.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Wednesday, December 21, 2016

Top 3 Fesyen Terkini Popular di Malaysia

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo... 
cr google
Hello people! Good morning. Have a nice day ahead😄 Hmm. I’m not that fashionista but it doesn’t mean I can’t write about the current trend here on my blog right? Hehehe. Saja intro in English. Gedik dia kadang-kadang sampai jugak. Hahahah. Okay. Let’s get back to the topic, shall we? :) oh this entry specially for female only. hehehe. male boleh tengok jugak, kot boleh suggest to your loves one ;)
Saban tahun kita akan dapat lihat perubahan trend fesyen terkini dalam pasaran seperti yang dicetuskan di atas pentas-pentas peragaan fesyen antarabangsa dan tempatan. Untuk tahun ini kita boleh lihat banyak gaya fesyen terkini paling hangat ditampilkan dan menjadi pilihan ramai pencinta fesyen di seluruh dunia.
Kalau korang nak tampil menarik mengikut trend fesyen yang tengah hot spicy macam yang diketengahkan oleh banyak jenama fesyen besar… You go girls! Jom tengok Top 3 trend fesyen terkini popular yang tengah mendapat tempat dalam kalangan fashionista di Malaysia. 
1.   
      1. Dress

      Dianggap sebagai antara produk fesyen yang paling popular di Malaysia buat masa ini. Baju gaun menjadi pilihan terutamanya dalam kalangan wanita muda dan remaja. Banyak koleksi dress yang kita boleh dapat melalui website online shopping sekarang. Selain baju dress online, baju dress Muslimah online juga menerima permintaan yang cukup menggalakkan dalam pasaran.

       2. Skirt

Antara women bottom online yang terus mengungguli carta dalam pasaran fesyen di Malaysia. Ianya telah dianggap sebagai antara wardrobe essential terutamanya dalam kalangan wanita urban. Skirt kini bukan sahaja boleh dipakai secara kasual mahupun glamor untuk ke majlis-majlis istimewa, kini ia menjadi antara fashion must-have untuk dipakai oleh wanita berkerjaya ke pejabat.
  
       3.  Fesyen Muslimah
Sejak beberapa tahun kebelakangan ini kita boleh lihat trend fesyen Muslimah terkini semakin meresap dalam industry fesyen Malaysia. Banyak butik pakaian dan butik fesyen Muslimah online yang mula menawarkan rangkaian koleksi pakaian Muslimah online dengan pilihan yang cukup meluas. Antara koleksi pakaian Muslimah terkini online yang menjadi pilihan hijabista adalah seperti baju kurung moden, baju kurung peplum, baju jubah dress dan tudung terkini.

Suka dress, tapi pakai masa-masa tertentu je. Exclusive. Heheh. Suka skirt jugak! Tapi rasa weird bila pakai. Orang lain pakai cantik je, sekali iols yang pakai…erm….haha. Muslimah ofcourse I love it! Yang tengah baca ni seorang fashionista/hijabista? Or seorang yang tengah kearah nak follow fesyen terkini?  Perhaps you may check this out and get your desire outfit >> Fesyen Terkini :)

inspiration❤ cr; lofa's ig
Selamat berfesyen! Bye^^
 

1 Stars Talking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...