.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Tuesday, June 7, 2011

New Header ^^

Assalamualaikum .. hye bloggers ! :) hummm~ akhirnya blog nie ada header baru jgak .. weweee~ *buat syok boleh . merong, merong~ :P Fina nak buat sendiri header, tapi tak reti . wuwuuu~ :( nanti betul2 free, tak dak kerja, nak belajar jugak buat header sendiri.

~ SEPTEMBER 2010 - MEI 2011 ~
haaa~ sesapa yang pernah blogwalking kat blog iamFyna nie dulu, mesti nampak header tu tertampal kat bahagian atas blog Fina kan ? . heee~ header tu Fina buat sendiri oke ! sebab tuu laa tak cantik . isk3 .. Fina buat header tu guna Picnik dengan Photoscape. warna hitam sebab dulu blog nie kelam je . hehehe .

oke ! nak tengok header baru iamFyna ?? larhhh ! kan Fina dah tampal kat atas tuu . nampak tak ? besar punya ! berlain sangat denngan header lama Fina. T^T hummm~ dah2 Edrina, jangan dok emo sangat ! hahaha ! mianhae~ kekeke . meyh sini baca serba sikit detail pasal header baru neyh . :)


- Design By :: Asimira a.k.a Asim [ owner blog Mini_Express ] * kembar Fina neyh, besday sama ! kekeke .. tapi tahun lain kann ?? :)
- IamFyna ?? nama blog nie lah ^^
- why " Dare To Dream " ?? humm~ macam mana nak terangkan eyh ?? humm~ Dream tu mimpi or impian. bagi Fina, bila kita dapat sesuatu mimpi yang buat kita hepy, mesti usaha nak jadikannya reaiti . and bila kita ada impian, berani wujudkan impian, kita akan berusaha ke arah tu. :)
- Fina pilih pix pegang DSLR tu sebab, salah satu impian Fina, Fina nak jadi Photographer suatu hari nanti :) * DSLR tu bukan Fina punya taw ! yang kawan tu . cara Fina pegang tu salah ?? maaf ! Fina memang tak da ilmu sal DSLR, Fina selalu tengok orang je. and utk pengetahuan korang, tu 1st time Fina dapat pegang DSLR erat macam tu. so, Photographer yang pro2 jangan kata apa kat budak nie ye .. heee~
- pix Dafi tu ?? haa .. Fina tak suruh pon Asim letak pix Dafi kat header tu. tapi dia letak jugak. wahh~ memang kawan yang memahami lah .. ^^ thanx !
- header nie free + simple , but menarik ! memang puas hati laa ^^ * hope 1 day nanti, Fina dapat buat header macam nie jugak ^^


haaaa~ tu je lah . heeee ^^ btw, Fina rasa header nie sesuai sangat dengan blog nie. maybe sebab transparent kowt. ;D tak macam header dulu , header dulu kan hitam, so, tak masuk sangat. humm~ apa2 pun, sekali lagi.. thanx to Asim. ;)


okey ! tutup isu pasal header . cakap pasal obesity blog plak . Fina selalu risau blog Fina berat, susah orang nak loading, lambat. huks. so, tadi Fina timbang laa berat blog Fina.

see ?? humm~ orang cakap kalau lebih dari 100 kb, memang berat lah ! aigoo~ blog Fina berat lah neyh ?? isk3 .. T^T lepas timbang tu, Fina delete laa yang mana yang tak berapa nak penting, macam kalau tak de dalam blog pun tak pe. tapi ........


still jgak lebih 100 kb .. Fina tak tau dah nak delete apa lagi . hummm~ korang tolong laa komen entry nie, cakap apa yang patut Fina delete untuk kurangkan berat blog. and Fina nak tanya, waktu korang masuk sini, lambat tak loadingnya ???

tolong komen eyh . Fina perlukan respon dari korang. tq.

27 Stars Talking:

Mr Syafiq said...

rasanya tak berat lah blog ni. sebab laju je loading :)

tiefazatie said...

ok je ni..nice la..simple..=)

vxen arisha said...

erm... rasenye... gambar kat sidebar tu yang berat kut... yg kontest2 tuh... ^^

shida'R said...

ok jer xla berat pon ^_^

FASIHAH ♥ said...

