.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Tuesday, November 22, 2016

[ Tutorial ] Cara Mengatasi "BAD REQUEST" Nuffnang

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo... 

Susah hati beberapa hari ni sebab Nuffnang dekat blog hilang. Makan taklalu, tidur taklena.. eh. buat teruk. hahahaha.gurau2 ;P Ingat problem blog sendiri, tapi bukak blog orang lain pun tak ada jugak. Nak kata Nuffnang problem, tak ada plak latest entry bloggers pasal Nuffnang. problem ke apa.
Sepatutnya ada nuffnang menari2 kat situ :(
ni Singapore punya
Tabung Bintang saya hilang T_T Lepas tu bila buka web Nuffnang keluar error, "Bad Request". Nuffnang Malaysia je plak tu. Bukak negara lain punya, okay je. aigo. Korang mengalami masalah yang sama? Jangan risau, mai sini cheq nak ajaq macam mana nak atasi error ni ;) ha tudia..keluaq my utagha. hehehe.lets check it out the simple steps ---

Step 1: Click icon tepi URL tu. Refer gambar dibawah
Step 2: Click link yang sebelah icon cookies ni
Step 3: Click remove untuk remove cookies tadi
Step 4: Click Close
Step 5: Restart laptop anda.


Dan...taraaaa! Your Nuffnang is back and Website Nuffnang pun dah boleh buka macam biasa :D Senang kan? Yeay! yang dah tau pasal ni, ignore je lah entry ni ye. ni untuk reminder diri sendiri dan untuk rujukan masa depan incase ada yang taktau lagi. hehe. till next entry...annyeong!
  

0 Stars Talking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...