.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Tuesday, November 1, 2016

[Filem] Doctor Strange 2016

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 



just a quick and short review. not a spoiler review ;)
⅘ ****
Synopsis: Dr. Stephen Strange's (Benedict Cumberbatch) life changes after a car accident robs him of the use of his hands. When traditional medicine fails him, he looks for healing, and hope, in a mysterious enclave. He quickly learns that the enclave is at the front line of a battle against unseen dark forces bent on destroying reality. Before long, Strange is forced to choose between his life of fortune and status or leave it all behind to defend the world as the most powerful sorcerer in existance.

baru tengok filem ni kelmarin. besttt weyyyy. my friend 2 kali gi tengok, 2 hari berturut2. nak tulis pasal cerita, but kang jadi spoiler plak kan. so bagi synopsis dengan trailer je lah ;p .. tapi serious laa best. terasa nak gi tengok yang 3D plak, visual effect dia pergh terbaik. as expected laa kan filem omputih. hehehe ^_^)v siapa yang gi tengok, lepas keluar list credits tu, stay! jangan keluar lagi, sebab ada sambungan sikit. kalau taknak tengok, keluar lah,..but rugi lah sikit. kekeke. nway, yang bagusnya doktor ni,dia tak give up, dia sayang career dy...tapi dia punya berlagak and ego tu takleh blah..... -.-" nak tau dia terus berlagak or berubah sebab kemalangan tu...?? sila lah tengok ye. dijamin puas hati ;)


kemana hilangnya satu lagi star? well, sebab tak suka ending yang tak betul2 ending. boleh macam tu? hahahaha. thats all. till next entry~ byebye^^


 

1 Stars Talking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...