.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Tuesday, April 30, 2013

[Part 3 *last] He Is Simply the best :'))))

Assalamualaikum....
Annyeong Haseyo...

click < PART 1 >
clcik < PART 2 >

*for this part, i'm not telling really A-Z here. just conclusion of what happen on that day.  missY, if u're happen to read this and want the A-Z story,  let me know okay? i'll sent it to you ;)*
2nd Day~ oh! nope! 3rd Day actually. Hari ketiga Dafi kat sini. his 2nd Day kat sini, Fina takdapat jumpa dia pun sebab show dia petang. takda transport nak pergi. sobs2. nasib last day, Dafi perform malam. eheeee. so here the flashback~~^^
i'm ready to goooo~ 
kalau hari 1st Fina macam terlambat sikit, sampai2 je Dafi dah tengah perform. tapi hari last ni, sampai awal kott~ masa sampai tu memang area pentas tak sesak sangat. Sayangnya tempat duduk yang betul2 depan stage dah full. Budak2 duduk. Fina memang yang paling depan, yang paling depan untuk berdiri. Huhuhu. Tak kisah laa, janji stage clear view^^ ada sape ntah yang tengah cakap atas stage tu. Tak kenal pun. Hehehe.

Lepas tu Ajak naik. Ajak perform lagu bari Shiro. Lagu tu best. *thums up* ^^ 


Ajak jemput adik2 tu menari sekali
lepas bagi hadiah…its time for Dafi! Heee. Naik2 terus nyanyi lagu 'Ketahuan'. Duet dengan Ajak. Hoho. Fina excited giless nampak Dafi. Hehehe. Harap maklum. Peace yoo ^_^)v

makcik tu taknak pilih dua2. kekekeke :P
masa part perempuan, Dafi and Ajak suruh penonton nyanyi~~~ camera yang recording untuk screen besar tu fokus dekat penonton. me macam....."OMG OMG!" hahahaha ;p

[scncapFromRec] nampak arrow tu?? thats mee! HAHAHA
lepas habis lagu Ketahuan. tinggal laa Dafi serorang diri di atas pentas. Time Break for Ajak. heh.

Dafi : Woah. Ramainya orang malam ni~ HYE ORANG PERLIS~~~~!
Me + others : Hyeee~~~

next song is 'Salahkah Aku', Dafi's new song. *hah? korang takpernah dengar lagi?? O.o pi dengar kat Youtube sekarang! tgk MV sekali~~ okay?? heee* Lagu baru kan, mostly tak tahu lagu tu. But…me know! Ofc! I’m a Dafinites. Hehehe. Dafi mintak ktaorg semua nyanyi sekali dengan dy part chorus. no worries Dafi~ Fina nyanyi satu lagu full, bukan chorus je. keke. nanyi sambil record.......



Nak dekat habis lagu……….. 

[scncapFromRec] am......i.......dreaminggg???? he spotted mee!
Omg! He wave to meee!! Serious! Fina kan tengah record, Nampak dalam screen phone dy tengok camera fina. Siap lambai2 lagi. Omg. I was almost drop the phone. Terkejut. Lol. Me wave back laa. Hahaha. Smile to ears. Hehehehe. Before show ada tweet2 ngan Yati, patutnya Fina bawak banner bagi Dafi senang nampak Fina sebab memang rasa Dafi still tak cam muka Fina. Tapi…dy memang cam laa! Muehehe :')) *mungkin jugak dy wave kat fans lain....tapi dalam fina punya recording....nampak dy tgk camera fina! ahh. i dont care! he really wave to me ;ppp

okay. done Dafi punya solo performance. enjoyed it so much! xD Ajak is back on the stage yooo! Talk part. Ajak and Dafi tanya next MSAM nak buat kat mana, semua cakap Perlis.