Buangg lah gagdet mcm labell dkt bawa nie , lepass tuu , biodata buad simple dah lahh ( ; Iklah tu letak nuffnang cukup lahh ..


Hikkhik , nie idea sy ..

fyna_faralice said...

blog fyna pun berat laa :) semua blog berat. yang ringan tu tak ada isi blog yang menarik :)

Pupel Liyana said...

fina.. lawa la header. lepas tu blog fina tak lambatlah.. cuma mungkin pic2 contest boleh guna yang boleh roll2 tu.. ringgan sikit. ala blog pupel lagi berat tau nak dekat 300kb.huhuhu.tak tahu juga nak buang apa.

siti zaleha said...

hye,cantik header fyna tu. tp lambat laa nak loading. bg pendapat siti laa kan :

1. segala contest or GA yg fyna join tu, cuba jadikan 1 tmpt. means bnd tu diletak dalam 1 boz or scrollbox. cari tutorial yang ada. soo, tak nampak serabut.
2. err, myb fyna perlu kurangkan letak video or picture dkt entry. krn bnd tu juga buatkan blog kita jadi berat.

eer, tu jee kot. sorry kalau pendapat tak seberapa bernas. tu yg siti bgtahu jee. maaf .

Nur Edrina said...

@Mr Syafiq oh, yea ? thanx .. :)

Nur Edrina said...

@tiefazatie thanx sis :)

Nur Edrina said...

@vxen arisha ouh , yea ? humm~ nanti fina try bg jadi satu tempat :)

Nur Edrina said...

@shida'R thanx :)

Nur Edrina said...

@FASIHAH ♥ oke . nanti Fina ubah . ^^ humm~ iklan tu mmg ada nuff je :)

Nur Edrina said...

@fyna_faralice yang betul2 simple kann ? :)

Nur Edrina said...

@Pupel Liyana thanx, kawan Fina yang buat header tu. ye ke ?? oke ^^ ouh, oke, nanti Fina buat cam tuh pix2 tu :) oh , ye ke ?? tu laa kan .. tak tau nak buang apa .. =.=

Nur Edrina said...

@siti zaleha thanx, kawan Fina yang buat. erk ??? lambat ke ?? :( oke, nanti Fina try buat. eh ?? pix or video pun melambatkan blog ?? humm~ thanx :)

saya said...

rasanya sebab sidebar tu. Blog saya 26 saat. Ok tak?

munga roses said...

hurmm tak berat rasa nya .. loading pun okey jer lancar :) ! neway nice blog :)

Nur Edrina said...

THANX KEPADA SEMUA YANG KOMEN . FINA HARGAI SANGAT ^^ . PENDAPAT YANG KORANG BAGI, FINA AKAN PERTIMBANGKAN. THANK YOU SO MUCH TAW ! ;)


* kalau Fina bukak blog nie sendiri, tak de lah lambat sangat nak loading . kecuali line broadband slow .. so, kalau korang bukak sesuatu web tu, lambat loading . maybe faktornya, line internet korang tengah tak ok masa tu . oke ?? ;) again, to sapa-sapa yang komen entry nie, Terima Kasih ! nanti fina komen entry2 kat blog korang plak ye .. :)

Nur Edrina said...

@saya
humm~ ramai org cakap masalah sidebar tu. huhu~ nanti Fina edit lain. humm~ bagi Fina oke laa 26 saat .. tak sampai seminit .. ^^

Nur Edrina said...

@munga roses oh, ye ke ?? :) thanx komen ^^

syasalleh said...

comel, lawa sangat header tuhh.. hehe. likelike XD

Nur Edrina said...

@syasalleh hehehe . thanx ..

LoVe iS ReVeNgE said...

berat ke dear ? ermm nope rase nye . klik je terus loading dgn lajunye . hehe :)

Nur Edrina said...

@LoVe iS ReVeNgE yea ? okey . thanx sis sebab bagi respon ^^

Pinky Pixie said...

cantik header,, wiwit..
xberat pun dear.. ok jer.. hehe

Nur Edrina said...

@Pinky Pixie ye ke tak berat ?? tq bg feedback ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...