.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Wednesday, June 15, 2011

100611 , Johor~ [Utara ke Selatan]


~ pagi 100611~
Assalamualaikum~ ^^ wooots ! nak story sikit .. pasal journey Fina p Johor hari Jumaat ( 10 Jun 2011) hari tu .. First time Fina pi Johor .. ada kenduri kahwin sepupu (sepupu ke dua pupu ntah ==" huhu~ ) .. kenduri belah laki plak .. :)

t0 JOHOR ~

[ 10.0.2011 ]

9.00 pagi - naek bas kat bintong, pi kuala perlis, ambik orang. weyh2 !! air laut tengah pasang .. waaa~ sayangnya, Fina dok atas bas waktu tu T^T . susah nak tengok air laut pantai Kuala Perlis pasang, tu teruja tu .. and, Fina memang suka pantai + laut, dari kecik sampai sekarang. *angan2 nak buat wedding photoshoot  kat pantai nanti. heheheh :P

~ credit : google ~


10.20 pagi - bertolak to Johor~ weeee~ ^^

12 ~ 12.43 t/ hari - R&R Gurun *makan + toilet~

1.20 petang - Plaza Tol Sg. Dua .. *sesak !! =.=

2.30 - R&R Bukit Gantang *solat~

5.35 ~ 6 ptg -R&R Rawang *makan + toilet~

6.30 ptg - tak sure lah kat mana .. tapi dalam KL .. uhhh~! sesak ! kereta penuh .. baru Fina rasa ada dalam situasi yang betul2 sesak .. *tak tau kot time lain penah sesak, tapi Fina tak rasa sebab tidur :P ..  and 1st time Fina tengok live jalan yang sesak macam tu. selama nie, sampai situ, asyik tidur je, kali nie, tak tidur pon~! boleh tengok suasana kat situ~ ^^ 

7.28 mlm - Negeri Sembilan :)
7.45 ~ 8.45 mlm - R&R Seremban *Perhentian Terakhir .. diorg cakap lambat lagi nak sampai .. and bas memang tak berhenti dah . so, beli laa apa yang patut untuk makan~ Fina tak lapar .. so, beli cheezy wedges KFC je buat bekal . heheh ..

11.20 - Sampai ! Alhamdulillah~ ^^ tidur kat Homestay @ Parit Jawa .. * tak cukup bilik kalau semua nak tidur dalam bilik . pakat ambik bilik habis~ Fina, mak n adik ambik keputusan tidur je kat luar, kat ruang tamu yang ada tv uh .. dah tumpang orang kann, malas nak berebut2.. :)



1.30 pagi - tidur~ * ingat tak mau tidoq , nak lepak kat youtube je .. tapi batery lappy plak habis .. tak boleh charge sebab plug terhad and plug2 tersebut digunakan untuk charge hphone .. so, terpaksa laa tidur .. huhu~

 [ 11.06.2011 ]
5.00 pagi - bangun + buat apa2 yang patut ^^
10.15 pg - makan pagi~

1 ptg - kenduri *best ! ^^ Fina suka meja makan beradab dia .. smart ! hehehe . makanan dia oke laa :) .. pengantin tak payah cakap laa ... cantik + smart~ <3 sweet jee ^^

3.40 - naek bas nak balik Perlis
5.20 ptg ~ 7 mlm - singgah kat Tangkak *ada banyak kain je kat situ, so tak beli apa2, just turun makan je~

*time n tempat untuk kat bawah nie, maybe ada yang tak betul, sebab Fina asyik terlelap je .. mawnye tak terlelap, tengok luar tingkap, kelam jee .. + tak de sapa nak sembang ngan Fina , boring~ huhu~*

7. 45 ~ 9.00 mlm - R&R Ayer Keroh *R&R terakhir yang Fina turun dari bas masa berjalanan nak balik Perlis nie . huhu~ R&R lepas2 nie, Fina jaga dari tidur, tapi tak turun dari bas . malas! hahaha :P

11.30 ~ 11.50 mlm - R&R Behrang 

[ 12.06.2011 ]

1.30 pagi ~ 2 pg - R&R Bukit Gantang

zZzZzZzZZZZZzzz~ (tak jaga dah lepas tuh .. wakakaka :P jaga pon waktu bas berjalan .. and jaga sebab sakit belakang + lenguh kaki + lenguh bahu + macam2 lagi~~~ hahaha  .. sedar2 ada dalam kawasan Perlis dah .. LOL :D )

5.40 pagi - @PERLIS ... Alhamdulillah~ (^^,)


tu je story Fina .. pix Fina kat sana memang satu pon tak dak dalam fon Fina. Fina tak rapat sangat dengan diorg + diorg cantik2, pandai bergaya, jauh beza dengan Fina .. lagipun, Fina tak der geng nak gila glam time tu~ T^T humm~ pix Fina ada kat diorg .. masa photographer mintak nk snap pix ramai2 tuu .. pix tu ada kat photographer, so, cm na nak amek kan ?? huhu~ eyh !! btw, nak taw tak ? dari otw pi, sampai laa sampai ke Perlis balik, Fina kerja makan je .. pastu tidur n tak buat apa2 .. ouchh ! berat badan naek kahh ??? O.o

*sorry if ada nama tempat yang salah~ Fina kan jarang pegi luar Perlis .. so, faham2 laa .. huhu~
*apa lah hang Edrina !! gigih je story pasal nie .. hahaha . :P cakap apa korang nak cakap, Fina tak kisah .. Fina jarang keluar Perlis, boleh kira denga jari .. so, bila boleh keluar memang macam nie~ kekeke 

 Teringin nak jalan-jalan ke serata tempat~ hummmmm~ angan2........ huhu

 

0 Stars Talking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...