.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Saturday, November 26, 2016

7 Days, 1 Week Blog Challenge | Day #3: Appreciation Post

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...

Kalau korang tahu, Fina fangirl of few artiste.. So, challenge ni memang betul2 cabaran ni. Susah nak pilih sorang je. hahaha. tapi in the end, here it is.... I choose him, my bias in Korean Boy Group, the leader of SHINee, ONEW.
SHINee Onew
A little things about him
Name: Lee Jinki
Stage name: Onew
D.O.B: 14 December 1989
Group: SHINee
SNS: Twitter Instagram

Onew debut dengan SHINee 8 tahun lepas, 25 May 2008. Tapi Fina baru minat dia (sekali SHINee) start 2011 lepas tengok SHINee Hello Baby. Curious nak tahu kenapa dia takboleh pegang langsung Yoogeun (baby tu). Tapi nampak laa dia sayang. comelll๐Ÿ˜ญ Makin lama makin minat dia, suara sedap gilaa, and senyuman dia....๐Ÿ’˜๐Ÿ’˜ heheh. tak minat semata-mata sebab dia handsome okay. dulu dia tak super hot macam sekarang but I still fall in love. heheheh. Eh! nak dengar dia nyanyi? Klik I Won't Give Up or In Your Eyes or One Year Later (ft. Jessica) or Can I Have This Dance (ft. Luna) or Search SHINee or bukak one of these video and you'll found the related video. hehehe. nampak tak banyak option ✌


Dia mengacara and berlakon jugak. Tengok Descendants of The Sun? Ni lah Dr. Lee Chi Hoon❤ Last year dia menang Best Leader Award di SBS Gayo Daejun and tahun ni menang Newcomer Scene Stealer Award di 2016 Scene Stealer Festival. proud of my oppa. eheheher

SHINee
Leader who is loved by the members
Newcomer Scene Stealer Award
sekarang dia host program Eat Sleep Eat (tvN). Episode 2 hari tu, diorang shoot kat Sabah๐Ÿ˜ƒ Sedih takdapat jumpa dia masa dia mai Malaysia. yelah, dia pi Sabah, Fina kat Yuaitiemm ni ha. hahaha. kalau KL kot lah boleh lari pergi kejap kan. takda rezeki lagi nak jumpa. Before yang ni pun, dia gi Sabah jugak, untuk Law of The Jungle Borneo. Klik link kalau nak tengok ye 

Harap sangat dapat peluang jumpa dia and SHINee live suatu hari nanti. huhuhuhu

Hmm. Rasa nak tulis lagi, tapi better stop kat sini. Panjang sangat kang takda orang baca. hehehe. Fina dah highlight important part pasal this awesome guy. Kalau korang nak tahu banyak lagi, boleh google ek ;)

oh! sebelum tu, jom layan lagu baru SHINee, Tell Me What To Do❤ annyeong!


 

2 Stars Talking:

Unni Anje said...

majority yang join ni semua pilih kpop:( hhahahaha

sviors said...

Minat Onew jugak !! OMG ada geng !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...