.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Wednesday, December 7, 2011

Derma High School , annyeong higyeseyo~

Assalamualaikum ...
Annyeong Haseyo ...


wahh~ tajukk~ Derma High School tuhh! bukan mainnn .. hehehe .. PEACE ~! xD



Sekolah Menengah Kebangsaan Derma (SMKD) - satu2nya sekolah yang Fina teringin sangat nak pi .. salah sebuah sekolah terbaik di Perlis .. serius, Fina teringin sangat nak masuk sekolah nie .. masa Standard 6, cikgu ada suruh isi borang permohonan ke sekolah menengah kan ? ntah .. Fina tak ingat sangat .. kekekeke .. Fina just isi borang untuk masuk SMKD and sekolah induk je .. memang desperate giler nak masuk Derma kan ? biar lahh :P Alhamdulillah, Fina dapat 5A dalam UPSR .. and Fina lulus ujian sebelum masuk SMKD and .... dapat jadi student SMKD.. 5 tahun di situ , ada masa seronok, ada masa tak .. tapi, masa seronok lebih laa ;)

2007 - 1 Tekun --> nama "FINA" tu start wujud ^^ kenal Iman (sebab minat Dafi) and Kiela :)
2008 - 2 Waja --> start meeting my great chingu, Scha .. kami sama2 minat bolasepak .. ^^






2009 - 3 Waja --> PMR .. Fina dapat 5A je .. huhu .. tapi bersyukur jugak :)


2010 - 4 Rasional --> mula-mula nak masuk Form 4, Fina ambik ICT .. tetiba cikgu tukar , subjek Seni dengan Sains (kalau tak salah) dalam tu jadi Fizik n Kimia .. terus cancel ICT sebab Fina tak berani bawak 2 subjek Sains tulen tu .. Fina pilih Akaun ..sebab Fina rasa boleh bawak ^^ ehem! start kenal Ermy n Ateen .. xD tapi tak rapat sangat tahun nie .. huhu~

2011 - 5 Rasional -->
 hah ! nie tahun paling meriah Fina rasa, FORM 5 .. sebab Fina jumpa geng K-pop yang Daebak~!! and wujudnya SHINee Girls yang terdiri dari DiNew (me) , SchaJjong (Scha), KeyLa (Kiela), NeaMinho (Ermy) n ATaemin (Ateen) yang always buat hari-hari Fina meriah .. the other my K-pop chingu, Hani, Tiqah n Nadia .. geng K-pop yang terbaikkk~ hehehe ... serius, Form 5 best ^^ ... hopefully, persahabatan nie kekal sampai bila2 .. <3 


~SHINee Girls~
~tqah and nadia .. *mianhae ermy n ateen .. hehehe~
~ hani ~

*5 tahun jadi budak PBSM
*5 tahun jadi budak KoOp
*-sukan permainan tukar2 :P petanque --> boling padang --> boling


-------------------------------------------------------------------------


2tahun kami satu kelas yang sama, tak tukar .. 2tahun, muka tu jugak satu kelas (macam kelas Harmoni) .. kelas RASIONAL .. kami budak AKAUN SMKD~! kekekeke ^^


my msg >> kawan-kawan, serius kami cakap, kami hepy sangat bila kita semua  18 orang dok satu tempat, bincang tentang sesuatu .. and kami hepy bila kita bergelak disebabkan oleh hal yang sama .. kami hepy bila kita boleh mengusik satu sama lain .. serius, kami hepy sangat masa tu .. ^^ kami tak suka bila kita ada salah faham ... kita rasa tak puas hati dekat classmates lain, tapi takleh cakap depan2 .. hummmm~ even kita kekadang tak puas hati dekat antara satu lain , TERmengata, terkasar bahasa ...... kami sayang hampa semua ~!! 



Ermy n Ateen ! tak sangka kita boleh serapat sekarang .. share satu minat yang sama , K-pop .. saranghae, chingu~! <3 Tiqah n Nadia .... i'll miss hampa punya kebisingan bila cakap pasal K-pop ... hehehe .. Bihah .. lima tahun kita satu kelas kan ??? :) Far, teruskan minat fotografi .. ada DSLR , snap pix kami nohh . hehehe .. Aqlah, Aeny, Pqah n Eja ... jangan dok buli Dek Kin sangat kalau hampa still berjumpa .. kesian dia .. :) Kin ...jaga diri tu, jangan bagi orang buli k .. plus, jangan selalu tampar orang, pedih ohhh! hehehe .. Fielia..kezen kann ?? kita jumpa nanti maw ada kenduri .. LOL :P Ct,  seronok sembang sama2 .. ^^ Shakir, thanx sebab selalu buat kami hepy .. Aiman, jangan cerewet sangat :P  Firdaus, jangan dok men'lazer sangat .. tak puas hati, terus cakap depan2 k .. Farid, nutinx to say .. take care kawan-kawan ! :) kami mintak maaf if ada perbuatan kami yang menyinggung perasaan hampa .. hope, kita dapat jumpa lagi nanti ...... ;)




Bye Bye Derma~! Thanx for all the memories ....... thanx teachers ... thanx friends .... <3






~i miss our moments .. :'( ~

SHINee Girls , neomu neomu neomu neomu neomu bogoshipeoyo !! ㅠㅠ 

0 Stars Talking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...