.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Saturday, December 31, 2016

Day #7 , Day #17: Kenangan Pahit

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...
Ada kenangan pahit yang telah dilupakan sebab dah move on. boleh macam tu? πŸ˜› Hmm. Kenangan pahit masa kecik dulu, jatuh basikal, parutnya kekal sampai sekarang.

Kenangan tu masa umur darjah 2 ke 3 ntah...Hmm.. Tak berapa ingat, tapi, sekolah rendah. Kes dia, kacau orang dating. Hahaha. takboleh ingat time tu. Dah laa pakai dress kuning, naik basikal, nampak orang dating, gedik plan dengan kawan-kawan pi kacau, pastu masa larikan diri, pi brek atas batu plak, tertungging laa cerita dia. berdarah kepala, habis dress tu dengan darah. Sejak-sejak tu bertahun-tahun takpakai dress. Start dari Sem 6 diploma baru pakai balik dress. Ingat lagi masa balik rumah, mak terkejut gila, nak bawak pi hospital, taknak sebab takut kena jahit. lol. last-last menangis sampai tertidur, nasib laa tak jadi apa-apa. Pengajaran; jangan kacau orang!

Satu lagi kenangan pahit masa bergelar student diploma. The most pahit ever. Kena repeat course Sem 5. Bayangkan dah Sem 6, sikit lagi nak habis, kena repeat paper pulak. Sedih dia Allah yang tahu. Sedihnya masa tu, dengan pegi kelas sorang-sorang, masuk kelas junior, takkenal siapa-siapa, ditambah dengan risau takboleh grad on time😭 Struggle gila semester akhir tu. pointer cukup-cukup2 makan je. Tapi alhamdulillah, grad on time dengan pointer 3.++. Pengajaran; jangan give up! terus berusaha sampai ke saat-saat terakhir!


**Updated 21/1/2017..Task untuk hari ke-17, 31 Days Challenge by JDT Blogger pun Kenangan Pahit. Macam baru sangat Fina up entry ni untuk 7 days challenge hari tu, So, guna yang sama je lah ek. Heheh :) Takda pengalaman pahit lain? hmm. yang dua ni paling segar di ingatan. so..... peace yo. annyeong!


CABARAN 7 HARI BLOGGING

3 Stars Talking:

iffah hussin said...

http://www.bondezaidalifah.com/2016/12/segmen-bloglist-januari.html

Bonde singgah sini...follow sini :)

Herrnee Nazir said...

repeat paper pun dapat 3 pointer..tahniah x give up..hehe

Edrina Zulkafli said...

@Herrnee Nazir alhamdulillah sebab yang repeat tu tukar result ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...