.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Sunday, May 29, 2011

110411, Korean Fever ! ^^

Assalamualaikum ... ^^

ouchh ! seorang nur Edrina dah jadi gila korea. haishh. payah, payah. haha. dulu pernah follow cerita Korea. waktu form 2 kah form 3 kahh ..? tak ingat. Fina follow cerita Boys Over Flowers. besttt ! hee~ tapi, lepas cerita tu habis, Fina pun dah lupa pasal Korea. now, Fina dah Form 5 .. ada laa jgak sebelum nie dok dengar kawan-kawan dok cakap pasal Korea, tapi Fina just dengar ja, tak da lah exited sangat nak taw lebih2 pasal Korea. kui3. :P



sampai laa 10 April 2011, malam tu, Fina terbuka HitzTV ( nak bukak 8TV sebenaqnya ) . ada K-Pop Hitz , and waktu tu, depa tunjuk MV I Hope - FT Island. Fina dengar muzik awal terus tertarik nak dengar lagu tu and tertarik nak tengok MV tuh bila tengok budak2 band tu macam ceria sangat2. yes, memang ceria ! MV tu best, terus jatuh cinta dengan FT Island. start dari minit tu, saat tu, i am a K-Pop Lover ! nyiahaha~ pi sekolah esok tu, terus cari Scha nak mintak MV I Hope tu. tapi dapat MV tu dari Nadia. dia bagi MV After Love jgak. wuwuu, semakin minat kat FT Island. heee~



lepas kenal FT Island, Fina tertarik dengan K-Pop kann ? so, lepas tu , search laa kat youtube video2 K-Pop. sekali terjumpa video CN Blue - Love. tapi bukan MV, video diorg dok nyanyi tengah tasik kowt. tak sure lahh. nanti Fina share video tu kat sini :) . haaa, dengan video tu, Fina terus fall in love kat CN Blue. heee~ band Korea yang ke-2 Fina minat sangat lepas FT Island. :))  

bermula dengan band,  terus bergerak ke drama. You're Beautiful. ada HongKi and YongHwa ! :D
lepas tu, variety show. OH! My School~! Love it ! Mblaq Joon ! (^^,)
terus bergerak lagi ke MusicBank ! impaknya, Fina kenal sikit2 group2 Korea yang ada. :)



so, kesimpulanya, lepas sebulan lebih Fina follow benda2 berkaitan K-Pop, Fina betul2 minat diorg nieyh ::

  • FT Island
  • CN Blue
  • Jung Yong Hwa ( CN Blue )
  • Lee Joon ( Mblaq )
  • Lee HongKi (FT Island )
  • Lee MinHo ( minat balik kat dia selepas beberapa tahun . heheh ^^ )

and semakin hampir nak minat diorg nieyh ::
  • Mblaq
  • SHINee
  • Beast
  • B1A4


heeee~ Fina tak kenal ramai sangat lorh. ada lagi yang Fina kenal, tapi gitu2 ja lah and tak ramai pun . so, setakat ni, tertarik dekat yang nie jee. :) btw, to Scha, Kamsahamida~! ;D huhu~ k.lah. sampai sini jahh entry nie. papai~!

p/s : dah lama nak post nie, tapi kali nie baru berkesempatan .  :)


** minat KOREA ? FT ISLAND ? CN BLUE ? JOON ? .... so, DAFI macam mana ?? oh ! Dia masih di hati ini. the MALAYSIAN okey ! setakat nie, i am still a DAFINITES (^^,) **
coming soon : segala entry yang berkaitan K-Pop. harap maklum. bhahax :P

0 Stars Talking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...