.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Sunday, June 19, 2011

NEW CAMERA !! (^^,)


Assalamualaikum .. Annyeong Haseyo ! ^^



weeee~ syok2 ! 180611, Fina dapat camera baru .. Thanx, Mom ! ;) mak Fina yang beli camera nie untuk Fina . sebab, camera yang dulu tu Fina dah jarang guna. erk? dah jarang guna ke tak guna langsung ?? =.=

camera yang dulu guna film. bukan digital camera . huhu~ camera baru nie, digital camera, Nikon Coolpix S2500 .

oke, meyh sini baca sedikit info pasal camera nie ...




Type of Camera Compact digital camera
Effective Pixels 12.0 million pixels
Image Size (Pixels) 4,000x3,000 (12M High), 4,000x3,000 (12M), 3,264x2,448 (8M), 2,592x1,944 (5M), 2,048x1,536 (3M), 1,024x768 (PC), 640x480 (VGA), 3968x2232 (16:9)
Lens 4x Zoom; f=4.9-19.6mm / F3.2-5.9
Vibration Reduction Electronic VR
Digital Zoom Up to 4x
Focus Range Normal mode: 50cm, Macro: 8cm
LCD Monitor 2.7"; 230,000-dot, TFT LCD
Storage Media SD memory cards (SDHC and SDXC compliant;) and internal memory (approx. 16MB)
File Format Compressed [JPEG (EXIF )], mono/wav file, AVI movie
Shooting Modes Auto mode, Scene modes, Smart portrait mode, Movie mode, Subject tracking, Scene Auto Selector
Scene Modes Portrait, Landscape, Sports, Night portrait, Party/indoor, Beach, Snow, Sunset, Dusk/dawn, Night landscape, Close-up, Food, Museum, Fireworks show, Black and White Copy, Backlighting, Panorama assist
Capture Modes Single, Continuous (approx. 0.9 fps up to 3 shots), BSS (Best Shot Selector), Multi-shot 16 (16 frames with a single burst)
Video Recording VGA (640x480), QVGA (320x240)
Exposure Metering System 256-segment matrix metering, Center-weighted metering, Spot metering
Sensitivity Auto (auto gain ISO 80-1600), Fixed range auto (ISO 80 to 400, 80-800), Manual selection: ISO 80, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200
White Balance Auto, Preset manual, Daylight, Incandescent, Fluorescent, Cloudy, Flash
Self-Timer 2 and 10 sec. duration
Flash Sync Modes Auto, Auto with red-eye reduction, Off, Fill flash, Slow sync
Pictmotion No
Supported Languages Total of 25 languages: Arabic, Chinese (Simplified and Traditional), Czech, Danish, Dutch, English, Finnish, French, Greek, German, Hungarian, Indonesian, Italian, Korean, Polish, Portuguese, Norwegian, Romanian, Russian, Spanish, Swedish, Thai, Turkish, Ukrainian
Power Requirements Rechargeable Li-ion Battery EN-EL19, AC Adapter EH-62G (optional)
Battery Life (on a fully charged battery) Approx. 220 shots with EN-EL19 battery (based on CIPA standard); Movies: Approx. 1 h 40 min (VGA 640x480)
Dimensions Approx. 93.1 x 57.1 x 20.0 mm excluding projections
Supplied Accessories (may differ by country or area) Camera Strap AN-CP19, Rechargeable Li-ion Battery EN-EL19, Charging AC Adapter EH-69P, USB Cable UC-E6, Audio Video Cable EG-CP14, View NX 2 CD
Weight (without batteries and memory card) Approx. 117g (Weight with battery and memory card)

 *sumber

hummm~ sebenarnya kann~ Fina confuse laa .. nak beli  Nikon ke Canon ke Sony .. sebab bila Fina tanya orang, digital camera apa yang best .. diorg cakap, Canon .. tak pon, Sony .. huhu~ tapi Fina minat Nikon. so, beli yang Nikon larh .. hehehe :D

mak cakap kat Fina, "dah ada camera baru, camera lama bagi kat orang eyh ?? " erk ?? jangan ! bukan kedekut ke apa ke .. walaupon camera tu guna film jerk .. Fina sayang jgak camera tu .. camera jenis tu yang bawak Fina masuk dalam dunia nie, yang buat Fina makin cinta dunia snap2 pix nie. huhu~ camera tu dah banyak berjasa kat Fina. biarlah camera tu terus dengan Fina. n camera tu pun mak yang beli untuk Fina. tak mau bagi kat orang. huksss~


sekarang ada dua camera .. camera yang guna film n digital camera.. akhirnya, merasa jugak ada digital camera sendiri. :) hopefully, lepas nie, boleh ada DSLR sendiri plak..yang dibeli dengan duit sendiri.. and  hopefully, angan-angan nak jadi Photographer akan jadi realiti suatu hari nanti .. aminnnnnn~ ^^

I PHOTOGRAPHY

orang cakap .. kalau seseorang tu memang pandai snap pic, tak kira lah dia guna camera apa pon, pic dia tetap akan nampak elok. *harap2, Fina macam tu .. amin~ :)
 

3 Stars Talking:

syazwiena khan said...

well nti bole la lepak skali fina :)
i olympus.. ehee :)
tapi sedih gak gmbq dari olympus tak cantek . nak je nikon !

Nur Edrina said...

@syazwiena khan boleh je ^^
hummm~ nanti beli lah nikon~ :)

Anis Adila Aris said...

kite skang tgh merancng nak beli kamera...\brape ringgt ye?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...