.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Tuesday, December 7, 2010

Mistik Alam Hitam - "Ku Seru Jin"

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia ....    



wahhh .. buat pertama kalinya, budak Edrina neyh nak story sal citer hantu .. muehehe ;D . kalau Fina tengok iklan Mistik Alam Hitam yang kat astro Ria tuh .. rasa macam seram siot .. sekali Fina dapat taw, Dafi ada berlakon dalam cter tuh .. usaha laa memberanikan diri jgak nak tengok cerita tuh .. nyiahahaha ;) .. semalam laa episod yang ada Dafi tuh .. episod yang bertajuk
"Ku Seru Jin" . cerita dia lebih kurang cam nieyh laa ....
Ana, Dira dan rakan-rakannya sering bermain permainan 'Spirit of the Coin'. Ana berlagak mengatakan bahawa dia akan membela hantu tersebut jika hantu itu wujud. -sinopsis dari astro-

dah d'seru.. hantu tuh mai laa .. dia rasuk habis semua orang dalam tuh .. kat asrama rasanya .. sorang-sorang kena .. bukan dak pompuan jaa .. budak laki pun kena .. termasuk Farid [watak Dafi] .. huhu~ Ana [watak Erin Malik] tuu macam berlagak laa .. dia dok mintak hantu tuu rasuk dia *apa punya orang laa !* . hummm~ satu malam, kawan yang dok sekali dengan dia tuh kena rasuk . sekali jer dia suruh hantu tuu blah dari situu .. hantu tuu pun blah .. macam dengar jer cakap dy tuh .. memang pun ! sebab dia yang bela hantu tu . tapi dia tak sedar .. suatu malam uw .. diorg semua berkumpul .. ustaz yang selalu pulihkan budak-budak yg kena rasuk tuh suruh Ana panggil hantu tuu .. sebab dia nak tangkap .. mula-mula Ana tak maw, dia cakap bukan dia yang bela hantu uw .. tapi .. ntah cm ner ntah, dia setuju jgak .. hantu tuh dapat keluarkan dari badan sorg kawan Ana nieyh n dia dimasukkan kat dalam botol .. lepas tuh .... ada suatu malam tuh , Ana plak kena rasuk .. then, terus terjun bangunan ! Farid pun ada kat situ .. jatuh jgak rasanya .. kat sebelah ada botol yang digunakan untuk simpan hantu tuh tadi .. botol tuh pecah . *TAMAT*

~Erin Malik [pandai dia buat mukan seram .] ~

humm .. penuh dengan misteri larh ! huh ! macam ner Farid boleh terbaring kat situ ?? jatuh dari tingkat atas ke, tersepak batu ker .. huh ! pelik2 ! humm~ apa-apa pun .. Fina suka tengok Dafi berlakon .. dulu dia pernah cakap , dia nak berlakon cter hantu .. then, sekarang .. hasrat dia dah tercapai .. Congrats Dafi ! ;D part Dafi kena rasuk tuh .. 1st time Fina tengok muka dia cm tuh .. hahax .. agak menyeramkan laa .. tapi tetap comel .. hehehe ... nanti ada satu lagi episod yang melibatkan Dafi .. tak slah Fina, episod 5 .. tajuk penunggu kowt .. macam seram jer ... adoyaii .. nak tengok !! harap-harap tak seram sangat ... huhu~ okey, kat bawah nie ada pixca buat tatapan mata korang .. :))


 pixca dari FB - Hafiz Anak Wayang


 Feedback di FB - DAFI ;D


~ hairan laa macam mana dia tuu boleh LIKE page DAFI .. huh ! orang sekarang ... ~


~ semua orang tertanya-tanya .. knpa jadi macm tuh ... ~
semoga Dafi terus berjaya dalam kariernya .. All The Best, Dafi !! ;) okey . off topic ! sedar tak sedar .. kita dah pun masuk tahun baharu ... Alhamdulillah, kita masih biberi kesempatan oleh-Nya untuk merasa nikmat dunia nie ... :) di sini, Fina nak ucapkan .. Salam Maal Hijrah 1432 kepada semua umat Islam .. semoga tahun nie, lebih baik dari tahun lepas .. semoga apa yang kita impikan, kita dapat dengan keredhaan-Nya ..


azam baru :: nak jadi lebih baik dari dulu ... :))



p/s : nama Dafi dalam MAH tuh, Fina tak sure sangat laa ... huhu~
p/s 2 : sorry kalau ada salah kat mana2 part .. bcoz Fina tak fokus nak faham cter tuh .. Fina fokus kat Dafi jer .. nyiahaha . ;P

1 Stars Talking:

Anonymous said...

best btul cerita ni eh....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...