.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Friday, December 30, 2016

Day #5: Favorite Subject

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...
Kena pulak topik hari ni, macam tau-tau je hari ni hari first final exam. heheh. Subjek Kegemaran? Hmm. Secara umumnya, anything yang berkaitan dengan numbers. Fina suka membaca, tapi susah nak menghafal, so jadinya, tak suka subjek yang baca-baca. I'm more into numbers and calculation. But, that doesn't mean I'm good in Additional Mathematics. Hahaha. πŸ˜›

Subjek calculation like Mathematics and Account, also Business Math and Finance.. Boleh laa. Suka buat latihan. Masa buat tu tak sedar masa berlalu. eceh.. heheh. Tapi jangan bagi Add Math dekat budak ni. Masa SPM dulu, cukup-cukup makan je lepas subjek tu. LOL.

Subjek calculation ni, just faham macam mana nak buat, and ingat formula. insya-Allah boleh score. Soalan exam pun bentuk yang sama, so, kita boleh tau mana nak fokus lebih. Sebab tu Fina suka. Kuranglah sikit beban kan. Yang paling penting, jangan careless. Pengalaman diri sendiri, banyak careless dulu, benda simple pun salah. Rasa nak cepuk diri sendiri sebab hilang markah yang tak sepatutnya hilang. Hahah. 

Sekarang dah masuk degree, kurang dah subjek calculation. Tapi still, I love my program, BM236 and currently, my favorite subjects are all the event-related-coursesπŸ˜„




notajarijemari: sedang menghintung jam nak balik perlis! hoyeahhh! doakan Fina selamat sampat yeaπŸ˜‡
 

1 Stars Talking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...