.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Saturday, December 18, 2010

Aku Budak Baru laa .....

Assalamualaikum dan selamat petang .....    


wooots ! baru 1st time nieyh Fina join segmen abg ben ashaari . selama nie intai kot luaq je .. huhu~ segmen nie untuk blogger baru .. segmen nie kena cerita pasal tempat pelancongan yang menarik pernah dikunjungi dan sebabnya .. humm .. Fina nie tak selalu sangat pun melancong ke mana-mana .. pernah laa keluar Perlis ... tapi rasa macam bukan melancong jer .. maksud Fina lebih kepada lawatan .. lawatan dengan melancong lain ker ??? yup ! lain dari segi ejaan dan sebutan .. maksudnya sama ke lain ?? ntah laa .. Fina pun tak tau .. sekarang neyh .. meyh sini, baca story Fina pasal tempat menarik tuu .. hehehe .. ;D

sebelum tu, nie bukti yang Fina nie blogger BARU ::
>> baru aktif dalam dunia blog
>> baru 1st time join segmen BA
hahaha . abg ben tak suruh bagi bukti pun yea .. saja ja .. jari nie gatai nak menaip lebih2 .. wakakaka ;P


Berikan satu tempat pelancongan yang menarik pernah korang g dan kenapa ... 
:: setakat nie, tempat yang Fina rasa menarik, Genting Highlands . woooo ! menarik ! 1st time pegi sana, last year .. lepas PMR .. lawatan yang sekolah anjurkan . agak teruja laa sikit bila sampai sana .. well, macam Fina cakap kat atas nuhh , Fina nie tak selalu keluar Perlis .. tak da sapa nak bwak, kampung pun kat sini . huhu~ so, tu yang teruja tuh .. hehehe .. yang paling, paling, paling Fina suka kat sini, The Genting Skyway ! Cable Car ! ouhhh ! I Like ! first time naek cable car .. hehe .. sebelum naik tuu rasa takut2 jgak .. yealah, tak pernah naik laa katakan .. huhu~ tapi bila dah naik, best ! kat bawah, tepi, depan, belakang ada permandangan hutan .. hutan pe ntah .. den lupo ! nyiahaha . PEACE ! ;P itulah Banjaran Titiwangsa . selama ni baca kat buku jer .. masa tuu .. yeah ! i'm there ! gler kaw tak teruja ?? bhahax .. ;P stop sat becerita, kang merepek lari tajuk plak budak edrina nie .. huhu~ jom tengok gambar dulu ! ;)
~ suka !! hopefully boleh naik lagi nanti :) ~

~ i love it ! ;) ~


okey .. sambung balik cerita . hah ! tuu cable car .. 1 lagi tempat yang menarik perhatian Fina . The Snow White ! erk ??? eyh ! salah .. The Snow World lah ! hehehehe .. salji tiruan .. macam salji betul .. sebelum masuk, ingat sejuk biasa-biasa jer .. agak lama laa dok dalam tuh, ketar laa jgak .. hahax . paling sejuk Fina pernah rasa setakat nie .. ada laa kawan-kawan Fina yang masuk jap .. keluar balik .. pastu masuk balik ... hahaha .. sejuk laa katakan ! best oOo men salji .. main baling-baling dengan kengkawan .. wahhhh ! best larh ! memang hepy masa tuu .. :)


~ rindu tempat nie .. hummm~ [ pix credit to : fiqah ]

~kaki di snow world .. hehehe~
haaaa ! tuu la 2 benda yang buat Fina hepy sangat-sangat kat Genting tuu .. huhu~ permainannya ?? memang menarik perhatian Fina .. tapi ... saya tak berani nak naik okey ! yang tinggi2 + yang gerak laju2 tuu .. oh ! no ! i don't want ! kih3 .. ;P Fina just naik yang bergerak slow jer .. hehehe .. humm .. satu jer yang agak mencabar yang Fina naik .. sampan besar ! Fina naik dengan kawan fina, bihah . gler ! gayat ouh masa belah sampan yang Fina dok tuu naik tinggi .. nak taw gayat sebab pe ?? sebab nampak lubang tempat diorg letak sampan uwh .. rasa macam nak terjunam dalam tuu ! adoyaii ... 1st time rasa gayat yg teruk macam tuu .. huhu~ permaiann yang guna token plak .. Fina try gak .. sebab tertarik gler dengan bear yang banyak2 kat situ .. hehe .. tapi, nasib tak menyebelahi Fina larh .. huhu~ tak dapat pe pun .. nak try lagi .. tapi duit kena simpan laa untuk ke tempat lain plak ... scha bertuah ! sebab dia dapat satu bear .. panda itam putih kalau tak salah .. comey ! kannn scha ?? :)

~tengok bdak2 neyh .. atas escalator pun jadi keja .. muehehe ;P [ credit to schaVAMP : our photographer ;) ]

~baru sampai .. sebelum naik cable car .. :) ~
wahhh .. panjangnya Fina cerita .. confirm lebih 100 perkataan neyh .. kan abg ben ?? hehehe :) bagi Fina, tuu lah .. Genting best ! Fina sukak ! ;)

ada yang nak join jgak segmen neyh ??? klik sini . ;)


p/s : entry ni ditaip pukul 1 tadi .. pukul 6 nie baru boleh dipublish .. sebab tadi blogger.com buat hal .. sedeh btol . =="

16 Stars Talking:

Rozuan Ismail said...

salam perkenalan..saya rozuan..jom singgah blog saya..

wannurfazrini said...

wow awesome :D

Izwan said...

sy tengok genting ni dari jauh je.. mahal kot nak main sane.. haha

Syafiq Rosli said...

all da best

Shaofie said...

genting highland? jgn cakap.roller coaster dia mmgtip top. solero dia menakutkan.

JUE said...

ye saya pown suka g genting...da la x g..
da tgk blog awk, jemput tgk blog saya ye...
http://jue-girlz.blogspot.com/

Nur Edrina said...

@Rozuan Ismail salam perkenalan jgak .. okey, no hal :)

Nur Edrina said...

@wannurfazrini yup ! ;)

Nur Edrina said...

@Izwan haha . Fina taktau laa kena bayar berapa . cikgu yg bayar . huhu . masuk main jer kecuali yg guna token tuh .. (^^,)

Nur Edrina said...

@Syafiq Rosli for what ?? heee~ thanx .. :)

Nur Edrina said...

@Shaofie haha . memang pun .. tapi Fina tak main pun . muehehe ;P

Nur Edrina said...

@JUE best kan genting ? :))
humm .. okey .. nati Fina jenguk sana yea .. :)

Azrul Hisham said...

salam ziarah dari blog ben...

datang guling2 sambil baca entri kat blog ni (^_^)


Jom guling-guling disini pula:

Azrul Hisham -My Real Life

Nur Edrina said...

@Azrul Hisham terima kasih sudi datang sini :)

Nur Mudrikah said...

besnye genting..

dtg ziarah dari blog encik ben ashaari.. jemput dtg umah.. salam ziarah=)

Nur Edrina said...

@Nur Mudrikah memang best :)) terima kasih sudi jenguk blog nie .. nanti fina datang ke sana plak .. :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...