.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Monday, April 29, 2013

[Part 2] Thankyouuuu DAFI ! :'DDD

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo....

click < click here :: PART 1 >

sambungan dari entry yang lepas (klik link kat atas tu) .

pakai baju SHINee pi jumpa Dafi. hehehe^^
sampai kat sana. dengan hujan renyai2. nasib diorg ada sediakan laluan berbumbung untuk ke dewan tu. kalau tak, basah kuyup laa kami. Fina ikut ja adik ngan kawan kawan dia. oh ! yea. adik angkut geng. LOL. dy bawak kawan 4 orang ~_~ ikut je lah diorg sebab diorg pernah mai. diorg dah tau nak masuk ikut pintu mana, stage kat mana, tempat pameran kat mana....hoho.

mula2 salah tempat. ish. malu >< HAHAHA. masuk je kat dalam dewan tu *dewan kah ? dewan laa. lol* ya Allah. ramainya orang O.O Fina nak cari stage je. LOL. x)


adik : kakak !! dengar macam suara Dafi !!
me : tu laa ! mana-mana ??!!

waktu Fina jalan masuk mencari2 pentas. Dafi baru nak perform lagu Bila Terasa Rindu (BTR) . Dafi dah start nyanyi, dengar suara je lah. muka tak nampak lagi. :3 dari jauh....ku pohon maaf... *opsss :P* dari jauh nampak Dafi kat skrin besar. omg omg. mood excited dah menjelma. trolololol.

jauh giless fina dari stage . tskkk T_T
panjangkan leher tinggi kan kepala nak tengok real Dafi yang tengah nyanyi atas stage tu. Fina sempat record sikit. gigih angkat tangan tinggi2 nak record vid neyh. hehehe. guna phone murah jea so....tak HD laa videonya T_T sokay. at least ada kenangan :'))


yati pun gigih tolong fina nak gtau Dafi, Fina nak jumpa Dafi. tq dear :')

diorg buat xtvt berlakon. untung mereka leh berlakon dengan Dafi. huhu
*berlakon mcm pasangan. Dafi jd husband. yang penonton jadi wife. konon2 si wife ajak husband pegi MSAM. dalam cara berbeza. antaranya, marah and seram(?) tak igt dah :P *

dari belakang bergerak menyelit ke depan :3 menyelit dan terus menyelit. and...............................

FINA DI TEPI PENTAS !! XD
even tak depan pentas. tepi pon jadi laa.. leh nampak Dafi clear. heee xD berharap Dafi pusing tengok belah Fina. sebab if takleh jumpa dia, jadi laa ada pic dy dari jauh tak berapa nak jauh ni. LOL. hehehehe. Fina cuba menyelit lagi~ tapi takleh dah. org depan taknak bergerak dah T_T and... tiba2.....lepas bagi hadiah untuk pemenang berlakon tu.......dushhh ! Dafi rehat ! dy turun stage !! Dafi................ :'(((

spam Dafi's mention 
menunggu Dafi reply. jalan pi sana jalan pi sini cari kawan adik. sebab waktu Fina dok tengok Dafi, kami berpecah. kawan2 adik pi mana tatau. adik dok ngan Fina. hehehe^^ and...............................


omg omg omg!!! *nak pengsan* tunjuk tweet tu kat adik. :')) p/s: 1st time Dafi tulis 'Fina' ! hehehe

adik: adik tau Maybank kat mana ! ada tadi !!
me: okay2. jom pi sana.

dalam hati : mesti tunggu dekat dengan pintu backstage. so senang Dafi nak keluar. menyelit lagi sebab lalu kot depan stage. orang memang penuh tengah tengok Adira. Maybank tu belakang stage.

*berdebar2 sampai typo. depan jadi depat ~_~
adik : belah nu pon ada maybank jugak.
me : yaka ??? O.o tunggu je lah sini. *fina nampak satu pintu yg macam ke arah backstage. tunggu sambil tengok pintu tu. berharap Dafi muncul kot situ. LOL #gila*
adik : jom laa try pi yang belah nuu tengok.
me : hmm. jom dok tepi dinding tu je lah. senang dia nak nampak, orang sikit. kalau dy takmai jugak, kita pi belah nuu

elok nak gerak pi duduk kat kerusi tu. someone approach Fina. tiba2 muncul tengah orang ramai tu....

