.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Sunday, November 30, 2014

[CPUV Nuffnang] November 2014

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...

2014.11.11 #1 : Sony Xperia Z3 Launch

-
terkejut beruk bukak Nuffnang hari ni. memang serious terkejut okay, dah berbulan tak dapat CPUV dari Nuffnang. hari tu ada send ticket kepada Nuffnang, apa yang di'balas oleh staff diorang sedikit terkesan di hati ni. wah. gituu. hari-hari bukak ticket tu baca yang di'balas, mencari ayat yang sesuai untuk reply balik tapi tetap tak jumpa.

Hati mula berasa putus asa. Rasa ja okay, tak putus asa lagi. hehehe. setia menanti, buat macam biasa je. dan hari ni....Thankyou Nuffnang. :') yang nampak iklan tu, klik2 laa ye. hehe.

Oh. #1 ..? yeap. mula dari bawah balik. sebelum ni dapat CPUV, buat taktau je.  maksud Fina bukan buat taktau terus..just macam...kononnya suka laa bila diri terlampau sibuk dengan Uni life, tak sempat nak update blog.. Incik Nuffnang masih bermurah hati bagi CPUV.

sampai satu tahap..CPUV dah tak kelihatan. ha. baru padan. blog pun tak update, berangan nak CPUV. time tu baru nak rasa 'kehilangan' gitu. kena kerja keras lepas ni. aza aza fighting !

hope CPUV ni tak mandul lah ye. and hopefully, semangat yang ada ni bukan sekadar hangat-hangat tahi ayam. till next entry...bye!





masih banyak kekurangan blog ni. akan diusahakan untuk improve. :) 


-update-
2014.11.17 #2 : INTI 2015 Cycle 1 Degree







buka nuffnang seawal pagi and disambut oleh ini. Alhamdulillah. another CPUV for this month. yeap. decided untuk post monthly. so update sekali semua dalam satu entry je. :)

-update-
2014.11.19 #3 : CLINIQUE SONIC SYSTEM

-
tengah dok view < entry anon ni > lepas publish. terperasan ada iklan baru sedang menari-nari. haha. terus bukak nuffnang. and.... another BE in da house. thanks nuffnang :')

-update-
2014.11.24 #4 & #5 : Altel Digital Campaign & Mah Sing - Avenue Street
                                  #6 : Mi Sedaap Cup Noodles



thankyou nuffnang :) taknampak lagi iklan ni menari nari kat sini. kalau korang nampak,terjah ea. hehe ^_^)v
oh. sehari tak update blog kelmarin. busy kata kauuu. gituu. hahaha. kejap lagi petang2 baru update lain. :) thanks to yang still singgah sini. jangan lupa tinggal jejak ;) byebye

dah tak excited tengok CPUV ni bila CPUV lama earnings dia berkurang. tapi still berterima kasih kat Nuffnang. about Glitterati dengan earnings berkurang tu, Fina dah send ticket kat diorang..tengah tunggu reply ni. hope okay balik macam dulu. benda yang kita dapat melalui hasil usaha sendiri, bila hilang tetiba, kita taktau apa salah kita, mestilah sedih kan? tsk.

-update- okay. dah tau dah kenapa status bertukar and kenapa earnings berkurang. Nuffnang tak reply apa puns. tapi Fina ada google tadi. nanti cerita kat entry lain. heh

ni tanda memujuk ke apa? hehehe. sorry Nuffnang. Emo sangat pagi tadi. terlalu terkejut. jadi macam tu laa. hehe. my bad. waiting for my glitterati status to comeback. thanks untuk another BE hari ni :'))

-update-
2014.11.30 #6 : Old Town White Coffee

Last BE untuk bulan ni kot eh? thanks Nuffnang. at least ni bagi semangat untuk terus keep update this blog. dua dari BE sebelum2 ni dah di'kreditkan. takdelah banyak mana dapat. tapi bersyukur lah dari dapat 'telur ayam' je kan? ^^ 
hope bulan depan Encik Nuff masih lagi berbaik hati dengan blog ni. hehehe^^

Bye November~ Hye December~~

Back to Super Busy Life!

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 


OH NO!! cuti dah habis T__T well...as I said before...semester paling mencabar is here! final sem.. insyaAllah. berharap sangat boleh get really2 betterrrr result kali ni. aminn. oh. yea. Alhamdulillah masih dapat kolej :) Kolej yang sama macam sem lepas, aras yang sama..roomates yang sama ;) bilik je lain. Zzzz

suka pic di atas ini. ^_^ ha! blog ni agak sepi tanpa update 2-3 hari lepas. bukan taknak update. dah kekeringan idea. gituu kata kau ;p kalau tahun-tahun lepas..masa busy dengan Uni life, blog ni dibiarkan je. tapi kali ni...akan diusahakan at least sehari ada update...or else..hilang visitor..hilang plak status Glitterati Nuffnang I...sia-sia advertisor bermurah hati pilih blog ni letak Ads diorang. ye dok?? hehehe. so...akan cuba balanced'kan everything :)

well..mostly update on weekdays lepas ni..tu schedule update. faham-faham laa yea. first time ni nak schedule updates bebanyak. hehe. to korang yang singgah blog ni..thankyouu soo much! tinggalkan jejak..on weekends, Fina melawat korang balik, okay? ;)

hmm. itu saje kot. have a nice day, korang. doakan kejayaan fina eh. and...selalu2 laa jenguk sini yea. hehe. byebye :*


 

Wednesday, November 26, 2014

Segmen Blogwalking by A.S.

