.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Thursday, December 29, 2011

[ CONTEST / GIVEAWAY / BLOGLIST ] PERLUKAH ????

Assalamualaikum ... di entry nie .. Fina nak berkongsi something dengan korang ..

Contest / GA / Bloglist ... Perlukah seorang blogger join semua tu tanpa henti ?? asyik join benda2 tu je .. asal masuk blog dia , mesti nampak entry pasal Contest / GA / Bloglist.


Fina tergerak hati nak buat entry pasal nie sebab waktu Fina blogwalking suatu ketika dulu, Fina jumpa seorang blogger yang buat suatu entry menyatakan bahawa dia geram dengan blogger yang asyik join tiga benda yang Fina sebut kat atas tu. aigooo~ Fina pun tak tau nak komen pe sebenarnya sebab boleh dikatakan Fina pun macam tu, asyik join Contest / Giveaway / Bloglist je. *dulu je ... sekarang tak dah .. sebab takde broadband .. susah nak on9 .. huhu





pendapat Fina .. hummm~ Fina bagi contoh diri sendiri lah senang .. Fina join Contest / GA untuk mencuba nasib .. mana lah tau kowt2 ada rezeki boleh dapat hadiah yang ditawarkan tu kann . huhu~ and Fina join untuk memeriahkan Contest / GA tuu. Fina join Bloglist plak sebab nak cari kawan blogger baru. tu je.



tak salah rasanya kann ? selain dapat kawan baru, mencuba nasib .. basar kemungkinan traffic blog akan naik .. contoh : nama korang ada dalam list peserta .. nama korang menarik, and orang klik and masuk blog korang .. of coz traffic naik kann ? hmmm. kalau agak-2 memang hobi join semua tu .. sampai entry lain pun tenggelam .. buat laa satu blog baru khas untuk tiga benda tu je .. :)



yang visitor masuk blog khas tu plak, jangan laa korang bengang bila masuk blog khas tu sebab blog tu kan memang blog untuk contest / GA / bloglist .. heh~ kalau nak blogwalking, kena tanggung risiko laa blog yang kita masuk tu macam mana . even ada element yang kita tak suka, terima je lah .. kan kita sendiri yang klik untuk masuk blog tu .. jangan mengutuk antara satu sama lain .. dunia blogging tu best, jangan cemarkan dengan benda-2 negatif seperti pergaduhan . oke ??

well, masing-2 ada pendapat sendiri .. renung-2 kan lahh yea :)

Fina bukanlah blogger yang awesome .. Fina just luahkan pendapat .. sorry if ada menyinggung perasaan siapa-2 yea .. :')


~pix credit to Google ~








sejak BB takde, Fina jarang dah join contest / GA / and bloglist nie .. huhuhu .. 

5 Stars Talking:

nurmujahidah said...

ish,, nape lak orang camni pun ade,, suke ati la bloggers tu nak join ape pun kat blog dye,, dah tak suke tak de yang paksa dye masuk blog tu,,, dont worry,, join je sgala benda yang awak nak join k,, it shows your support to the organizers too,, tak ke baik tu,,, it is your right dear,, tak prlu nak ikut benda yang menyekat awak selagi tak bertentangan dengan agama,, dont worry,, muja follow,, :D

aNak ChE mE said...

ello..^_^
ACM tak pernah pon join mende2 ni sume. ssh nak on9 sebab bonbad ni pon dah nak bersara.. hehehe..
bagi ACM, tak salah kot join mende2 ni. kadang2 sebab contest ni la diorg wat entry yg agak bagus kan?

e d r i n a . 피나 said...

@nurmujahidah pendapat orang lain2 kan ? tu jadi macam tu .. :) ok, thanx for your comment ^^

@aNak ChE mE hehe. Fina memamng minat benda2 cam neyh ^^ haa~ betul3 ...

lyana ying.. said...

yana setuju dgn fina :))) takk salah pun .. nak join semua benda tu.. jngn lah sbbkn benda kecil ni kita sesama bloger bergaduhkan?? heeee

Edrina Zulkafli said...

@lyana ying.. yezza. betul betul betul ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...