dengan India yang menang 4-3 tuu ! and seriously, i'm very proud of them ! ngeeee~ (^^,) klik sini kalau nak baca posting pasal perlawanan tuh :)

~team hoki Malaysia ~

okey lah .. fina stop kat sini .. tulis panjang-panjang pun , bukan ada orang baca kan .. huh ! taw pun ! :P nyiahahaha . babai .. Fina fly away dulu yea .. jumpa di posting kan datang .. daaa~ salam ~ :)

p/s :: pak cik google ! mekaseh kerana menaja pixca2 di atas . hehehe ;D

0 Stars Talking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...