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 
Nama penuh : Nur Edrina Z
Nama panggilan : Fyna / Dina / Ed
Tarikh lahir : 21 September 1994
Negeri kelahiran : Perlis
Tempat tinggal : Perlis
Anak ke : 3




komen anda diperlukan. < KLIK SINI >

Pendapat Korang Tentang Lagu kat Blog ni :)

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...
haluuu guyss! omg. dah 2 hari tak update blog. thanks laa ada yang still melawat walaupun blog ni sunyi sepi. eh. takdelah sunyi sangat. kan me letak lagu tu. hehehe.


cuba teka lagu apa? siapa teka betul dapat hadiah. serious talk. ;) korang rasa okay tak lagu ni? ke ganggu korang yang tengah blogwalking tu. and blog ni patut ada lagu ke tak? sila komen okay? ;)

 
hmm. less than 5 days, semester baru dah nak start. takut plak rasa. huhu. :(

Monday, November 24, 2014

[✔] Glitterati bertukar ke Non-Glitterati

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 



why nuffnanggg whyyyy??? :'(( tak pernah menduakan Nuffnang. eh. pernah dulu. kejap je tu pun. sekarang ni tak dah. ada Nuffnang je. kenapa boleh bertukar status ni? tsk. nak kata promote ad network lain pun takpernah. isk isk. ni nak frust ni.

baru je update pasal CPUV .. time tengok CPUV tadi still Glitterati .. bila nak check stats..tetiba nampak warna hijau tu. terkejut eden.

patut tak send ticket tanya kenapa status bertukar?? :(

andddddd. kenapa earnings for CPUV pun berkurang?? kenapa ni Nuffnang?? dah send ticket. sedang menanti reply. aigoo. tetiba je ni.

-update-


yeayy! dapat balik status Exclusive Nuffnangers ni ^_^ salah diri sendiri sebenarnya yang menyebabkan status tu ditarik balik. tunggu next entry okay? ;)


Saturday, November 22, 2014

Today's Dinner #2 : Homemade Char Kuey Teow

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 


okay. another dinner made by our masterchef, kakngah. muehehe. char kuey teow plak^^
sorry laa. tak sempat nak sertakan resepi kat sini. tsk. *walaupun fina tau mesti ramai yang dah reti buat. hahaha. 

Foooodd:

Gambar Pertama dalam Majalah! XD

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo... 
cr: KLiK official fb
omg! gambar yang me snap masuk majalah! first time k..first time. sorry laa ter'over excited. haha. yeap. Majalah KLiK keluaran 1 Nov, Edisi Daebak Ulang Tahun :D serious taktau gambar ni dijadikan sebahagian dari artikal. tu yang terkejut tu. ada orang snap both page masuk dalam group..scan punya scan..."omg! tu gambar yang me send dekat group hari tu!" eh. gambar apa ni?? gambar merchandise yang dapat masa gathering SPG/YSMY kat Stadium Negara, Ogos hari tu. hee
original post yg fina send kat group
like always, sesaja suka snap pic merch tu and send kat group tanda terima kasih. Fina cam tu gambar by Fina sebab tikar kat bawah tu. ^^ thanks laa SPG sebab dalam banyak2 gambar merch, gambar tu korang send kat team KLiK. ni ha artikal nya....

Sokongan Padu YongSeo Malaysia
a lil bit sad sebenarnya sebab group photo masa gathering during #CSMY, Fina takde. Fina join gathering tu. tapi asyik berlari ke sana sini, missed the group photo session. huwaaa TuT tapi takpelah. takde muka sendiri, ada gambar by me kira ok laa, pengubat duka gitu. walaupun kecik ja kat penjuru tu...tak kisah! wakaka.

story pasal cnbluebeat dengan mysone pon ada^^ almost complete for me. sukaaa

CNBLUEBEAT Nadi CNBLUE Malaysia
mysone Setia Pada Girls' Generation
Sweet Potato Go-Chun / YSMY is Malaysia fanbase for YongSeo^^
CNBLUEBEAT is a Malaysia fanbase for CNBLUE
MySone is a Malaysia fanbase for Girls' Generation

yes. I'm a Boice, Sone and....Goguma :) aigo.. kalau ada yang myshawols sekali mesti lagi complete. takpe2, next time okay, KLiK? hehehe ;)) okay. itu sajee. bye!

[Cabaran November #2] Day #11 - Gambar Haiwan Kesayangan

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...

