.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Monday, November 17, 2014

Bersihkan Blog Dari Broken Link/ Link Rosak/ Dead Link

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...
beberapa hari lepas, tergerak hati nak check broken links kat blog ni. terasa nak pengsan tengok total broken links. O.o tsk mampus laa nak clean ni. huwaaa TnT



banyak gilaa okay 118! jenuh jugak laa nak clean. Fina postponed sampai tengah malam semalam. time betul-betul boleh duduk depan lappy, fokus remove semua link rosak dari blog ni. dengan tabahnya start manual remove broken link ni satu-satu. lepas setengah jam, serius penat.

So, Fina putuskan untuk check entry satu2. mula dari first entry sampai ke entry yang latest. nasib laa 385 entry. ku gagahkan jua. kalau 3000  entry...memang byebye laa. adoiyai. edit balik entry lama-lama. remove terus link yang ada dalam entry-entry tu. entry Giveaway/Segmen ada yang terpaksa delete terus entrynya. so sorry. bila masuk entry yang latest-latest, Fina check balik broken link kat web dengan harapan dah takde broken link. tapi........

ada 7 lagi!! adoyaiii. serius nak pengsan. berapa jam dah dok mengadap benda ni. orang lain semua dah tidur. tsk. dengan tabahnya check betul2 broken links semua tu ada kat mana. ada komen terpaksa Fina delete sebab contain broken link. sorryyy. and....berkat ketabahan dan kesabaran yang menggunung ....... (ayat takmau kalah :p ) 



fuhhh! finallyyy! Nov 16, 2014 --- 2:48AM. 0 broken links!! penat beb membersihkan broken link ni. adoyaii. terasa nak menari-nari plak.hahaha. k. dah. time to sleep XD

*nak letak link dalam entry sekarang ni pun fikir berpuluh kali. sebab risau jadi broken link nanti. hmph. :(

check broken link yang ada di blog korang < di sini >

6 Stars Talking:

kerusiburok said...

tips yang bagus! dah try dah. nasib baik blog baru xde byk. hehehe :0

salmiah awang said...

not support this page katanya.tak dapatlah nak cek.

e d r i n a . 피나 said...

@salmiah awang alaa. kenapa? O.o fina bukak oke je

LadyBird said...

Mcmn yer... xphm.. nnti lady check..

Anmas Healthcare said...

Best info, tapi tak boleh nak cek lah..nanti nak cuba lagi :D


:: anmashealthcare.blogspot.com ::

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Owh...tak pernah check yang ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...