.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Sunday, November 27, 2016

7 Days, 1 Week Blog Challenge | Day #4: A Tutorial

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...
CARA DOWNLOAD GAMBAR DARI INSTAGRAM MELALUI WEBSITE

Kalau dalam phone, ada macam-macam apps boleh download gambar dari Instagram. Kalau nak guna laptop macam mana? For your information, kalau bukak instagram.com ..kita tak boleh right click → save image as gambar tu. So, mai sini nak bagi tutorial macam mana nak download gambar dari Instagram without dowloading any software to your laptopπŸ˜„

1. Open www.instagram.com → Open the profile of the picture owner
2. Right Click on the picture you want to download → Open link in new tab
3. Copy URL
4. Go to www.dinsta.com/
5. Paste URL into the box → Click "Go"
6. Click "Download"
7. DONE! 

Senang kan? takpayah tunggu download and install software. bukak web and gambar dah siap download. gitu. heheh. yeay! Day 4 done. Currently at Klang Sentral and updating this sementara tunggu bas. Thankyou Sani Express sebab provide wifi^^ Balik kampung hari ni! hoyeah! πŸ˜†

Fina jarang buat Tutorial. tapi kalau ada orang request, On saja😊 Kalau nak request, tinggalkan komen ek. tapi berkaitan blog/website/computer dan seangkatan dengannya okay ah. Jangan request Tutorial makeup plak. cheq takpandai makeup. hehehe. toodles!
 

2 Stars Talking:

Noor Maizan said...

Fuh baru tahu pasal ni, nice tuto.

Unni Anje said...

tak blh nk donlowd lp da berat sgt!! fina ada tutorial x ringgan kan lp!! hiihii.. nk buka lp ni loading sgt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...