Damia nama dia. dah bertahun dah dengan family kami. beranak pun berpuluh kali. tapi mati semua. kalau tak kena langgar, sakit. tsk. memang sayang gilaa ngan dia ni. asal dulu datang rumah minta makan ja. bila abg long bagi dia makan. terus takmau balik. duduk dengan ktaorg dari dulu. pindah pun dia still tak lari. :'))

maka dengan itu..tamat sudah Cabaran November #2 . yeayy! ^^

Check This Out Too ! ;)
 

1 Year Later......

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 

Exactly 1 Year Ago, today.. dengar suara dia je melalui phone.
hari ni, tahun ni..i'll meet him :'))
insyaAllah.
will update about it later k.
hope segalanya berjalan seperti dirancang. aminnn.

nah. belanja satu lagu... ;)


entry terpendek ni rasanya. hahaha. goodnight! ^^

 

Friday, November 21, 2014

Bila Tiba by Ungu

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 


Bila Tiba - Ungu
Saat tiba nafas di ujung hela
Mata tinggi tak sanggup bicara
Mulut terkunci tanpa suara

Bila tiba saat berganti dunia
Alam yang sangat jauh berbeda
Siapkah kita menjawab semua
Pertanyaan

Bila nafas akhir berhenti sudah
Jatung hatipun tak berdaya
Hanya menangis tanpa suara

Mati tak bisa untuk kau hindari
Tak mungkin bisa engkau lari
Ajalmu pasti menghampiri

Mati tinggal menunggu saat nanti
Kemana kita bisa lari
Kita pastikan mengalami
Mati

Mati tak bisa untuk kau hindari
Tak mungkin bisa engkau lari
Ajalmu pasti menghampiri

Mati tinggal menunggu saat nanti
Kemana kita bisa lari
Kita pastikan mengalami
Mati


Salam Jumaat uols. lagu pilihan hari ni....

Simple 1st Giveaway Segment by Beba Ifa

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 

click banner untuk join
  
tag :

[Cabaran November #2] Day #10 - Gambar Salah satu Akaun Sosial yang di Miliki

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...
salah satu je? kalau nak bagi semua? okok. just kidding. hahahaha ;p follow ler kalau sudi. update kekadang je. heheh

Instagram
Check This Out Too ! ;)

Thursday, November 20, 2014

Today's Dinner : Homemade Garlic Bread

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...

hye korang~ dah baca pasal my very own < a simple yet yummy breakfast > dengan < a simple yet delicious lunch (by mom) > ?? kalau belum, pergi laa tengok. hehe. simple tapi mengancam gitu (bagi fina laa). keke. menu kat rumah time cuti. hehe. okay. back to the topic. Garlic Bread! :D
main dia Garlic Bread tu. ditambah dengan sosej, telur, brokoli, sos, mayonis..perghhhh. sedap tak terkata. serius makan ni kenyang. ha! tak dilupa jugak Jus Kiwi. heheh. so..thats my dinner^^ disediakan oleh my beloved sister-in-law, Kak Ngah^^

Bahan-Bahan untuk Garlic Bread
  • beberapa keping roti
  • mentega
  • daun parsley
  • beberapa ulas bawang putih/serbuk garlic


Segmen BuatWanita.Blogspot.Com Mencari Bloglist 2015

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...


Segmen BuatWanita.Blogspot.Com Mencari Bloglist Jan-Jun 2015

Segmen BuatWanita.Blogspot.Com Mencari Bloglist Jan-Jun 2015 kini bermula. Penyertaan dibuka mulai hari ini sehingga 30 Disember 2014.

Klik link dibawah banner untuk join! Jom semua, kita join :)

Semua yang join akan tersenarai dalam bloglist BuatWanita.Blogspot.Com untuk bulan Januari 2015 hingga bulan Jun 2015.

Pemenang bertuah akan menerima hadiah sponsor dari LittlePuteri.Blogspot.Com

Thank you for your support! 
 

the 777th Star

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 


ohoii hoi! keke. dah lama tak buat entry pasal followers. lama lah sangatt. kekeke ;p

so..the 777th follower is........ *drum roll*

Sofie Adie!
*throw confetti*
hahahaha. ajet2 majlis anugerah plak. hehehe. so, itu lah dia the 777th Star dekat blog ni. thanks dear sebab follow. followers yang lain pon thanksss *throw hearts^^*


her blackgold blog :)
Blogger Sarawak. 
blognya simple, kemas dan cepat loading, bertemakan blackgold. fefeeling kerabat diraja kejap visit blognya. hehehe. nak tau lebih lagi? sila terjah! ;)


 

[Cabaran November #2] Day #9 - Gambar Belog yang selalu di Kunjungi

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...
hahahaha. blog minggu ini gituu. berbalas kunjungan sampai my younger brother pun tau blog nie. "kakak selalu masuk blog ni," - adik . haha. time blogwalking je kedengaran laa piano ver lagu All Of Me tu.. and adik di sebelah pun termenyanyi sekali. hahaha. tu yang dia pun cam tu, by dengar lagu je. heh


Check This Out Too ! ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...