.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Tuesday, December 13, 2011

Fieyna Girang = Girang :)

Assalamualaikum ...
Annyeong Haseyo ...



hyep ! finally, i've got the part time job .. dekat Hotel Sri Mawarni Inn , as a Housekeeping .. gaji sesuai dengan kehendak Fina, lebih sikit dari yang Fina dok agak sebelum ni .. hehehehe~ kerja penat, tapi fun ! serius cakap, Fina terima kerja ni seadanya, janji halal and Fina dapat duit .. ^^ plus, hotel nie kawan mak Fina punya, so senang laa kerja dengan orang yang kita kenal, dyorg pun baik .. :) and and and ....... Fina suka kerja nie sebab, kerja dekat hotel, macam Girang (watak Dafi dalam drama Hotel Mania) .. heeeee~ even Girang tak pernah jadi housekeeping, tak kisah ... dia kerja hotel, Fina pun ! ;) dia Marriott, Fina Mawarni Inn .. ^^ Girang budak praktikal, Fina budak part time .. lebih kurang laa, bukan pekerja tetap .. wakakaka :P 

~ Girang ~


10 Disember 2011, hari 1st Fina ^^ ada sorang adik tu, dia kerja sebelum Fina, dia baik, peramah .. umur dia nak masuk 17 .. dia adik kepada kawan Fina (baru tau lepas masuk kerja ^^) .. huhu~ dia yang ajar Fina macam mana nak buat segala kerja tu and apa yang patut Fina buat .. semua kerja senang kecuali letak cadar dengan selimut kat tilam uwh .. serius susah kalau buat sorang-2, dengan tilam berat, cadar and selimut tu punya la besar ... terbaikk lah adik tu boleh buat semua kerja tu sorang-2 dia before Fina masuk .. dok penat buat yang tu je lah, yang lain oke je ^^ hari 1st nie jgak Fina kena tolong angkat phone .. sebab akak yang dok jaga kaunter tu tengah makan .. ahhh~ segan ~!!  tapi tolong jgak .. hahaha .. kena practice lg neyh .. hOhO~





hummm~ even penat kerja nie, tapi Fina nak buat sungguh2 .. nak jadi macam mak ; bila dia kerja dengan orang, majikan dia mesti puas hati dengan kerja dia .. :) plus, Fina nak rasa macam mana susahnya cari duit sendiri .. :)



ehem ! Fina dapat rasa apa perasaan budak housekeeping bila dia terpaksa kemas bilik yang tetamu tinggal bersepah-2 .. ada tong sampah, tak guna, buang sesuka hati .. ish3 ... lepas nie, kalau Fina tido kat hotel, sebelum check out, nak pastikan dulu bilik tak semak sangat ... hidup nie , jangan berkira sangat ... ^^ 


oke, tu je kot apa yang Fieyna Girang nak kongsi dengan korang .. heeeee~ annyeong~!!

Girang ---> watak Dafi dalam drama Hotel Mania
Fieyna Girang ---> nama FB Fina :) "Girang" tu memang Fina letak sebab nama watak Dafi tu .. 
** ehem2 ... sesiapa yang nak mai Perlis tu, ada kenduri ke ape ke .... tak sempat nak booking homestay ke, homestay takde ke ... check in laa kat hotel nie eh .. dekat dengan tempat teksi, dekat dengan pasaraya, dekat dengan kedai makan, ada surau ... check it out > fb Hotel SMI .. promote kat kawan2 sama ^^ gambar bilik di SMI >>>


~standard room~

~ deluxe room ~

~superior deluxe ~

~ suite room ~
















tetiba rindu Hotel Mania ... ...
KRU !!! please make a DVD  or VCD !! nak beli and tengok ulang-2 .. huhuhu

0 Stars Talking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...