him : nak jumpa Dafi ke ?
me : *mata bersinar-2 sambil angguk*
him : jom.
me : *dalam hati: omg omg. dugeun dugeun dugeun*

adik tengah pegang hadiah yang Fina nak bagi kat Dafi tu. hadiah tu dok dalam paper bag. and paper bag dok dalam satu lagi plastik besar. hohohoho. masa tengah jalan ikut abang tu, adik buang paper bag tu dari plastik and dy bagi paper bag tu suruh Fina bawak. bagus betul adik aq nieyh. Fina takleh pk apa dah. hahaha :P

him: minat Dafi ?
me: yeap. hehehehehehe *memang laa minat. lama dah uihh. *_*
him: kenapa nak jumpa Dafi ??
me: *speechles. so, angkat ja paper bag tu tunjuk kat dia* :))
him: :) *macam memahami maksud Fina, dia senyum ja*

sampai kat pintu backstage. ada tulis kat situ dilarang masuk. seriously nak pi backstage ?? nak msuk ni ?? *still tak percaya* abang tu macam bagi isyarat suruh Fina masuk. masuk je lah. kiri kanan ada jalan. dalam hati nak pi belah mana ni ?? pi belah kanan. ok salah. HAHAHA. malu jea :$ abang tu lead ktaorg p jalan belah kiri tu.

belok kanan. lorong baru plak. tenenene. and guess what ??!!! XDDD Dafi tengah jalan ke arah ktaorg. omg omg omg !! dari jauh dia senyum. omg. his smile !! *melting*

Dafi : Hyeee! :D
Me : Hyeeee~! :D
Dafi : Adik eh? :)
Me : yeap. adik :)
Dafi : Lama sampai?
Me : errr. pukul 8, 8:15 macam tu. hehehee :)
Dafi : oh! sempat laa dengar Dafi nyanyi dua lagu ? ^^
Me : *dushh ! dua kah ?? dengaq BTR ja ! sobsss T_T lagu apa satu lagi?*
Me: Dafi naik stage balik eh japg ?
Dafi: Yeap. :)
Me: oh. ok2. :)

Fina blur dah tatau nak cakap apa. :3

Dafi : selalu kat twitter instagram je. sekarang Keek. hahaha. finally jumpa jugak  :) *gtau kat abg tadi tu*
Me : :))) *senyum ja*

Me : Nahh. Hadiah from me and Yati ^_^ *bagi paper beg tu*
Dafi : oh? thankyou :D *bawak keluar hadiah dari paper beg tu* wahh. cantikk. :D
Me : hehehehehe ^^ jaga baek2 tau :)
Dafi : :))

bagi camera SGY (phone) kat adik nak snap pic ^_^

our 1st pic. heee^^
me : hmmm. nak request something untuk Yati.
Dafi : yea. apa dia ?
me : video. hehehe. :)
Dafi : ouh. okay :))

so, here it is. special video for Yati from Dafi. record by me. heeee^^

baek kan Dafi ?? ;) hehehehe ^^ p/s: dia sebut 'Edrina' instead of 'Fina' . heeeee x) eksaitedddd :'DDD

me: okay. thankyou :)
me: eh. Dafi, nak snap pic lagi. hehehe
Dafi: hahaha. okay-2. snap banyak2. bukan senang nak jumpa ^^

Dafi: Dafi baru 1st time datang Perlis.
me: tak ! dah 2 kali laa. *jeling kat Dafi. dushhh! nak kena Dafi nie. hahahaha. jk*
Dafi: yeke? bila eh?
me: yeap. Jomheboh. Hotel Mania.
Dafi : ohh. tu bukan Perak ke ??
me: takk~ Perlis. *dushhh! toek Dafi ni. maybe Dafi pernah pi Perak. tapi...yang mai perlis tu, mmg Dafi pernah mai laa dulu. ish3. Dafi nieyh. hahahaha*

*Fina snap pic sikit je :'(*

my fav pic . heee^^
i love that pic. hehehe xD

Dafi: okay ? :)
me: :))
Dafi: okayy. nanti upload kat instagram k. link dengan twitter k.
me: hehehe.. okayy :D

Dafi: nak duduk jap ahh. *ada kerusi kat situ*
me: hmmm...Dafi......
Dafi: yea ? *angkat kening. omg. i cant. when dy buat mcm tu. heee x) mcm mana ? sila play Keek di atas and tengok masa dy tanya "Dah?" tu. hoho*
me: nak... *pegang beg...slow nak bukak pon. segan nak mintak sebenaqnya. lol* sign..hehehehe.... 
Dafi: okay :))

3 cd Fina bawak untuk Dafi autograf. tenenenenene x) siap bawak marker lagi okies ?? terbaek kann ??hehehehe.  ^^

sign untuk Fina ^_^
p/s : taksempat snap pic paper bag tu, sebab beli masa otw and terus bagi at Dafi. tengok2, ada dalam pic kat atas tu. okay laa. ada gak :')

tiba2 Nicky datang.

