.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Monday, November 10, 2014

[Cabaran November #1] - #10 : 11 jenis bunga yang di sukai

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...



1. Mawar 

my mostt favourite flower. hehehe. Pantang jumpa bunga rose, excited dia lain macam. hehe. Pernah try tanam sendiri dulu...tapi...failed TuT sedih kan? sobs sobs. ahaa! rose kan banyak warna..Fina suka semua! tak kira warna apa. but..palinggg suka is white rose and red rose. ^^

2. Lily

bunga ni cantik :D first time nampak dah jatuh hati walaupun time tu dalam gambar je. hahaha ;p

3. Sakura

mempunyai angan-angan ber'photoshoot berlatar belakangkan pemandangan indah cherry blossom.  hahaha. seriously. hope ada laa peluang tu nanti^^

4. Blue Bells


what do you expect dude? Its BLUE! hahaha. my most favourite color is Blue and I like bell. so, thats how bunga ni termasuk dalam carta kesukaan. hehehe. peace

5. Bleeding Heart


omey bunga nie. bentuk hati. :)

6. Tulip

7. Lavender

my most favourite scent ni sebenarnya. apa-apa sikit nak lavender. hehehe. ^_^)v (after rose)

8. Orchid

suka since mak selalu tanam dulu. dulu-dulu kat rumah penuh pokok bunga orkid. sekarang tak dah. :(

9. Sunflower

yeapp! sukaaa bunga ni! dari zaman budak-budak lagi. ;p ingat lagi dulu suka susu bunga matahari. ofc laa susu tu ada nama lain. tapi kat tin dia kot ada gambar sunflower. sebab tu lekat susu bunga matahari. hahaha. and kat sekolah dolu-dolu selalu lukis gambar sunflower. 

10. Melati

selalu nampak. sebab ada depan rumah. tu boleh suka kot? hahaha. cantik je. putih bersih :)

11. Jejarum

suka sebab ada madu! hahaha. jk. asal balik rumah tok, mesti petik bunga ni. tok buat pagar rumah dia dengan pokok bunga jejarum ni. cucu-cucu yang nakal selalu laa petik. hahaha. tu dulu okay, masa kecik. sekarang dah besar sikit tak selalu macam tu dah. kadang-kadang laa time gatal tangan ;pp

wah. kita buat cabaran hari ni siap dengan gambar laa. hehe. tengah rajin ;p hmm. ramai yang taktau Fina suka bunga. yelah, ganas sangat. ganas-ganas pun still perempuan okay. eh. wait. ganas ke? hmm. macam tak je. pemalu ye lah. hahaha. oh, btw. to my beloved-future-husband..I don't know where you are...but..I hope you see this entry. ;)  annyeong!

LotsOfLove,

1 Stars Talking:

Izzati Amira said...

suka tulip, teluki... hehehe. lavender baunya memang harummmm. suka!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...