Dafi : ..nak jemput sape??
Me : DAFIII !! *me jerit ni kuat giles okayyy?! >< korang perasan tak dalam [scncapFromRec] yg pic fina tu, sebalah Fina kan de budak laki. time Fina jerit ni, that boy tengok macam.... 'apa kes dy ni?? -_-'
 hahaha. Fina ignore je. maaf ler dik. minat sangat jadi camni lah. kekeke


Dyorg nak bagi hadiah lagi. so dyorg tanya sapa yang nak hadiah, naik pentas. tapi dyorg tak gtau lagi kena buat apa. sorang~~~ dua~~~~ tiba2......"Fina nak hadiah tak?" me geleng kepala ja. Omg! Terkejut lagi! Dafi tetiba tegur. Hahahaha. Adoii. eh! wait! ni maknanya mmg dy wave to Fina laa tadi. kikikikiki. i'm too xcited!!! XDD okok. Teringin nak naik pentas, tapi…kang kena game yang bukan2 japg...keras Fina atas stage tu. kalau dyorg dah gtau game apa, maybe Fina naik je.


dyorg nak buat game Jangan Lupa Lirik. omg! nasib Fina taknaik pentas tadi. Fina tau lagu Dafi je. Lagu2 lain, chorus boleh laa. Tu pun mau penah dengar. hehehehehehe.

Para Peserta 'Jangan Lupa Lirik' versi MSAM2013
Dafi and Ajak suka mengusik. Dyorg mengusik peserta2 tu. Ish3. Tak sempat Fina nak record smpai habis. Battery phone empty. Tsk tsk. Lepas tu tengok je lah gelagat dyorg. Huhu~~~


Elok dah nak habis, Dafi pi kat PA dy tepi pentas. Cakap pe ntah. Pastu macam dok tunjuk2 arah Fina. *dalam hati excitednya, Allah je yang tau* control sehabis baik taknak bg nampak xcited sangat. hehehe. Fina tengok je lah. Pastu, Dafi wave kat Fina. *again!!* Fina wave balik. Huhuhu. Pastu PA Dafi tunjuk isyarat tangan kat Fina, she was like 'g belakang~' Fina pun……omg! Lets goooo!

laju je jalan g backstage. yelah, dah pernah pegi kan...dah tau jalan ..laju laa. kekeke. abg yang amek Fina ngan adik 2hari lepas pun xyah susah2 jalan jauh2, dy kuar sampai pintu backstage tu je. hari tu berhenti kat laluan tengah2 nak g backstage je, hari ni sampai betul2 belakang stage. masa sampai tu, Dafi still atas stage. tengah nanyi lagi, last song. lagu Eng. Fina tak fokus sangat sebab dok tengok phone, nak gtau yati yg fina dah masuk backstage. well, she need to get ready with his phone. keke.... what happen next??? i met him! yes! again! :'))))) ktaorg cakap2~snap2 pics~OTP w/ Yati........and thats it. tak lama sebab Dafi nak balik KL malam tu jugak.

and.....my 1st selca ever w/ him. :'))) tengah2 kalut dengan dia nak balik dah, tak sempat nak bagi phone kat org lain nak snap pic, so....snap sendiri laa jawabnye. ehee

fav selca of the year i think. hehehe
uwaaaa. best moments ever. rasa mcm nak nangis plak :')))) selalu teringin nak g backstage bila fav artist buat show....and.....he make me experienced it. thanks D...  :'))) thanks juga sebab still bg peluang Fina jumpa even korang kena cepat nak balik KL malam tu.

Dafi jangan serik nak mai Perlis lagi tau! Kalau Dafi mai, mesti Fina pi jumpa. heee. hope, boleh jumpa lagi nanti. Fina akan try join show Dafi even bukan kat Perlis kalau Fina ada kesempatan. hoho^^ btw, yg [scncapFromRec] tu fina capture je dari video yg fina record guna phone Fina... nak upload de problem. kikiki

Dafi really make my day. :')) my dream....my dream want to meet him finally become reality. my dream want to talk to him face to face finally become reality. my dream want he know my existence and my dream want him recognize me finally.....become....reality...... :'DD 
THANKYOU, the brightest star in my heart :')))


*conclusion je pon dah panjang. hehehehe. sape yang sudi baca, thanks. :) till then....annyeonggg~!





gonna love him forever :')))





0 Stars Talking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...