.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Wednesday, December 7, 2011

usaha .. usaha .. usaha ................

Assalamualaikum ...
Annyeong Haseyo ...


OnHo
xx Entry nie sangatttt laa panjang ! sebab ada banyak cerita digabungkan .. so, kalau malas nak baca semua, pilih mana2 satu hari yang korang nak baca ekkk ... ^^ :P xx


25 NOV 2011 & 26 NOV 2011






SHINee Girls merancang penuh semangat nak buat suprise for NeaMinho a.k.a Ermy. .. :) nak buat kat sekolah, 27 Nov sebab senang nak jumpa .. and kami plan nak tempah kek bergambar macam bezday SchaJjong dulu untuknya .. :) nampak pix kat atas tu ?? pix tu sepatutnya menjadi gambar di atas kek untuk suprise kali nie .. tapi malangnya, printer yang dok print gambar kat kedai kek tu rosak .. haishhh~ kami semua pun, "humm~ takpa laa .. kita buat nanti .. tuggu printer tu elok dulu .." so, mianhae Nea, kami tak boleh buat suprise for you on time .. ㅠㅠ lagi pun, Nea nak pi klinik 27hb tu (katanya laa).. ehem! Nea, mianhae jgak sebab tipu time tu ... hyung cakap ajak pi sekolah sebab nak teman hyung guna wifi , tapi sebenarnya nak buat suprise .. hehehe~ jeongmal mianhaeyo~ ;)

27 NOVEMBER 2011 - NeaMinho's 17th Birthday :)


no suprise because no cake .. hehehe~ so, just wish je hari nie ..

29 NOV 2011


JongMin
SHINee Girls masih lagi dok merancang nak buat suprise .. hOhO~ kali nie rancang nak buat 2hb Disember , masa pi hantar buku teks .. nak tau rancangan tu macam mana ??  baca> entry nie < , passwordnya, dnsjklnmat .. tapii ........ tak menjadi jugak sebab printer tu k.o lagi .. tapi kami tetap gigih menanti , nak buat jugak kek bergambar tu .. huhu~

2 DIS 2011


2Min
ada satu kedai kek lagi yang Fina tak pi tanya boleh ke tak nak buat kek bergambar tu, so, alang-alang nak jumpa SHINee Girls kat sekolah masa hantar buku teks, baik ajak diorg pi sekali kedai tu .. ingat si Nea nak balik lepas hantar buku, tapi dia tak cakap pun nak balik .. kami dok cakap nak keluar, dia tak membantah pun .. so, mesti dia ikut .. Fina dok rasa, balik nanti lah pi kedai kek tu, keuar dengan diorg pi makan bank in duit je .. lepas dah makan and bank in duit, kami berjalan2 kat situ ... * plus, cari kerja .. heeee~ ^^

tengah berjalan2, Fina ternampak kedai kek yang nak pi tu .. nak pi tapi dia dok ada .. tapi kan, Nea macam bagi peluang je kat kami nak pi kedai tu, dia singgah kat kedai buku , tgk e-pop kot .. ateen pun menyedari tugas dia untuk jaga Nea .. ;) oh!! peluang keemasan neyh ! kekeke

Ateen ikut Nea .. Fina, Scha n Kiela pi kedai kek tu .. hummm~ tak boleh jugak buat kek bergambar tu . iskkk ㅠㅠ tapi ..... kami ada nampak kek 3D angry bird, so terfikir, orang selalu kaitkan Minho dengan katak, so kami decide nak buat kek bentuk katak , masa dah suntuk, masa persekolahan pun dah nak habis .... diorg pun pakat nak kerja dah ... so, kena decide buat cepat-2 ... huhu~ kami but request kek bentuk katak dekat akak yang kerja kat situ .. dia pi tanya boss dia, .....

 masa kami dok tunggu akak tu, Ateen hantar msg kat Scha, dia nak masuk dengan Nea .. kami pun kalut laa .. haishh~ hahaha .. masa diorg nak sampai, akak tu pun cakap , boleh~! oh, yeahh !! suka3 .. tengah Fina dok bincang dengan akak tu , tanya bila boleh siap, bla bla bla~ Nea mai dok sebelah Fina .. akak tu tanya nak ambik bila, 7hb ka ? Fina cakap 5hb ..... dengan Nea dok sebelah, susah nak cakap .. Fina cakap terus kat akak tu, "nanti mai lain .. :) " hahaha~

dah keluar dari kedai kek tu, soalan berderet2 keluar dari mulut Nea .. "hampa mintak kerja ka ?? dapat ?? dia suruh masuk 5hb ?? gaji berapa ??" lebih kurang macam tu laa  .. erk ???? Fina pun terus yea-kan saja .. Fina cakap, "tak sure lagi, nanti nak mai lain, balik tanya ayah dulu .." haishhh~ tipu lagi .. mianhae Nea .. :)  aigoo~ nyaris kantoi !!  Fina senyum je kat Ateen n Scha .. hahahaha xD hummmm~ ke Nea taw kami nak order kek, saje je tanya pasal kerja ??? huhuhuhu~

3 DIS 2011


MinKey
Fina pi kedai kek tu lain ... akak yang dok jaga tu memang kenal Fina .. dia kata, "oh, nie adik yang nak buat kek katak tu kan ??" hahahaha. LOL xD Fina nak order kek macam ni >>



tapi besar sangat laa .. diorg tak boleh buat bagi kecik .. so, Fina amek kepala ja ... masa akak tu nak tulis resit, dia tanya kawan dia, "nak buh nama apa nie ? kawan dia kata , "kepala katak" .. hahahaha ... semua yang ada kat situ tergelak .. aigoo~

apa-2 pun, bersyukur sebab kek dah berjaya ditempah .. satu lagi problem ..... masa ... kek tu boleh siap pukul 5ptg, 5 DIS 2011 .. haishh~ exam habis pukul 4.30 .. kami kena balik pukul 5.30 sebab birthday girl nak balik pukul 5.30 .. huhuhu~ Fina kena rush laa ... habis2 exam, kena terus keluar pi kedai kek , ambik kek tu .. hummm~ harap2, rancangan kali ke-3 nie menjadi .. aminnnnnn~

jadi ke tak rancangan nie ??? kalau  nak tau, baca entry lepas nie ^^  :)






jangan mudah berputus asa ;) hehehehe



0 Stars Talking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...