Friday, January 13, 2017

Day #9: Seseorang yang membanggakan

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 

Ada ramai yang buat Fina bangga. My inspiration; my parents of course. my siblings and my onlythem. Tapi, untuk task yang ni, Fina pilih untuk cerita seorang. Siapa?

A photo posted by #F1N4_jnfc283~☆ (@nuredrina) on

Dia. Yang muka serious dalam gambar kat atas tu. heheh. Siapa dia? My ultimate boyfriend dari my first day lahir kat dunia ni😇 My abang. Ni lah abang sulung Fina yang kekadang Fina panggil Abang, kadang-kadang Along. Kenapa membanggakan? Sebab dia awesome. Bangga dengan cara dia jaga mak abah, adik-adik and family dia. Dia susah nak cakap dia sayang, tapi kita tau dia sayang melalui perbuatan dia. As for now, apa yang Fina mintak, Fina dapat. Time mintak, dia diam je or cakap "nak buat apa?", tapi tau2 esok ke few days lepas tu, benda tu ada depan mata.

Lepas tu, bangga dengan semangat dia kerja. Along and Angah kebanggaan Fina sebenarnya and semangat. Even tak sambung belajar sampai uni, diorang dapat kerja yang best and takpernah give up cari kerja lepas satu-satu kontrak habis. I'm so proud of them. Moga along angah dapat kerja tetap nanti. (cakap ni mewakili masa dulu before diorang kahwin, sekarang dah kahwin ofcourse kena ada kerja)

Hmm. Ada lagi.... tapi tak tahu macam mana nak cakap. Can you feel me? That feeling? Susah nak describe but I feel it. Hehehe. Sampai sini je lah. bye!^^

p/s: abang handsome kalau senyum. kekekeke

 

2 Stars Talking:

Jun Zie said...

Inspiration yg terbaik =) smoga terus sukses ya

Fyda Adim said...

bagus ada abang...akak anak sulung..ada adik aje..:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...