.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Monday, April 15, 2013

weChat :: The New Way To Connect

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...


hyehye! kekeke. come here! nak story mory pasal weChat. korang dah tau ?? alaaaa~ takpelaaa. nak cerita jugakkkk. meh laa bacaaa~~ *buat muka cute* okay. stop it. HAHA. maaf :P okay. i should start ;)

gilaaa bapakk susah nak install. ~_~ Fina guna Samsung Galaxy Y je. memory phone sikit giless babengg. bukannya nak masuk dalam memCard apps nie. dia nak dok dalam phone jugakk. aishh. Fina terpaksa uninstall Facebook apps. just for install this weChat :3

FREE 60MB still TAK BOLEH INSTALL!!!!! grrrrrrrr
selepas beberapa kali mencuba!! akhirnya bergerak jugak. aigo
Tapiiiii.....................................


damn! MI nak habis ! pffffftttt =_= habes RM2 cegitu je. aishhhh. lepas tu cuba guna WiFi kat bilik bacaan *kenapa laa tak terpk awal2 ? mengong. aoyaii* boleh. download 100%...tapi mcm tak install. stop cegitu je. sakit hatiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!!! masa tu dah tengah malam. so, Fina ambik keputusan untuk balik bilik. esok try len install weChat nie...

esok tu pegi laa plak bilik bacaan...bukak2 GooglePlay, dy cakap dah install. wahwah. xcited terus ! mmg dah install !! bila masa dy install Fina tatau -_-' maybe phone hang kot tu malam tu tak kuar. HAHA. Terus daftar, add contact and explore weChat. muehehehe xD here some scncaps ;) >>

(Moments)

My Onew Oppa x)

(CHAT)

Sha spam VoiceChat 
She is my dongsaeng! One of SHINee Girls. muehehe. memang dah agak dah dia nak spam voiceChat cegituu. HAHA. Fina ada reply, ada yang suara Fina slow sangat sampai tak dengar..ada yg dengar, tapi still slow. Fina tatau laa apa masalah dia. Fina cakap kuat dah. huwaaaa T______T

Topic: Dafi's ID
She is the Dafinites yang paling rapat dengan Fina. Dafinites nama pun, ofc laa cakap pasal Dafi. HEHE. actually.....sebab yang betul2 Fina gigih install weChat nie sebab Dafi. Dafi gtau dia ada acc weChat. So, Fina nak ada jugak lah. huhuhuhu :3 tapi malangnya...kitaorg tatau apa ID Dafi. tskkkk T______T

i follow them :3
harap sangat dapat voiceChat dari Dafi. gonna replay it every second. Dafi! why you not tell your ID ?? tskkkk. or why you not make official acc like Sam and Lisa?? sobss sobssss :'(


weChat TODAY ! XDDDDD

(Group Chat)
SHINee Girls complete ! X'D
yeay ! urineun, SHINee Girls imnida! ops. sorry. HEHE. semua apa apps yang kami ada, mesti buat group khas utk kegilaan kami ber5 bersama. ^_^ ptg tadi weChat dengan diorg. mula2 chat biasa. sekali diorg start buat voiceChat. Haha XD

Sha + Nea + Ateen spam voiceChat
 Pastuuu, try LiveChat plak. macam walkie-talkie diorg kata. hahaha. XD

*rompak dari IG Sha. kekeke*
tapi kann...SHINee Girls suppose to be 5. tadi Keyla tak on9.. :'( so, ktaorg ber-4 ja. tu pun, macam ber-3 ja...Sha , Nea and Ateen yang dok send. Fina nak join, tapi bila Fina reply, suara Fina slow. tskkk. sedihh! dengar je lah apa yang diorg cakap. Hmmm. Wish 5 of us can on9 together and be crazy together at weChat soon. :')


best sangattttt. taklarat gelak ! macam dok depan2 ja. :')) i miss this moments muchhh!!! can't wait utk reunite as 5 again. x))

-The End-

weChat best ! sesiapa tak install lagi, install laa ;)) teheeeeee x) till then, annyeong!!! :*





cerita pasal Dafi and Dafinites.....tangguh ke esok plak. hehe

7 Stars Talking:

muhd nazre paurizan said...

nk tye,sy pye phone xboleh download wechat lah.. dy tulis error.. bkn stkat wechat je,kt smue app kt playstore xobleh nk download.. mcm mne ekk??

e d r i n a . 피나 said...

@muhd nazre paurizan selalunya kalau takleh download tu. memory full. tu selalu jadi kat fina laa. hehe. tapi awak kata app lain pun takleh download right? hmm. tatau laa :( cer bawak g kedai phone tu. maybe diorg ada jalan penyelesaiannya :)

Taufik fiqht said...

Sye nye lak ,da install pstu tk bleh bukan npe ye

Taufik fiqht said...

Nk tnye ,sye da install weechat tapi tak leh buka nape ea..

Anonymous said...

sayer dah ter buat group list tp tatau cene nk pdm

Anonymous said...

Nak tanya larh , saya dah download WeChat , dah instal dah pun , tapi , kenapa tak boleh masuk eak WeChat Nya ?

Edrina Zulkafli said...

@Anonymous tak sure lah anon. sorry >< kalau kat phone yg low memory mmg payah sikit dulu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...