.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Friday, November 25, 2016

7 Days, 1 Week Blog Challenge | Day #2: A Movie Review

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...

The Devil Wears Prada
Taktahu nak review movie apa. Yang ni je terlintas kat fikiran sebab guna movie ni untuk assignment Movie Review course Organizational Behaviour hari tu. hehehe

Miranda

Okay tajuk movie ni macam yang korang boleh baca kat atas tu, The Devil Wears Prada. Movie ni mengisahkan tentang Andrea Sachs, seorang fresh graduate dari Northwestern University yang dapat kerja di sebuah syarikat penerbitan majalah fesyen, Runway .. Dia dapat kerja yang orang kata "a million girls would kill for" ..  macam kerja ni Dream Job semua girls dekat sana laa. Kerja apa? Junior Assistant a.k.a Pembantu Peribadi kepada so perfectionist Chief Editor dekat company tu, Miranda Priestly.
The Devil Wears Prada
Andrea ni memang zero pasal fesyen sebab dia nak jadi journalist. Sebab ilmu dia pasal fesyen kurang, dia macam diperlekehkan oleh orang-orang kat company tu terutamanya, Emily Charlton, Senior Assistant Miranda. Yes, si big boss Miranda tu ada dua PA. Biasalah orang super busy kan. Yang Junior Assistant kena beli makanan dia, settle pasal anak-anak dia...yang senior je jaga jadual dia.

Andrea takcantik sangat masa awal-awal plus susah nak buat kerja, tapi nasib ada Art Director yang baik hati tolong dia ubah penampilan, Nigel. Lama-lama Andrea boleh adapt dengan kerja dia. Semua kerja yang Miranda bagi, semua settle. Sampai tahap Miranda tukar position Andrea dengan Emily, means Andrea jadi Senior Assistant. Nak tahu apa jadi next?? Andrea berubah sampai lupa family and kawan?? Emily macam mana?? Nak tau? Pi download and tengok ye kalau tak tengok lagi. Super panjang entry ni satg kalau semua cerita sini. hahaha

5 ✶✶✶✶✶
Hmm. overall cerita ni memang best. Miranda tu takjahat sangat pun. cuma dia semua benda nak perfect, lepas tu macam tak care sangat pasal kebajikan pekerja dia. Tapi kat last-last movie nampak baik dia. hehe. and oh, Fina rasa Andrea tu lagi cantik dari Emily. Hahah. okbye. Hmm. Movie ni banyak pengajaran dia, cerita pasal dalam organization, macam mana motivated untuk tak give up bila buat sesuatu benda baru, macam mana nak handle boss yang suka bagi work overload, dan banyak lagi...silalah tengok kalau tak tengok lagi. Movie lama ni, 2006. 10 tahun lepas but iols baru tengok. sebab assignment ni. thanks Shikin recommend movie nie😃

Miranda Priestly
 

1 Stars Talking:

Unni Anje said...

tak pnh nmpk lagi movie ni, nak simpan dalam list

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...