.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Tuesday, November 15, 2016

Bagusnya BLOGLIST

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 

Amboi tajuknya udah gaya Indonesia deh. heheheh. I can't think of any other title, so please bear with this title okay? Peace. Dapat idea nak post pasal ni sebab menang "Giveaway Penghargaan Sa-viors" . Thankyou penganjur^^
Alhamdulillah^^
Apakebenda bloglist ni? Bloglist ni widget yang ramai bloggers guna untuk letak senarai blog bloggers lain. Dalam blog ni pun ada widget ni. scroll sidebar belah kanan ni > ... and tengok bahagian "Love from another Star" tu.. eh jangan tengok saja. Sila blogwalking sekarang! eh. paksa pulak. hahaha. bergurau tengah malam ;p

Rasanya semua dah tahu apa fungsi bloglist ni. Tapi, post jugak incase ada newbie bloggers yang macam ragu-ragu nak letak widget bloglist dekat sidebar dia. So, here we go....

  • Keep updated dengan blog favourite kita. Takpayah bukak dashboard pun, boleh alert dengan new entry blog yang kita follow melalui bloglist.
  • Memudahkan blogwalking. Visitors blog kita dapat visit blog lain jugak. And besar kemungkinan visitors blog lain yang letak kita dalam bloglist dia pun akan visit blog kita. Secara tak lansung traffic blog akan meningkat
  • Sebagai penghargaan. Boleh update bloglist every month sebagai penghargaan kepada mereka yang setia visit blog kita or support GA/Segmen kita. Contoh... Siapa komen paling banyak bulan ni, akan masuk bloglist bulan depan. OR peserta GA akan dimasukkan dalam bloglist.

haaa. begitu. Bertuah tau kalau listed dalam bloglist bloggers lain. Tapi syarat dia, kena laa update blog selalu. Jadi rajin sikit ek (cakap dekat diri sendiri jugak. hahahaha) .. goodnight!
 

7 Stars Talking:

Noor Maizan said...

Hihihi, alang-alang tu jomlah masuk bloglist Mai

http://missobsesi.blogspot.my/2016/11/segmen-mai-cari-bloglist-sempena-tukar.html

atiehilmi dot com said...

waa.. bagus ye kalau ade bloglist.. hee~ nanti kakak pertimbangkan untuk bikin blogslit kat blog kakak.. tak tau mana nak letak..

Noor Maizan said...

Orait dh masuk, cari blog awak kat bloglist---> Peanut Butter to my Jelly

Unni Anje said...

senang nk bw guna hp klu dalam list boglist..hihihi

Edrina Zulkafli said...

@atiehilmi dot com nice kalau letak dekat sidebar akak^^

Edrina Zulkafli said...

@Noor Maizan i likeee penut butter XD hehehe. thankyou^^

Edrina Zulkafli said...

@Unni Anje betul2 ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...