Thursday, January 12, 2017

Day #8: Gambar Makanan Yang Sedang Dimakan

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...

Task hari ke-8 minta gambar makanan yang sedang dimakan. Sebenarnya Fina terlupa pasal tajuk challenge hari ni. Hahaha. So, tadi lepas paper, terus balik bilik, malas nak singgah cafe, taklapar sangat pun. Pastu ingat nak makan apa yang ada kat bilik je. Sambil 'memasak' makanan yang nak dimakan tu, scroll FB JDT Blogger nak blogwalking, pastu terperasan tajuk task hari ni. Terus was like "alamak!".. Hahahaha. So.......

 

Ini je lah yang hado untuk task hari ni. Sebab tak sure nak turun cafe tak lagi petang and malam ni. So, post je lah terus. hahahah. It's Mamee Chef Laksa Kari yaww! Fina memang suka semua perisa Mamee Chef ni. my most fav megi laa kiranya. heheheh. Paling suka tomyam, tapi takde stok sekarang. Hmm. Sebab apa suka Mamee Chef? Sebab dia mi segera yang bukan just mi-perencah-air (megi student yg stay kolej, takde dapur).. Dia ada sayur-sayur macam kita masak kat rumah. fefeeling like makan megi kat rumah, thats why suka. tomyam ada udang kering, walaupun kecik, sodappp wey! 

ni bungkusan dy. cr: pokcik google
Itulah makanan yang sedang dimakan. megi sajo. tapi sodappp. Heheh. Musim exam makan megi? Alahh...bukan tetiap hari pun. ikut mood la😇 okay, settle task hari ni. annyeong!^^


11 Stars Talking:

Hernee Nazir said...

baru plan petang ni nak makan maggi kari cili berapi..hehehe

Ibu Dilah said...

makan meggi ni memang fav time study dulu.. kitorg masak megi kari dalam rice cooker.. tumis cili blend dulu then masuk meggi, masuk perencah megi dan telur.. buat pekat2.. perghhh.. memang heaven la makan tu time study dulu.. hehe

Husna Rahman said...

pilihan makanan yg cukup sinonim dengan sape shj bergelar student

macam sadis ajow..hahha

ILA shafila said...

Megi pun sedap.

Edrina Zulkafli said...

@Hernee Nazir wow. dah plan. heheh

Edrina Zulkafli said...

@Ibu Dilah perghh. sedapnyaa. fina xbawak rice cooker. tu yang santai je macam ni, hahah

Edrina Zulkafli said...

@Husna Rahman hahahaha. kenss.

Edrina Zulkafli said...

@ILA shafila ikut jenis megi gak. heheheh

fil said...

megi paling sedap dan senang dimasak heheeh

Adam Faiz said...

Alamak!!! lapar pulek tengok hahahaha
New Update: How My Senior Year?

Wawa Ashihara said...

mana2 student akan makan megi,hehe,,

done komen...
jemput baca dan komen entry wawa
http://www.wawaashiharaa.com/2017/01/31-days-challenge-by-jdt-blogger-day-8.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...