.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Monday, December 26, 2016

Day #1: Saya buat blog sebab......

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...

Kenapa buat blog? Awal-awal dulu sebab ikut orang. Siapa? Geng VID Dafi Fan Club. Masa tu aktif dekat chatbox DFC and tengok mostly semua Dafinites ada blog. Around 2009 camtu. So, dia pun nak lah buat blog jugak. Hahaha. So, first reason dulu buat blog sebab nak spazzing pasal Dafi. Hahahahahah. 

Tapi lepas tu, slowly tukar jadi 100% personal blog, super personal, macam online diary. Tempat nak luah perasaan; marah, sedih, seronok, excited etc. Bahasa yang digunakan pun dulu... YaAllah... Kalau ada sesiapa baca entry 5-6 tahun lepas kat blog ni... maafkan bahasa saya. hehehehe.

Sebab busy dengan study, ditambah dengan internet access yang limited, beberapa kali blog ni terbiar, tapi I still came back. (sebab ni panggil diri sendiri Blogger Chipsmore..kejap ada kejap tak ada. hehehe). Masih lagi nak blogging. Sebab suka nak share something I love, something that make me happy with other people

Besides, lagi sayang nak tinggal blog sebab Nuffnang still berjalan even I didn't update the blog. So, rasa macam rugi kalau biarkan macam tu je. Selain boleh share banyak benda dengan orang lain, dengan blog jugak, boleh jana side income. So, tu current reason blog ni masih bertahan kat sini. I love writing anyway. So, nak guna blog ni untuk improve penulisan.

Makin meningkat umur, makin bertukar sebab blogging. Hahahah. As for now, semua yang dinyatakan adalah antara sebab-sebab blog ni ditubuhkan. Ecehh. Hehehe. That's all for Day #1. Jumpa esok! Nak pi streaming SBS Gayo Daejun ni. Bye!

0 Stars Talking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...