.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Friday, June 17, 2011

Result Midyear Exam

Assalamualaikum~ :)


oke~ entry kali nie dimulakan dengan pix my chicken Onew .. heeee~

wooots !  Result exam dah dapat ! hummm~ banyak subjek yang markah nya turun~ iskkk3 .. T^T tapi .. ada jugak subjek yang naik, yang buat Fina tersenyum and semakin gigih nak berusaha ^^ .. nak tau apa subjeknya ?? baca terus yeeee~ :)


iklan sebentar bersama YongHwa .. ouchhh! ♥ ♥ ♥

oke, nie subjek2nya ...

BM - kekal A- , tapi ada peningkatan ! Alhamdulillah~ bersyukur sangat ! karangan oke :)) banyak hilang markah kat paper 2 .. :(( usaha akan dinaik taraf .. ;) A+ , wait for me !! 

BI - dari B+ ke A-  .. Alhamdulillah, boleh jgak merasa A .. untuk permulaan, A- .. lepas nie tak tau laa .. hukss .. harap2, boleh dapat A+ lepas nie .. teringin sangat .. hummm~ banyak silap kat karangan~ :( teacher ada tulis something kat paper jawapan Fina >>
** should you be more careful, you could have scored high marks ! Be more careful next time. TQ
waktu Fina pi jumpa teacher, dia cakap, karangan Fina oke, dia suka .. tapi disebabkan kesalahan past-present tense, ada -ed tak de -ed ... penggunaan was ditempat yang salah, root word tak tukar masa dia patut ditukar ...... menyebabkan Fina banyak hilang markah .. waaaa~ :(( karangan dah oke, banyak salah plak .. isk3 .. T^T kena tambah latihan lagi nieyh ... humm~

nie subjek yang markahnya dok cam tu je (maintain) --

PI - A-
Add Math - hummm~ no komen !! :P

nie yang turun --

PD - teruk gilaaa !! hampir nak jadi kawan Add Math .. hukss~ bersukur dia tak jadi kawan add math ..
MATH - markah turun 1 dari hari tu .. tapi kekal B+ .. bila nak boleh A ??? :(
SEJ - dari C+ ke C .. aigoo~ 
SN - nie yang paling Fina tak boleh terima .. dapat result tadi .. nangis Fina tengok result .. hukss~ dari A- turun ke B+ .. tapi sebenarnya, cegu salah kira paper 2 ! isk~ so, tak betul lah markah tu .. yang betul, Fina tetap A-, walaupun markahnya turun .. hopefully, cegu boleh betulkan markah tu .. aminnn~ Fina kecewa sebab nie salah satu subjek favourite Fina .. and Fina harap resultnya selalu oke , tak mau B .. 

* 4.30, stop sat taip entry ~ ermy + ateen + nadia ajak pi tgk result Akaun ~ *

AKAUN - *fresh lagi !* baru pi tengok result kat cikgu - 5. 00 pm .. :D arghhh ! turun ! turun ! dari B ke C+ !! waaa~ nak teyak + crying + nangis ! cegu perasan tadi .. dy kata , "haa edrina ! nak teyak plak ." sek baek cegu tegur n cegu kata dia tau masa tak cukup, so tak pa .. dy paham .. hummm~ thanx cegu Marlini ! saya bersemangat balik ... :)) 

PJ - dari 80 turun ke 74
SVK - dari 90 turun ke 72 =="
* walaupun dua subjek nie tak penting untuk SPM, fina amek kira jugak sekarang .. and memang frust sebab markah turun~

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

haaaa~ tu je lah. gempak tak result Fina ? wakakaka :P hummm~ tak cukup nie .. teruk laa .. ada 2-3 subjek je mcm boleh dapat A SPM nanti. yg lain ? mcm nak hancuss jee ! takuttt ! so, usaha kena tambah lagi .. wish me luck eyh ! daaaa~ :)


tutup entry dengan pix Dafi plak ~ ^^ ♥ ♥ ♥ ♥

hummm~ markah exam kali nie bnyak yang menduka citakan~ :( hope, trial nanti, lebih baik dari ie .. aminn~ "edrina ~ dont give up !! .... "

3 Stars Talking:

a f i f a h s w e e t said...

kak fina, dun give up. hehe. buat yg lebih baik dari ini. good luck yaa ! ;-)

Princess Feyqa said...

usaha kuat ea! chaiyookk3 =D

Nur Edrina said...

@a f i f a h s w e e t thanx dear :)

@Princess Feyqa oke sis .. tq ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...