Dafi: Nicky. kenal kann ?? *cakap kat Fina*
me: aah. kenal :)
Dafi: Ni laa Edrina kat twitter tu. :) *cakap kat Nicky*
Dafi: Hadiah bday last year. custom made. ^^ *tunjuk that bantal kat Nicky*

p/s: masa Dafi nak bawak keluar bantal tu dari paper bag tu, paper bag tu jatuh. hahaha. excited eh Dafi ?? hehehehe.

Nicky: Kenapa tak join event DFC?
me: jauh. mak tak bagi pi sorang2 :(
Dafi: mak tak bagi eh ?
me: aah. sebab sorang2.
me: hadiah tu hari tu post kat office. tapi post office hantar balik.
Dafi: aah. office Dafi selalu de masalah. ni pun nak pindah plak.
me: aah. tau. :) igt nak post kat Nad, tapi ni dah jumpa. bagi terus :)\
Dafi: bagi sendiri lagi best :))
me: yeap. hehehe :)

Dafi: nie semua cd Edrina kan ? kang tulis nama Edrina. tengok2 cd orang lain. hahaha
me: yeap. cd Fina. yang Seumur Hidup 1 tu dapat hadiah yang contest Ramadhan kat DFC dulu tu.
Dafi: oh..yea ? :))

sembang punya sembang. Dafi dah siap sign 3-3 cd Fina.. :)

me: Hmmmm. Yati nak jugak sign. tapi camne eh ? paper takdak. 
Dafi: hmm. cemana eh. takde paper ape2 ke ?? *tanya kat abg tadi tu*
Dafi: alaa. paper takde.
Dafi: hmmm. macam nie la. sign kat cd dulu. nanti korang jumpa, exchange k?? boleh ??
me: hmmm. okayy :)

Dafi pon sign laa kat cd untuk Yati. :))


me: thankyou :) eh. 1 lagi pic. Dafi sorang. err.. dengan bantal tu :D

finally ! hadiah from me and yati sampai kat tangan Dafi jugakk x))
me: okay. thankyou Dafi :)
Dafi: okay :) k.lah Dafi nak standby nak naik stage balik ni
me: okay okay. :)
Dafi: eh. esok dafi ptg tau. pukul 4 kot.
me: oh. yeke ? sampai pukul berapa ?
Dafi: taktau lagi. nanti Dafi update.
me: okay okay :))
Dafi: okay. thanks tau datang ^^
me: okay. bye. thankyou Dafi :))

rasa macam kejap je. sobs T______T  after that .....



lepas jumpa Dafi. terus keluar. sebab kawan2 adik dok kat luar dah. pakat nak balik. ayoyoyo. tak sempat tengok Dafi naik stage lagi. apa2 pun.. still happy. Dapat jumpa Dafi :') suka sangat. dulu jumpa sekali, Dafi still tak kenal " Edrina " masa tu. jumpa kali nie, memang dy tau nama " Edrina " tu.... and... Fina berharap Dafi cam muka Fina. tu jea. Fina nak jadi Dafinites aktif. sekarang aktif kat web je. insyaAllah..ada rezeki, boleh aktif dengan event2 DFC plak. aminnn. :'))


my CDs ! ^^ yang "u rock" tu takleh tahannn.. rock kahh ?  kekekeke

kena jumpa yati nak tukar. hohohoh
THANK YOU SOOOO MUCH , DAFI :'))
coming soon :: last part. PART 3






omg. panjang gilesss entry. memang cerita dari A~Z. O.O Fina nak ingat kenangan ni :')) plus, Yati pon nak tau dari A~Z. so, yati ! baca k! tak baca......fina dush dushhh yati nanti. hahahaha :P

lambat publish. banyak teknikal problem. ~_~

3 Stars Talking:

syaewewwie abdull said...

untungnya !!! sya minat dia jugak !

jom tolong komen di entry sya , sya masuk contest komen terbanyak :)

http://elsaulfahdotnet.blogspot.com/2013/04/blogging-contest-by-tumtumshop.html

iu-hazirah said...

untungnya la dapat cakap ngan dafi..

e d r i n a . 피나 said...

@syaewewwie abdull hehehe :)) ok. done ^^

@iu-hazirah Alhamdulillah. fina dah lama tunggu. selalu cakap kat twitter and IG je :'))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...